Buitenland

Duizenden protesteren in Kroatië: ‘Doe je mondkapje AF en zet de tv UIT’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op zaterdag verzamelden duizenden mensen zich in de binnenstad van Zagreb om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Ze droegen spandoeken bij zich met daarop teksten als ‘Doe je mondkapje af, zet de tv uit en geniet van het leven’, ‘Covid is een leugen, we zijn geen covidioten’ en ‘Liever het graf in dan een slaaf zijn’. Vanuit heel Kroatië werden mensen per bus naar de hoofdstad gebracht, schrijft Croatia Week.

“Toen corona opdook, zijn er ongekende maatregelen getroffen die onze fundamentele rechten en vrijheden inperken. We kunnen in onze democratische samenleving niet tolereren dat de mensen die de besluiten nemen, zich laten leiden door propaganda en paniek,” zeiden de organisatoren van het vrijheidsfestival.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De organisatoren wezen op het belang van mensenrechten, vrijheden, kennis, solidariteit en wederzijds respect, en voegden toe dat gezondheid niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele en mentale component heeft.

Hart onder de riem

Deelnemers maakten op zaterdagochtend muziek buiten verzorgingstehuizen om de bewoners een hart onder de riem te steken en hen te laten voelen dat ze niet vergeten zijn. De politie liet aan persbureau Hina weten dat de demonstratie was aangekondigd en dat ze erop zouden toezien dat het protest ordelijk zou verlopen. De Kroatische onderminister van Binnenlandse Zaken Damir Trut zei dat de organisatoren zich hadden gehouden aan de regels die van tevoren waren opgesteld.

Minister van Volksgezondheid Vili Beros speelde in op de emoties van mensen. Hij zei dat iedereen recht heeft op vrijheid van meningsuiting, maar dat hij geen voorstander is van een onwetenschappelijke benadering van Covid-19. “Alle tijdelijke beperkingen hebben één doel gehad: het beschermen van de gezondheid van de Kroaten. Daar zijn we in geslaagd. Mensen moeten zich bewust zijn van de gevolgen van hun acties; niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle mensen om zich heen.”

In Kroatië zijn in totaal 198 mensen gestorven aan corona.

Bekijk ook onderstaande video:

[Croatia Week]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lawke
Lawke
3 jaren geleden

En overal staan we op, hoe kan het ook anders..

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

NIET TE GELOVEN !!.. In 2007 hebben 167 landen hun handtekening gezet onder een coronaplan van de WHO… Jan Peter Balkenende heeft getekend Voor Nederland – Prime Minister of The Netherlands (2002-2010)¹

Hier zie je de namen wie heeft getekend en de landen
https://www.unaids.org/en/resources/presscentre/featurestories/2020/may/20200514_covid19-vaccine-open-letter

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Dit gebeurt nu in Australia https://youtu.be/oyPm5YYyl9k
De poltie heeft de macht om dit gevaarlijk sutuatie te stoppen. Als ze volgens de grondwet handelen dan moeten ze de leiders arresteren, en NIET de volk !!
Wat in Australia gebeurt, gaat hier nog erger worden are de noodwet is aangenomen. Dan wordt Nederland nazie Duitsland met Hugo als dictatuur.

RayOfLight
RayOfLight
3 jaren geleden

Prachtig !
Natuurlijk zitten oosteuropeese landen niet te wachten op een sovjetunie 2.0. Mensen zijn daar veel wakkerder en willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x