Homepagina » Buitenland » Dankzij nieuwe studie weten we 19 jaar na dato wat er echt is gebeurd met WTC7
wtc7
Foto: CC0

Dankzij nieuwe studie weten we 19 jaar na dato wat er echt is gebeurd met WTC7

Een groep ingenieurs en architecten eist dat het Amerikaanse Nationaal Instituut van Standaarden en Technologie (NIST) een rapport uit 2008 terugtrekt waarin wordt geconcludeerd dat één van de drie World Trade Center-gebouwen tijdens de 9/11-aanslagen is ingestort door brand. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat WTC7 op een andere manier is verwoest.

“We hebben een verzoek tot correctie ingediend omdat het NIST-rapport niet klopt,” zegt woordvoerder Ted Walter van AE911T, een groep van 3000 ingenieurs, wetenschappers en architecten.

Niet genoeg

Het nieuwe onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Alaska Fairbanks, stelt dat het NIST een aantal fundamentele fouten heeft gemaakt. De groep, waarbij ook nabestaanden van slachtoffers zijn aangesloten, beweert daarnaast dat het onderzoek gebrekkig is.

“Het buitenste frame was flexibeler dan het binnenste frame, waar de liftschachten zich bevonden,” reageerde emeritus professor Robert Korol van de McMaster-universiteit, die het onderzoek heeft getoetst.

“Het buitenste staal zou slechts 2,5 centimeter zijn verschoven, niet 16 centimeter zoals beweerd door het NIST en niet genoeg om het gebouw te doen instorten,” voegde hij toe.

WTC7 kan ook niet zijn ingestort als gevolg van de stukken puin van WTC1, aldus professor Korol. “Het komt erop neer dat het NIST-rapport niet klopt.”

Gecontroleerde sloop

Hij merkte op dat zich in het gebouw alleen bureaus, stoelen en computers bevonden. Die kunnen er niet voor hebben gezorgd dat de brand een temperatuur van 1500 graden Celsius bereikte en de stalen structuur smolt.

De wetenschappers – professor Leroy Hulsey, professor Feng Xiao en ingenieur Zhili Quan – zijn tot de conclusie gekomen dat WTC7 is neergehaald door een gecontroleerde sloop.

Hulsey en zijn collega’s beargumenteren dat het gebouw rechtstandig als een pannenkoek in elkaar zakte. Daarbij was het gedurende 2,25 tot 2,5 seconden in vrije val. Normaal gesproken moet dat – gezien de constructie van WTC7 – niet mogelijk zijn geweest.

[ConstructConnect]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
11 maanden geleden

Tjonge jonge dat weet en wist iedereen met een beetje verstand al jaren, wetenschappers en meer van dat doorgeleerde spul heb je echt niks aan.

Maurice
Maurice
11 maanden geleden

Wat een bullshit…iedereen met enig gezond verstand had duidelijk kunnen zien dat het een controlled demolition was

peters
peters
Reactie op  Maurice
11 maanden geleden

@Maurice sterker nog , de leaseholder/eigenaar van de gebouwen ( Larry Silversteen ) verteld gewoon dat hij de brand te hevig vond, en samen met de brandweer commandant besloot om het gebouw op te blazen,..op 11 sept..( alsof een eigenaar en een brandweerman dat mogen en kunnen beslissen ) midden in het centrum van New-York terwijl overal mensen liepen/auto,s af en aan reden op you-tube staat het nog gewoon, dat filmpje. brandweer chefs gaan daar niet over ,hebben de expertise niet ,en mogen zoiets nooit beslissen.in het officiële NIST onderzoeksrapport staat overigens dat men niet weet waarom het gebouw is ingestort. snap jij het nog ? gebouw nr 7 was 187 meter hoog / bijna 2 keer de Dom in Utrecht dus.

freddy
freddy
Reactie op  peters
11 maanden geleden

silversteen zei letterlijk: “we decided to pull it”. ik heb het ook gezien.

exegese
exegese
11 maanden geleden

Niet 1, niet 2 maar 3 gebouwen die rechtstandig nagenoeg met valsnelheid verdwijnen in hun eigen footprint. Nog nooit stortte op heel de wereld een flatgebouw in door brand, laat staan dat ze kaarsrecht naar beneden komen . DIT IS TECHNISCH VOLSTREKT ONMOGELIJK. En daar zijn heel veel deskundigen wereldwijd het roerend over eens, behalve degenen die belast zijn met het onderzoek. Het is evenzo een wereldwonder dat ze hier gewoon nog steeds mee wegkomen. De wereld is veranderd in een grote open inrichting. De gekken lopen gewoon los rond.

Willem
Willem
Reactie op  exegese
11 maanden geleden

Inderdaad exegese en nu 20 jaar later is Bush sr dood en nog wat van die gasten en de rest die in dat complot zaten staan met 1 been in het graf. Zullen ze zichzelf afvragen wat ze in godesnaam met hun leven hebben gedaan anders dan ellende veroorzaken, leugens verspreiden en de boel verziekstralen? Wel alles onbestraft dat dan weer wel, want gasten op dat “niveau” komen altijd met alles weg ook met moord zoals in deze gevallen.

Dirk
Dirk
11 maanden geleden

Dit was al lang bekend, 911 was voor mij het begin van het einde van de main stream media, niet lang daarna de kabel de deur uitgedaan. Iedereen met een beetje verstand zou dat ook moeten doen.

Het getuigenis van Barry Jennings spreekt boekdelen, de man is later te vroeg “overleden”.
https://www.youtube.com/watch?v=B3p7uUyjtas&list=LLU-1R9qMNQcSupm6o1TfSTQ&index=367

Ook Michael Hess nog in building 7 vlak voor dat het gebouw “instortte”.
https://www.youtube.com/watch?v=VFuWlLP0jz8

Piet
Piet
11 maanden geleden

Gewoon goed, dat dit rapport er nu ligt.

Ontzettend lang aan gewerkt. Hulde.

Pjoter
Pjoter
11 maanden geleden

Geen kabel in mijn huis, ook niet na dwangmatige brieven!

Ome jaap
Ome jaap
11 maanden geleden

Snap niet dat die Bush daar ooit mee was weggekomen Al deze ellende wat we tot nu toe hebben , incl die nep corona is sinds die fake aanslag om de wereld te onderwerpen, om te beginnen met Irak! De mh17 was mislukt daarom deze virus en opkomst van virus 2 Helaas werkt Rutte er graag aan mee. Ik ga vooaanstaan als ze worden opgeknoopt publiekelijk

Tante Maart Geerink
Tante Maart Geerink
Reactie op  Ome jaap
11 maanden geleden

Mag ik hierbij trouwens ook nog even wijzen op de terroristische aanslagen in de Parijse Bataclan ( 2015 ) ?. Daaruit blijkt dat ze ons uit de weg willen ruimen. Het was een direkte agressieve daad tegen het Franse volk. Met andere woorden: er worden figuren naar Europa gehaald om Europeanen te bedreigen en af te slachten. We weten wie toen op dat moment van de aanslagen de voorzitter van de Europese Commissie was, een vrijmetselaar die de belangen van de elite dient.

ArjenDeparjen
ArjenDeparjen
11 maanden geleden

Ontwikkelingen zoals deze, en ook betreffende de corona crisis, massa immigratie, klimaat hysterie, kortom de bewustwording bij veel mensen dat ze jarenlang stelselmatig genaaid zijn, zijn onderdeel van de paradigma verschuiving die momenteel gaande is.

Dit gebeurt nu eindelijk, doordat vooral de corona crisis te veel onbeantwoorde vragen oproept, waardoor mensen meer zelf gaan nadenken, ipv hun realiteit alleen door de overheid en de MSM te laten bepalen. De waarheid komt meer aan het licht, omdat de leugens steeds schaamtelozer worden.
Helaas is deze paradigma verschuiving te laat begonnen; het is geen vijf of twee voor twaalf, maar al twaalf uur. Mocht men op persoonlijk gebied iets willen doen, wat hard nodig is om zelfvoorzienender te worden: doe het NU.

PREDATOR
PREDATOR
Reactie op  ArjenDeparjen
11 maanden geleden

Walgelijk gewoon..Gruweldaden, moord is het….en er mee wegkomen!!! Respect voor die wetenschappers die er werk van maken..
Blijft vreselijk dat soort dingen ….en mensen geloven het ook nog..als het maar in het ” nieuws” komt..met hun muilkorf!!

Jade
Jade
11 maanden geleden

Laten wij eens luisteren naar wat de eigenaar
hierover te zeggen heeft…
Een filmpje uit 2009.
https://www.youtube.com/watch?v=EpcpQxLvadQ

suske
suske
11 maanden geleden

aan gewicht konden die gebouwen niet in storten heel die vuurhaard verbrande alles ,as weegt bijna niets

x

Check Also

trump

Nicht Osama bin Laden blijkt Trump-supporter: ‘Deep State gaat ten onder’

Noor bin Ladin, de nicht van Osama ...

lange frans

Lange Frans en George van Houts: ‘9/11 was het theaterstuk van de eeuw’

De officiële versie van het verhaal over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x