Gezondheid

Studie: Onbewerkt eten is het allerbeste dieet

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van de Yale-universiteit blijkt dat 80 procent van alle chronische ziektes kan worden voorkomen als Amerikanen hun eetgewoonten aanpassen. Gezond eten voorkomt in veel gevallen kanker, hart- en vaartziekten en diabetes.

Wetenschappers hebben onderzocht welk dieet het beste is voor de gezondheid. Ze keken naar een vetarm dieet, een koolhydraatarm dieet, veganistisch, het paleodieet en Mediterraan. Het moderne paleodieet bestaat vooral uit vis, vlees van dieren die zich met grassen hebben gevoed, groenten, fruit, wortels en noten. Het bevat geen granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suiker of bewerkte oliën.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In tegenstelling tot populaire opvattingen leefden onze voorouders niet op de droge savanne, maar op de plaats waar het water en het land elkaar ontmoeten. Voeding uit dit ecosysteem bevat in vergelijking met onze westerse voeding meer eiwitten, minder koolhydraten, minder linolzuur en meer omega 3-vetzuren.

De vetzuursamenstelling van onze hedendaagse voeding wordt in verband gebracht met typische westerse ziektes. Zo bestaat er consensus dat te weinig inname van omega 3-vetzuren bij volwassenen verband houdt met het ontstaan van hart- en vaatziekten en depressie. Bij pasgeboren kinderen zou het krijgen van te weinig omega 3-vetzuren leiden tot een minder optimale ontwikkeling van de hersenen.

De onderzoekers van de Yale-universiteit concluderen dat echt eten het gezondst is. Een gevarieerd menu van onbewerkt voedsel met veel groenten en fruit is gezonder dan een dieet met strenge regels. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Annual Reviews. Gewoon gezond eten is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeventig procent van wat Amerikanen eten is namelijk bewerkt.

Hoofdonderzoeker David Katz zegt dat het veel beter zou gaan met de volksgezondheid als iedereen echt voedsel eet. Als Amerikanen hun eetgewoonten zouden aanpassen, kan 80 procent van de chronische ziektes worden voorkomen, aldus Katz in The Atlantic. Wie natuurlijke producten eet, hoeft zich geen zorgen te maken over ongezonde vetten, te veel zout en te veel suiker.

[360 Magazine]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

DE… Yale-universiteit komt dus ook met iets positiefs naar buiten, is het dus niet alleen ‘Skull and Bones’ en wat ze daar kennen.

bikokosmelk
bikokosmelk
10 jaren geleden

Niet te verwarren met het ‘onbewerkte’ eten dat we in onze supermarkten vinden, AH biologisch zegt nl niets.

Wil je echt voedsel eten dan moet je diep in de buidel tasten, enkel grasgevoederde dieren en echt biologisch verbouwd spul.
Door beperkte leverbaarheid bijna niet te doen zelfs met een ruim budget, en zeker niet te doen met een klein budget.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Deze illusie is mega groot. Wij zijn een GMO product van de goden maar ook onze huisdieren zijn een GMO product en alles wat hier groeit en bloeit is een product van de goden. Jullie BIO is een GMO product!!

Lisette
Lisette
10 jaren geleden

Terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw, toen alles wat je nodig had nog in een kleine kruidenier paste.
Een varken in een hok in de tuin en een moestuin in plaats van een siertuin.
Het was toen allemaal nog niet zo slecht.
Na je werk even tot rust komen tijdens het schoffelen.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x