Mens en Dier

D66-Kamerlid beticht Baudet van verspreiden antisemitische complottheorie: ‘Onzin’

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Bijna een kwart van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust ‘een mythe’ is of dat het aantal Joden dat gedood werd zwaar overdreven is. De resultaten waren nergens zo ‘schokkend’ als in Nederland, aldus de Claims Conference, die het onderzoek heeft uitgevoerd.

D66-Kamerlid Alexander Hammelburg zei dat het ‘enorm kwalijk en schadelijk’ is dat steeds meer jongeren in Nederland de Holocaust in twijfel trekken. Hij legde de schuld bij FVD. Volgens hem schuurt die partij ‘aan tegen die antisemitische vooroordelen en ideeën dat we bezig zijn met het vormen van een wereldregering in Davos met het World Economic Forum’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Joods complot

“Het staat op Twitter, maar het wordt nu ook door Kamerleden in debatten letterlijk zo gezegd,” beweerde Hammelburg. “En dan denk ik: dit is de retoriek uit de jaren dertig.”

Het Kamerlid claimde daarnaast dat FVD-leider Thierry Baudet letterlijk in de Tweede Kamer heeft gezegd dat er ‘een joods complot gaande is’.

Onzinnig

“Die heeft een aantal keer verwezen naar die wereldregering en het over de heren van Kabbalah gehad. Dat zijn allemaal van die oude, antisemitische en zelfs nazistische verhalen die in de jaren dertig en veertig werden gebruikt door de nazi’s,” aldus Hammelburg. “Dat is gewoon een hele kwalijke en gevaarlijke zaak.”

Baudet stelt dat het onzin is dat hij het in de Kamer over ‘een joods complot’ heeft gehad. “Wel heb ik gefundeerde kritiek op het WEF. Maar die kritiek staat los van de Tweede Wereldoorlog en het is onzinnig om de Holocaust overal bij te slepen,” schrijft de FVD-voorman.

4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

Demoniseren dat deden ze bij Pim Fortuyn ook,deze man was volgens de hoge heren een rascist?
Nee deze man was een realist,god hebbe zijn ziel!!

HenryH
HenryH
1 jaar geleden

D66 is er als de kippen bij om niet welgevallige partijen te demoniseren.
Hypocrisie ten top.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

Op dit moment worden wereldwijd meer Christenen gedood, waarom is het zo stil hierover, zelfs wanneer in oekraine kerken worden binnengevallen en gelovigen worden afgevoerd. Zou de media soms in handen zijn van een religie dit wel normaal vindt?

Peters
Peters
1 jaar geleden

Weer een staaltje van zwartmakerij door links,de boodschap is weer : zie je wel Baudet is een antisemiet….(xenofoob/racist/homohater/tja wat heb je nog meer ?…nou weten we het wel ! verzin is wat nieuws.

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x