Buitenland

Costa Rica sluit dierentuinen en bevrijdt alle dieren die in gevangenschap worden gehouden

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overheid van Costa Rica is van plan alle dierentuinen in het land te sluiten en de dieren vrij te laten in het wild. Het Midden-Amerikaanse land heeft daarmee een nieuwe stap gezet ten gunste van zijn reputatie op het gebied van natuur- en dierenbescherming. In Costa Rica mogen al jaren geen circusdieren meer optreden en ook is de jacht als vrijetijdsbesteding er verboden.

De overheid heeft nieuwe plannen met de twee nationale dierentuinen. De Simón Bolívar-dierentuin wordt veranderd in een botanische tuin en onderwijscentrum en de Santa Ana-dierentuin ten westen van de hoofdstad moet gaan plaatsmaken voor een stuk bos van 51 hectare. In de dierentuinen zijn in totaal 60 diersoorten te zien, waaronder een leeuw, krokodillen, apen en een tapir.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nieuwe regels

Rond de tijd dat de overheid de sluiting van de dierentuinen bekendmaakte, stapte Fundazoo, de organisatie die beide dierentuinen beheert, naar de rechter om de sluiting tegen te houden. Een woordvoerder zei dat de organisatie zich beroept op een overeenkomst die tot 2024 geldig zou zijn. De overheid laat het er niet bij zitten en is inmiddels in beroep gegaan. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe regels om dieren die in gevangenschap worden gehouden, te bevrijden.

“We willen af van alle kooien en toewerken naar een situatie waarin we op een natuurlijke manier in botanische parken met de biodiversiteit interacteren,” zei minister van Milieu René Castro. “We willen geen dieren in gevangenschap of in kooien, tenzij ze worden gered.”

500.000 soorten

Ondanks dat Costa Rica een relatief klein land is, heeft het een unieke biodiversiteit. Het land huisvest vijf procent van alle plant- en diersoorten ter wereld. Het gaat in totaal om meer dan 500.000 soorten. In Costa Rica is men zich daar heel goed van bewust: een kwart van het grondgebied is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Collective-evolution]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x