Mens en Dier

D66-Kamerlid treedt naar voren om Pepijn van Houwelingen de les te lezen, zie hoe ze afgaat

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Pepijn van Houwelingen zei dinsdag in de Kamer dat de NAVO steeds verder is opgerukt richting het oosten, om tot slot via een gewelddadige staatsgreep in Oekraïne in 2014 een oorlog met Rusland onvermijdelijk te maken.

Hij zei daarnaast dat de regering in Kiev de Russische minderheden in het oosten van Oekraïne, de Donbasregio, bombardeerde. “Gezinnen en families werden uiteengereten. Honderden, duizenden burgerslachtoffers vielen. Kiev wist van geen ophouden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Amerika overwoog begin 2022 om via Oekraïne een groot offensief tegen de Donbas te starten. Er zouden zelfs plannen hebben gelegen om de Krim te heroveren, aldus het Kamerlid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Probeer het eens

Poetin besloot als eerste aan te vallen. Zijn doelen waren defensief, benadrukte hij steeds. “Maar nee, de NAVO-agressie bleef maar doorgaan. Inmiddels zijn we meer dan 500.000 doden verder. Dat zijn jongens en meisjes zoals u en ik, onschuldige burgers,” zei Van Houwelingen.

D66-Kamerlid Anne-Marijke Podt veerde op na zijn inbreng en zei verontwaardigd: “Eerlijk gezegd weet ik niet eens wat voor vraag ik hierover moet stellen.” Ze beweerde dat ‘de staatsgreep in Oekraïne in 2014’ de letterlijke tekst van de Russen is.

“Probeer het eens! Probeer eens een vraag te stellen. Probeer het, u kunt het,” moedigde Van Houwelingen haar aan.

Die hypocrisie is echt tenhemelschreiend

“Ik denk dat ik hier alleen maar uit kan concluderen dat Forum voor Democratie, zoals we dat wel vaker hebben gezien, gewoon precies het playbook van Poetin staat te herhalen. Je zou bijna denken: laat maar gaan. Maar ik denk dat het toch goed is om dat af en toe te markeren,” reageerde Podt.

“Zo gaat het wel vaker. Dan komen mensen verontwaardigd naar voren. Ik vraag dan: ‘Wat is uw vraag? Stelt u eens een vraag’. Diegene kan dan geen vraag stellen. Dat is wel heel teleurstellend. Ik zal alleen maar heel kort ingaan op die staatsgreep die geen staatsgreep zou zijn. Er is geweld gebruikt. [De democratisch gekozen president Viktor] Janoekovitsj moest vluchten! Zoiets noemt iedereen hier een staatsgreep. Maar nu is het ineens geen staatsgreep. Die hypocrisie is echt tenhemelschreiend. Het is jammer dat er niet eens vragen kunnen worden gesteld,” beet Van Houwelingen haar toe.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 192 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jackie
jackie
3 maanden geleden

Dombo’s 66(6)

hoogtijd
hoogtijd
3 maanden geleden

Zo zie je maar weer een domme D666er.
VEEL GEBLAAT/GESCHREEUW, MAAR WEINIG WOL. dom mens die podt.

Sophie
Sophie
3 maanden geleden

Heerlijk! zo`n luis in de pels als van Houwelingen.
De waarheid is hard hè!
Daar kunnen ze niets mee in Den Haag

Cons
Cons
3 maanden geleden

Ze wist niet eens wat ze voelde toe maar. Vraagje aan haar, hoe denkt u dat de oma uit donbass zich voelt die haar dochter en kleinkind moet missen? Tijdens een boodschap getroffen door bommen van hun eigen volk, gevonden tussen het gras elkaar stevig vasthoudend. Hoe voelt ze zich als ze ooit een zoon daarheen moet sturen die nooit meer thuis komt! Vreselijk hoe haatdragend de regeringen wereldwijd zijn geworden gemaakt geïnstrueerd. Ik vraag me af welk excuus ze zichzelf maken om al dat verspilde bloed te rechtvaardigen.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x