Binnenland

Ollongren (D66): ‘Blad Gezond Verstand hoort naast Fabeltjeskrant’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanochtend ging het tijdens het debat over desinformatie onder andere over het blad Gezond Verstand, dat sinds vandaag bij de Bruna en AKO ligt. “De vraag is nu of het wijsheid is om het te gaan verkopen,” zei minister Kajsa Ollongren (D66). “Als je het aan mij vraagt, dan zou ik zeggen: let wel even op waar je het in de schappen legt. Ligt het bij de Fabeltjeskrant, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar ik zou het in ieder geval niet bij de medische literatuur leggen.”

“Je moet wel waarschuwen wat je verkoopt. We maken ook een onderscheid tussen fictie en non-fictie tenslotte,” zei Ollongren over het blad, waarin de coronacrisis wordt omschreven als een kunstmatige pandemie, gefabriceerd met frauduleuze modellen.


Kamerlid Martin Bosma (PVV) vroeg aan Ollongren: “Gaat nu een minister, een dienaar van de Kroon, advies geven aan boekhandels waar ze dingen moeten neerleggen? Bizar.” Hij deed tijdens het debat zijn beklag over de censuur die in toenemende mate wordt toegepast.

Zo verloor ondernemer Erik de Vlieger afgelopen weekend 2 keer zijn Twitteraccount omdat hij berichtte over Joe Biden en het schandaal inzake diens zoon. Silicon Valley houdt dat schandaal stil. De New York Post is al een week haar Twitteraccount kwijt omdat het berichtte over datzelfde schandaal. Schokkend genoeg steunt D66 dat. Nederlandse journalisten zwijgen over wat daar gebeurt, aldus Bosma. “De GroenLinks-D66-dictatuur is een feit.”

Aanvalsplan Desinformatie

Vandaag kunnen we in de Volkskrant lezen dat regeringspartijen D66 en CDA ‘het groeiende probleem van desinformatie die via platformen als YouTube en Facebook wordt verspreid, willen aanpakken’. Het initiatief wordt geleid door – wie anders dan – Kees Verhoeven (D66), die zich ook al kritisch uitsprak over Gezond Verstand. Volgens Verhoeven krijgen complottheorieën door de algoritmes van techbedrijven soms meer aandacht dan ‘een gedegen en genuanceerd verhaal’. “Die effecten zijn zeer onwenselijk,” zei het Kamerlid, dat inmiddels een ‘Aanvalsplan Desinformatie’ heeft gelanceerd.

Percolator reageert op Twitter: “Ongekend, deze onverbloemde oproepen tot het censureren van onwelgevallige meningen vanuit de mainstream politiek, onder het mom van de bestrijding van ‘desinformatie’. Deze mainstream politici roepen vanuit hun eigen informatiebubbel op om te verbieden dat mensen in een andere bubbel zitten. Hoe is dit anders dan censuur opleggen aan andersdenkenden?”

De NOS heeft het ondertussen maar druk met Gezond Verstand. Nadat er in het Ster-blok in het NOS Radio 1 Journaal een aantal keren een reclame te horen was voor het blad, lieten ‘tientallen luisteraars weten dat ze dat vreemd vonden’. Ook heeft de Reclame Code Commissie naar eigen zeggen ‘meerdere klachten’ ontvangen over de radioreclame.

4.6 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
158 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Mooi toch? Laat ze gewoon hun gang gaan, des de sneller mensen wakker worden wat hier speelt en hoe doorzichtig dit toneelspel geworden is.

nou en!
nou en!
1 jaar geleden

kijken wat sluwbach te melden heeft zondag!

nos=fakenews
nos=fakenews
1 jaar geleden

Gefabriceerd met frauduleuze modellen… zou ze daar verwijzen naar het model van Neil M. Ferguson?

Izzy
Izzy
1 jaar geleden

Nadat de Corona Wet een feit werd, is de Democratie zwaar verkracht. Nu is het wachten nu op steeds meer aanrandingen, censuur en controle. Verplichte vaccinatie en Covid-paspoorten zijn aanstaande. Den Haag zit er, voor het overgrote deel, niet meer voor de burgers, die hen wèl betalen en dachten “Democratisch” gekozen te hebben… De Technocraten nemen nu onze Levens over…. Ooit bij een artikel in de kranten of bv bij de NOS bronnen zien staan die je kunt controleren?! Gezond Verstand levert je Al die Bronnen wèl! Al die mensen die nu vinden dat het blad verboden moet Worden, zijn bang…en Vermoorden de laatste restjes art.7: Vrijheid van Meningsuiting, die er nog zijn….. Hoe vreselijk hypocriet van een Rutte om te roepen dat Erdogan zijn ‘kop’ moet houden, omdat Nederland art.7 zo hoog acht… Tja… Nog even en Nederlandse burgers zullen met een enorme kater, wakker worden in precies een zelfde enge dictatuur, die Erdogan zo sluipend opgebouwd heeft…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

158
0
We lezen graag je reactie!x