Mens en Dier

D66-Kamerlid beticht Baudet van verspreiden antisemitische complottheorie: ‘Onzin’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Bijna een kwart van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust ‘een mythe’ is of dat het aantal Joden dat gedood werd zwaar overdreven is. De resultaten waren nergens zo ‘schokkend’ als in Nederland, aldus de Claims Conference, die het onderzoek heeft uitgevoerd.

D66-Kamerlid Alexander Hammelburg zei dat het ‘enorm kwalijk en schadelijk’ is dat steeds meer jongeren in Nederland de Holocaust in twijfel trekken. Hij legde de schuld bij FVD. Volgens hem schuurt die partij ‘aan tegen die antisemitische vooroordelen en ideeën dat we bezig zijn met het vormen van een wereldregering in Davos met het World Economic Forum’.

Joods complot

“Het staat op Twitter, maar het wordt nu ook door Kamerleden in debatten letterlijk zo gezegd,” beweerde Hammelburg. “En dan denk ik: dit is de retoriek uit de jaren dertig.”

Het Kamerlid claimde daarnaast dat FVD-leider Thierry Baudet letterlijk in de Tweede Kamer heeft gezegd dat er ‘een joods complot gaande is’.

Onzinnig

“Die heeft een aantal keer verwezen naar die wereldregering en het over de heren van Kabbalah gehad. Dat zijn allemaal van die oude, antisemitische en zelfs nazistische verhalen die in de jaren dertig en veertig werden gebruikt door de nazi’s,” aldus Hammelburg. “Dat is gewoon een hele kwalijke en gevaarlijke zaak.”

Baudet stelt dat het onzin is dat hij het in de Kamer over ‘een joods complot’ heeft gehad. “Wel heb ik gefundeerde kritiek op het WEF. Maar die kritiek staat los van de Tweede Wereldoorlog en het is onzinnig om de Holocaust overal bij te slepen,” schrijft de FVD-voorman.

4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kabonkel
Kabonkel
2 maanden geleden

Demoniseren dat deden ze bij Pim Fortuyn ook,deze man was volgens de hoge heren een rascist?
Nee deze man was een realist,god hebbe zijn ziel!!

HenryH
HenryH
2 maanden geleden

D66 is er als de kippen bij om niet welgevallige partijen te demoniseren.
Hypocrisie ten top.

Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

Op dit moment worden wereldwijd meer Christenen gedood, waarom is het zo stil hierover, zelfs wanneer in oekraine kerken worden binnengevallen en gelovigen worden afgevoerd. Zou de media soms in handen zijn van een religie dit wel normaal vindt?

Peters
Peters
2 maanden geleden

Weer een staaltje van zwartmakerij door links,de boodschap is weer : zie je wel Baudet is een antisemiet….(xenofoob/racist/homohater/tja wat heb je nog meer ?…nou weten we het wel ! verzin is wat nieuws.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

143
0
We lezen graag je reactie!x