Gezondheid

Een depressie kan slopend zijn, maar kan ook in een oogwenk verdwijnen met deze eeuwenoude techniek

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tai chi is een goede manier om depressie te behandelen, zo is gebleken uit een nieuwe studie. En het goede nieuws: er zijn helemaal geen medicijnen voor nodig.

Als mensen 12 weken lang twee keer per week tai chi-oefeningen doen, kunnen de symptomen van zelfs een ernstige depressie aanzienlijk verminderen, zo concluderen onderzoekers van het Massachusetts General Hospital.

Experts introduceerden 25 mensen met ernstige tot matige depressie die geen medicijnen slikten in de wereld van tai chi.

Minder last

Na de periode van 12 weken had de tai chi-groep aanzienlijk minder last van depressieve klachten en angstige gedachten dan de controlegroep.

In 2011 bleek ook al uit een Amerikaanse studie dat tai chi helpt tegen depressie.

Eén keer per week een reeks oefeningen gebaseerd op tai chi kan depressie verlichten, energieniveaus verhogen en zelfs je geheugen verbeteren.

Duidelijk verschil

Zestigplussers, zeker degenen die in verzorgingstehuizen leven, lopen zes keer meer kans op een depressie dan andere ouderen.

Maar een wekelijkse sessie bewegingen gebaseerd op tai chi gedurende 10 weken kan een duidelijk verschil maken, aldus psychiaters.

Daling

De resultaten van het onderzoek toonden een duidelijke daling in de symptomen van depressiviteit.

“Dit is de eerste studie die de voordelen van tai chi bewijst op het vlak van depressie,” zei professor Helen Lavretsky van de Universiteit van Californië – Los Angeles indertijd.

De nieuwe studie is verschenen in The Journal of Clinical Psychiatry.

[Mass General via The Optimist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcus
Marcus
5 jaren geleden

Iedereen met farmaceutica-aandelen, ziet dit artikel liever richting doofpot verdwijnen…!!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
5 jaren geleden

Ik neem aan dat dit in groepsverband is uitgevoerd op iig niet alleen (via video begeleiding bv). Daarbij vermoed ik dat dit als sociale activiteit eerder is aan te wijzen als hulpmiddel tegen depressie dan dat het specifiek om tai chi oefeningen gaat. Zo zou wellicht 2x per week … (vul maar iets in met meerdere mensen) net zo effectief kunnen zijn.

Patricia Müller
Patricia Müller
5 jaren geleden

Het lijkt me meer belangrijk dat je sociale connecties hebt, om niet eenzaam te zijn. Want dit is de grond waarop depressies groeien. Hoe meer connecties, hoe beter. Hier in Duitsland heb ik nog kennissen en vrienden.

In Nederland was het me niet gelukt, vrienden te vinden. Want er is en koophandelaars-mentaliteit (Voor alles moet je betalen) en een “My home is my castle”-mentaliteit (Je komt hier niet binnnen). Niet zo hulprijk dus. In die opzicht waait in Nederland een koud luchtje.

faye
faye
5 jaren geleden

Misschien zijn ze juist door allerlei sociale activiteiten depressief geworden.
Sociale activiteiten betekent in deze zieke maatschappij vooral sociale controle.
Mensen worden door de msm mindcontrol met veel verbaal geweld en overtuigingskracht van hun eigen natuurlijke denk/ontwikkelingsproces afgehouden, waar bij sociale activiteiten nog eens de nadruk op gelegd wordt, of je nog wel spoort in hun ogen.
Bang er niet meer bij te horen is het allerbelangrijkste voor ze, dus volgen ze anderen maar in de kudde.
Ik zou daar behoorlijk depressief van worden, maar een ander ziet het als veiligheid en geborgenheid.
Zo zit iedereen op zijn eigen level in zijn eigen proces.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x