
In februari werd het eerste proefevenement van Fieldlab georganiseerd. Fieldlab Evenementen onderzoekt hoe grote evenementen ‘veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd’. Onderzoeksleider is Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie aan het Radboudumc en lid van het Outbreak Management Team (OMT).
De hoofdonderzoeker van de Fieldlab-evenementen deed onlangs enkele opmerkelijke uitspraken in de media. Voss zei dat een vaccinatiebewijs misschien niet voldoende is om je veilig op een festival te begeven.
“De kans om alsnog geïnfecteerd te raken en het virus door te geven is groter bij iemand die gevaccineerd is, dan bij iemand die negatief getest is,” aldus het OMT-lid. “Het is veiliger om standaard iedereen te testen.” Hij zei te hopen dat er gepraat gaat worden over ‘het standaard testen van alle bezoekers’.
Iets heel anders
In een brief van 14 september waarin zorgminister Hugo de Jonge de Tweede Kamer informeert over de stand van zaken rondom corona staat iets heel anders.
“Het OMT geeft in zijn 126ste advies aan dat het coronatoegangsbewijs (CTB) een belangrijke bijdrage levert aan het reduceren van het risico op besmetting tijdens evenementen. Het CTB kan de kans dat een besmette persoon aanwezig is op een evenement echter niet helemaal wegnemen,” schrijft De Jonge.
En nu komt het: “Uit berekeningen blijkt dat de kans dat iemand het virus bij zich draagt en daarmee potentieel besmettelijk is voor anderen, ook na een negatieve antigeensneltest nog altijd circa tweemaal zo groot is dan de kans dat een volledig gevaccineerd persoon het virus draagt.” Dit staat haaks op de bewering van OMT-lid Voss.
Mensen ‘met prik’ zijn besmettelijker dan mensen zonder prik
Winkeladviseur en geograaf Hans van Tellingen resumeert: “Mister Fieldlab en OMT-lid Andreas Voss, tevens grootverdiener als mede-beleidsmaker én Fieldlab-evenementenorganisator, zegt het: ‘Mensen ‘met prik’ zijn besmettelijker dan mensen zonder prik’.”
En nu komt het: “Uit berekeningen blijkt dat de kans dat iemand het virus bij zich draagt en daarmee potentieel besmettelijk is voor anderen, ook na een negatieve antigeensneltest nog altijd circa tweemaal zo groot is dan de kans dat een volledig gevaccineerd persoon het virus draagt.”
Het is nog heel vroeg in de ochtend, maar ik ben toch echt wel wakker. Ligt het aan mij, dat ik deze alinea absoluut niet begrijp?
HIER staat toch duidelijk, dat iemand die negatief getest is tweemaal zoveel kans heeft het “virus” bij zich te dragen dan een volledig gevaccineerd persoon.
Het hele verhaal maakt trouwens sowieso duidelijk, dat het allemaal niets uitmaakt: getest of geprikt, je kunt gewoon IETS overdragen. Wat dat IETS dan ook mag wezen.
De conclusie van het verhaal is in ieder geval: de testen zijn zo onbetrouwbaar als wat. Dat wisten wij natuurlijk al lang.
Het zogenaamde virus is in de afgelopen anderhalf jaar nog NOOIT geïsoleerd. Er is, dacht ik, anderhalf miljoen euro aangeboden aan DIE persoon die het kan isoleren.
Tot op heden is dat niet gelukt. Daar trek IK dan de conclusie uit: het bestaat niet. Iets wat namelijk niet bestaat, kan je natuurlijk ook niet ontdekken.
Dat je na twee prikken nog steeds dat raadselachtige virus kunt oplopen, is ook bekend. Het ergste is ook nog eens, dat veel mensen zich helemaal beschermd voelen.
HUN kan niets meer gebeuren. Ziende blind en horende doof.
Hugo de Jonge zei kort geleden, dat hij niet wilde dat mensen die een evenement gingen bezoeken EN geïnjecteerd waren, zich ook nog zouden moeten laten testen.
Dat zou de prikbereidheid namelijk ondermijnen. Ja…. dat raad je de koekoek!
Wat mij betreft kunnen mensen, die zich niet willen laten injecteren, het beste VER uit de buurt blijven van evenementen, waar dus een soort van schijnveiligheid heerst.
Ik ga liever naar evenementen, waar voornamelijk “wappies” komen: ongeprikt en ongetest.
Dus eigenlijk zoals twee jaar geleden nog volkomen normaal was.
Dat is volgens mij het allerbeste voor ieders gezondheid.
… wil niet vervelend doen , maar ben dat hele circus spuug en spuugzat .
Ik heb toch nog even het bericht van Hans van Tellingen op Twitter gelezen. En daar staat:
Daarnaast denkt Voss dat een vaccinatiebewijs misschien niet voldoende is om je veilig op een festival te begeven. “De kans om alsnog geïnfecteerd te raken en het virus door te geven is groter bij iemand die gevaccineerd is, dan bij iemand die negatief getest is. Het is veiliger om standaard iedereen te testen, zoals bij de Fieldlab-evenementen.
Dit verhaal maakt duidelijk wat ik eigenlijk al vermoedde: gevaccineerde mensen zijn absoluut niet veiliger voor hun omgeving dan ongevaccineerde mensen. Ik denk eerder het omgekeerde.
En wat dat testen betreft: mensen zouden eens kritisch moeten onderzoeken wat zo’n test precies voorstelt. Zij denken er veel te lichtzinnig over. Verdiep je er in en je wordt wijzer!
Dat van hugo is bullsh. Natuurlijk, antigeentest is als je corona hebt gehad en immuun bent, alsof je dan 2 x zo besmettelijk nog bent