Homepagina » Buitenland » Duizenden protesteren in Kroatië: ‘Doe je mondkapje AF en zet de tv UIT’
Kroatië
Foto: Twitter/Božo Kraš

Duizenden protesteren in Kroatië: ‘Doe je mondkapje AF en zet de tv UIT’

Op zaterdag verzamelden duizenden mensen zich in de binnenstad van Zagreb om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Ze droegen spandoeken bij zich met daarop teksten als ‘Doe je mondkapje af, zet de tv uit en geniet van het leven’, ‘Covid is een leugen, we zijn geen covidioten’ en ‘Liever het graf in dan een slaaf zijn’. Vanuit heel Kroatië werden mensen per bus naar de hoofdstad gebracht, schrijft Croatia Week.

“Toen corona opdook, zijn er ongekende maatregelen getroffen die onze fundamentele rechten en vrijheden inperken. We kunnen in onze democratische samenleving niet tolereren dat de mensen die de besluiten nemen, zich laten leiden door propaganda en paniek,” zeiden de organisatoren van het vrijheidsfestival.

De organisatoren wezen op het belang van mensenrechten, vrijheden, kennis, solidariteit en wederzijds respect, en voegden toe dat gezondheid niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele en mentale component heeft.

Hart onder de riem

Deelnemers maakten op zaterdagochtend muziek buiten verzorgingstehuizen om de bewoners een hart onder de riem te steken en hen te laten voelen dat ze niet vergeten zijn. De politie liet aan persbureau Hina weten dat de demonstratie was aangekondigd en dat ze erop zouden toezien dat het protest ordelijk zou verlopen. De Kroatische onderminister van Binnenlandse Zaken Damir Trut zei dat de organisatoren zich hadden gehouden aan de regels die van tevoren waren opgesteld.

Minister van Volksgezondheid Vili Beros speelde in op de emoties van mensen. Hij zei dat iedereen recht heeft op vrijheid van meningsuiting, maar dat hij geen voorstander is van een onwetenschappelijke benadering van Covid-19. “Alle tijdelijke beperkingen hebben één doel gehad: het beschermen van de gezondheid van de Kroaten. Daar zijn we in geslaagd. Mensen moeten zich bewust zijn van de gevolgen van hun acties; niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle mensen om zich heen.”

In Kroatië zijn in totaal 198 mensen gestorven aan corona.

Bekijk ook onderstaande video:

[Croatia Week]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lawke schreef:

  En overal staan we op, hoe kan het ook anders..

 • Joyce Ramgatie schreef:

  NIET TE GELOVEN !!.. In 2007 hebben 167 landen hun handtekening gezet onder een coronaplan van de WHO… Jan Peter Balkenende heeft getekend Voor Nederland – Prime Minister of The Netherlands (2002-2010)¹

  Hier zie je de namen wie heeft getekend en de landen
  https://www.unaids.org/en/resources/presscentre/featurestories/2020/may/20200514_covid19-vaccine-open-letter

  • Edward schreef:

   Vooral deze: “Our world will only be safer once everyone can benefit from the science and access a vaccine – and that is a political challenge.” Het is alsof ik Hugo de Clown hoor kletsen….eng, heel eng !

 • Joyce Ramgatie schreef:

  Dit gebeurt nu in Australia https://youtu.be/oyPm5YYyl9k
  De poltie heeft de macht om dit gevaarlijk sutuatie te stoppen. Als ze volgens de grondwet handelen dan moeten ze de leiders arresteren, en NIET de volk !!
  Wat in Australia gebeurt, gaat hier nog erger worden are de noodwet is aangenomen. Dan wordt Nederland nazie Duitsland met Hugo als dictatuur.

 • RayOfLight schreef:

  Prachtig !
  Natuurlijk zitten oosteuropeese landen niet te wachten op een sovjetunie 2.0. Mensen zijn daar veel wakkerder en willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt.

 • Alex schreef:

  No need to turn your television into sleep mode, just ignore the mainstream media. Get IPTV and watch sports and movie channels instead. Read NineforNews amongst other alternative news sites.

  Watch https://banned.video/ or https://brandnewtube.com/ and https://open.tube/videos/overview or visit https://www.bitchute.com/

  Note: Watch out using Telegram, it might not be as secure as you might think, same goes for WhatsApp.

  https://www.scmp.com/abacus/tech/article/3029415/why-telegram-isnt-secure-you-think

  Just ignore the corrupted mainstream media!

  Good luck.

 • Ron Swart schreef:

  Op 09 september gaat ons nepparlement vergaderen over de noodwet. Alle kamerleden hebben getekend bij ‘t kruisje en ze gaan debatteren voor de bühne, maar de uitkomst staat vast. De duistere agenda moet en zal uitgerold worden en Hugo de Jonge – net als Billy Gates geen medicus – zal geschiedenis schrijven. Verder heeft ons staatshoofd W.A. van Buren in een op 26 april 2013 uitgezonden interview verklaard, dat hij alle wetten gaat ondertekenen; tel uit je winst.

 • Het leugentijdperk schreef:

  Volgens GeenStijl ben je een wappie als je de straat op gaat om te protesteren tegen de corona zwendel en 5G rotzooi. Hoeveel smeergeld zouden ze daarvoor eigenlijk hebben gekregen, om deze protesterende mensen wappies te noemen?

  Las ook dat de NPO weer miljoenen van ons geld extra er bij krijgt vanwege de corona zwendel om te gebruiken voor het brengen van objectief en betrouwbaar nieuws, zoals de politiek wil beweren. Als het niet zo vreselijk grof en triest was, zou je om dit alles toch spontaan in je broek doen van het lachen.

  • Dani schreef:

   Geen stijl is allang niet meer wat het geweest is, eerder werd daar nog open gereaguurd, met goede onderbouwing erbij..
   Nu trappen ze overal tegen aan.
   Niet serieus te nemen.

   • Ruud Steunassen schreef:

    Wat u zegt, ben ik wel met u eens. Ik begon me daar ook al aan te ergeren. Dat opperhoofd van hun nodigt iedere donderdag in dat barretje een gast uit, maar is zelf het meeste aan het woord. Tom Staal probeert die man nog een beetje in te tomen. Ik ga me steeds meer ergeren aan Bart Nijman en al die anderen, die een kritisch standpunt t.a.v. corona niet waarderen en belachelijk maken.

 • Spooky schreef:

  HELEMAAL MEE EENS,WEG MET DIE MONDKAP!

  • Joyce Ramgatie schreef:

   Deze video 0:31 laat zien waarvoor deze muilkorf bedoeld zijn
   https://youtu.be/cBk3g3U_gEM

   • Rob schreef:

    Mensen de mond snoeren. Kijk maar om je heen. Mensen met een muilkorf op zeggen niets. Maar dat is vooral inspelen op angst. Daarbij wordt echter wel de inademing van frisse lucht verminderd, en dus zuurstof. En de CO2 uitademing is ook minder. Dat blijft hangen en dat adem je weer in. Er zijn berichten geweest waarin geschreven werd dat mensen in elkaar zakten doordat ze met een muilkorf op flink actief waren geweest. Te weinig zuurstof, geen normale ademhaling met zo’n ding op wan je ademt voor het grootste deel in de muilkorf en niet in de open lucht.

   • Ruud Steunassen schreef:

    Van het zwart-wit blokkenpatroon van de vrijmetselarij op het arrestantenbusje en op de politiepetten naar de film Silence of the Lambs. Op de poster van de film staat een meisje afgebeeld met een vlinder op haar mond. Zij moet haar mond houden, want de vlinder staat symbool voor een mondkapje dat zorgt voor de metamorfose gelijk een vlinder van onze realiteit naar de satanische vrijmetselaarsdystopie. Opvallend is dat de arrestant in uw video een leren masker krijgt opgezet, alsof het de gevaarlijke en te intelligente psychopaat Hannibal Lecter betreft, gespeeld door Anthony Hopkins. Hollywood laat ons steeds zien, hoe onze toekomst wordt. The Hunger Games is daarvan ook een voorbeeld.

 • Bas van Stapelberg schreef:

  Laat maar over aan de Kroatië. Prachtig volk trouwens, betreft genieten staan ze op de eerste plaats. Geen zorgen, prachtig klimaat en prachtig land, komt het vandaag niet dan komt het morgen, lekker eten, lekker zwemmen in Adriana.
  Dit volk is misschien wel de meest verstandige van Europa.

 • Sven Groter schreef:

  Die 198: Niet overleden AAN maar MET het vermeende ‘corona’ ‘virus’. BIG difference.

 • x

  Check Also

  artsen

  Rutte, maak je borst maar nat! 45 artsen slepen Nederlandse overheid voor de rechter

  Zo’n 45 artsen zijn van plan om ...

  bruins

  Het aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel erg goed uit

  Op 19 maart dit jaar trad minister ...

  Waarom Pushmeldingen?

  Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

  Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

  Waarom Telegram?

  Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

  Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

  >