Binnenland

Verboten: demonstreren bij nieuwe Tweede Kamergebouw – ‘Totaal bizar’

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In verband met een verbouwing is het parlement tijdelijk verhuisd, maar voor de nieuwe Tweede Kamer mag niet gedemonstreerd worden. Tweede Kamerlid Wybren van Haga en het Haagse gemeenteraadslid Richard de Mos hebben er vragen over gesteld.

“Het is een grondrecht om te demonstreren,” zeggen zij. “Er moet laagdrempelig en gemakkelijk contact met volksvertegenwoordigers gelegd kunnen blijven worden. Ook bij het nieuwe Tweede Kamergebouw.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Heel eng

“Totaal bizar,” twittert Van Haga. “Tijdens de verbouwing van de Tweede Kamer mag er een jaar lang blijkbaar niet gedemonstreerd worden. Onze democratie wordt steeds verder uitgehold.”

Voormalig topmodel Lonneke Engel voegt toe: “Ik vind het allemaal heel eng worden als je de 1,5 jaar aan mensenrechtenschendingen erbij telt.” Ze voegt toe dat het gebouw waar het parlement tijdelijk wordt gehuisvest lijkt op een bunker.

De helft duurder

Eerder werd het referendum afgeschaft en vorig jaar werd besloten dat burgers geen petities meer mogen aanbieden aan de Kamer. Ook werd na aanhoudende demonstraties op het Museumplein besloten om de grasmat te vervangen. Het gevolg: het plein werd afgesloten en er kon dus niet meer gedemonstreerd worden.

Onlangs bleek dat de renovatie van het Binnenhof ruim de helft duurder uitvalt dan geraamd: 718 miljoen euro. Dat komt door ‘veiligheidsmaatregelen die eerder niet voorzien waren’. Ook moeten er miljoenen extra worden uitgetrokken voor ‘duurzaamheidsplannen’. Als alles goed gaat, is de renovatie eind 2026 (!) klaar.

4.7 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Worden ze misschien een beetje bang zo langzamerhand? Je zou het bijna gaan geloven.
Voor wie het nog NIET door heeft: Nederland is alleen nog maar in NAAM een democratie. In werkelijkheid leven wij nu in een dictatuur, mede mogelijk gemaakt door het demissionaire kabinet met de slappe hap van een Tweede Kamer. Wat een schande!
En dan nog steeds maar weer de bek vol hebben over een land als Hongarije. Nu… als mijn man en ik jonger waren, vertrokken wij direct en zouden nooit meer omkijken naar Noord Korea aan de Noordzee. Victor Orban is een ECHTE leider van het Hongaarse volk. Nu wil hij een referendum houden over die nieuwe wet om kinderen te beschermen. Fantastisch!
Hier in dit kikkerland worden kinderen niet meer beschermd. Ze worden meedogenloos vervolgd door de prikpooier van een Hugo de Jonge. Kwam die naam afgelopen zaterdag tegen in Amsterdam en dacht gelijk: die onthoud ik. Het ergste is ook nog eens, dat ouders bijna niets meer te vertellen hebben over het meest kostbare dat zij ooit zullen krijgen: hun KINDEREN. Die worden overgeleverd aan satansgebroed. Sorry, ik kan er geen ander woord voor vinden. De hoogste boom is wat mij betreft nog niet hoog genoeg.

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Deze criminele regering en eerste en tweede kamer, op een uitzondering na, zullen nooit vanuit zichzelf stoppen met de bevolking van Nederland te knegten.
Niet eerder, als dat zij gedwongen worden door middel van arrestatie/verwijderen.

Gezond Verstand
Gezond Verstand
2 jaren geleden

eind 2026.. dan kunnen we het hoogstwaarschijnlijk eerder een fort en of nederzetting noemen.. oja.. wat ons dat boeit ?.. nou.. wij betalen het.. snapt u ?

Kundalini
Kundalini
2 jaren geleden

Betalen ze van de gestolen toeslagen. Ze zijn zich al aan het indekken. Ze weten dat er een storm op komst is.

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x