Het Complot

De 5 opmerkelijkste complottheorieën over de ruimtevaart

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn complottheorieën die stellen dat de Verenigde Staten niet echt astronauten naar de maan hebben gestuurd. Volgens deze theorieën hebben de maanlandingen niet daadwerkelijk plaatsgevonden, maar zijn ze door de NASA en de Amerikaanse regering in scène gezet.

Toekomstmakers heeft de vijf opmerkelijkste complottheorieën over de ruimtevaart op een rij gezet.

Komeet 67P

Toen ESA in november vorig jaar landde op komeet 67P, publiceerde de website UFO Sightings Daily een e-mail van een geheime medewerker van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. In die mail stond dat de missie onderdeel was van een plan van ESA en NASA om het bestaan van aliens te verbergen. Komeet 67P zou een buitenaards object zijn dat in het verleden communicatiesignalen door de ruimte had gestuurd.

Roswell

Bij Roswell zou in 1947 een ruimteschip een noodlanding hebben gemaakt. De regering zei dat er een weerballon was gecrasht, maar in de jaren zeventig kwamen er verschillende bronnen naar voren die beweerden dat het een ruimteschip was geweest, en dat de Amerikaanse overheid de lichamen van aliens in het geheim naar Area 51 had gebracht.

Mars

Volgens sommigen is er leven op Mars. Op de foto PIA10214, in 2007 gemaakt door Marsjeep Curiosity, zou onder meer een vrouw zijn te zien die over een rotswand leunt. Op andere foto’s zouden gebouwen staan. NASA zei dat het om rotsformaties ging.

Maan

Er zijn mensen die geloven dat de maan een ruimteschip is, gebouwd door aliens of tijdreizende mensen uit de toekomst. Zo is het volgens hen wel heel erg toevallig dat de maan precies op de goede plek staat om de zon compleet te bedekken tijdens een zonsverduistering. Ook zijn sommige kraters volgens hen intern ontstaan, terwijl er op de maan nooit vulkanische activiteit is geweest.

Maanlandingen

Veel mensen twijfelen aan de echtheid van de maanlandingen en geloven dat de beelden in scène zijn gezet. Het bewijs dat ze hiervoor aandragen bestaat onder meer uit de wapperende vlag terwijl er geen wind is op de maan en het feit dat er geen krater ontstond op de plek waar de lander neerkwam. Ook het gebrek aan sterren aan de horizon zou erop wijzen dat de landingen in een filmstudio zijn opgenomen.

[RTLZ]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x