Homepagina » Binnenland » Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’
minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 minister van Sociale Zaken, was nauw betrokken bij de invoering van de euro. Hij erkent nu dat het europroject mislukt is en pleit voor een terugkeer naar de gulden. “Vroeg of laat gaat dit helemaal fout,” zegt hij in gesprek met Trouw. “Dit is niet houdbaar.”

“Als een project mislukt is, moet je er een eind aan durven maken. Vanwege het feit dat Baudet en Wilders van de euro af willen kun je toch niet vasthouden aan het idee dat de euro een succes is?”

De Vries merkt op dat we van de 75 jaar Europese integratie 55 jaar zonder euro hebben overleefd, ‘en dat ging prima’. Hij verwacht dat we onszelf steeds meer klem gaan rijden in deze monetaire unie.

Hij stelt een ‘euro light’ voor: de lidstaten keren terug naar nationale valuta. De euro blijft, maar alleen nog voor het grensoverschrijdend betalingsverkeer, schrijft het FD.

Beter laat dan nooit

FvD en PVV reageren zeer positief op het voorstel van de voormalige CDA-minister. PVV-leider Geert Wilders twittert: “Zo is het! Het europroject is totaal mislukt!”

Europarlementariër Derk Jan Eppink (FvD) voegt toe: “Beter laat dan nooit.”

Wijsheid komt met de jaren

“Het blijft toch bijzonder dat zelfs oud-ministers die bij de invoer van de euro betrokken worden, nu terugkomen op hun beslissing. Dachten ze toen niet na over de designfouten? Doorzagen ze de doortraptheid niet van onze zuiderburen?” vraagt ondernemer Rutger van den Noort zich af.

FvD-voorman Thierry Baudet: “Wijsheid komt met de jaren…” Hij deelde ook een sneer uit aan de kartelpolitici:

5 6 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
9 maanden geleden

het is natuurlijk leuk om dit te horen maar ik trap er niet in , ik blijf bij de les en het corona virus.
we moeten ons niet van de wijs laten brengen, heb genoeg van luchtballonetentjes oplaten.

vladi
vladi
Reactie op  salvar
9 maanden geleden

welk coronavirus?
imo is er een milde griep geweest.

Ik houd me bezig met off grit en de waarschijnlijk nog grotere overtredingen dan het vertrappen van onze mensen en grondrechten door het kartel wat regeert.
ik doel met name het uitmoorden van het menselijke en de mensheid.

fff

salvar
salvar
Reactie op  vladi
9 maanden geleden

@vladi
je begrijp volgens mij niet wat ik bedoeld?
natuurlijk is het gewoon griep.

trackback
Oud-minister (bekend van de euro) wil terug naar de gulden: ‘europroject totaal mislukt!’ | JDreport.com
9 maanden geleden

[…] Lees verder bij de bron: ninefornews.nl […]

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
9 maanden geleden

Rot toch vreselijke idioot die je bent. Wat kopen voor al dat Tibetaanse gekrakeel als die hufters van politici zich veilig hebben gesteld met wachtgeld en het establishment en het onmenselijke neoliberalisme door dik en dun heeft gesteund.
Plasterk is ook zo mannetje die de laatste tijd met die onzin bezig is. Ach eigenlijk zijn ze allemaal wel zo, uitgekookt en chemisch gereinigd.
Het heeft in ieder geval NUL waarde. Ga weer lekker van je wachtgeld genieten Gutje.

Willem
Willem
Reactie op  Bas van Stapelberg
9 maanden geleden

Zo is dat Bas, als ze gevuld en wel en op leeftijd thuis zitten gaan ze opeens stoere taal uitslaan de wakkerdere 🙂 mensen wisten allang dat het fout zo gaan met Euro (toen nog Ecu genoemd) alles is al vaker geprobeerd en elke keer ging het fout. Hele werelddelen naar de donder financieel, alles 2 tot 3 keer duurder geworden. Pakje shag (voor de rokers bekend uiteraard) 11,10 dat is gewoon 23,50 in guldens, vroeger vlak voor de Euro nog 5,60 in guldens.

Henk
Henk
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

11,10 euro?! Vorige week een pakje vanelle zware shag met vloei gekocht voor 14,95!! Dat was ff genieten van één pakje shag en daarna gelijk weer over. En ja ik weet dat roken niet gezond is….

Willem
Willem
Reactie op  Henk
9 maanden geleden

14,95?? Dat is 32 gulden, wat een achterlijken, roken niet gezond? Het kalmeert je zenuwen en geeft je een moment voor jezelf, ik kan er niet meer tegen jammer genoeg anders zou ik ook gezellig een sigaretje opsteken.

nou en!
nou en!
9 maanden geleden

de doortraptheid van onze zuiderburen,pardon!!!!!onze zuiderburen die wel openlijk de belasting omzijlen net zoals de politici doen!!!

Straalmans
Straalmans
9 maanden geleden

Mag een CDAér zonder de toestemming van de VVD wel spreken? Zalm geraadpleegd?

Harry
Harry
Reactie op  Straalmans
9 maanden geleden

Hij is niet meer van het CDA

Gezinusk
Gezinusk
9 maanden geleden

Links of rechtsom. Het EEG model functioneerde op alle fronten beter.

We moeten vooral af van het feit dat Brussel de regie blijft houden om belastinggeld van voornamelijk Westelijke lidstaten uit te besteden aan allerlei onzinnige, en waanzinnige projecten elders in de EU.

exegese
exegese
9 maanden geleden

Als je als oud-minister op fanatieke wijze mede verantwoordelijk bent geweest voor de invoering van de Euro en je kunt daar nu door gebrek aan invloed niets meer aan veranderen, houdt dan gewoon je mond en ga je diep schamen in een of andere donkere hoek.
Ze zijn nog steeds super zelfverzekerd omdat ze weten dat ze nog steeds kunnen doen en laten wat ze maar willen ongeacht de drastische gevolgen voor het volk.

rop
rop
9 maanden geleden

Wijsheid komt met de Jaren? ha, daar moet ik toch echt om lachen , Kennis is slecht de briljantheid in organisatie van ideeen, het is geen Wijsheid, De ware Wijsheid gaat voorbij de Kennis ,en die missen veel politieke leiders , ze denken wijs te zijn , en doen juist domme dingen,en zo worden ze door hun eigen denken besodemietert en ook door hun raadgevers,
Er zijn meer dwaze dan Wijze mensen, en zelfs onder wijze mensen, is er meer dwaasheid dan Wijsheid,
en zij die worden geleid door Waarheid en wijsheid kunnen Honing halen uit onkruid, en dat zijn de politieke leiders en vele rondom hun heen , zij halen geen honing uit onkruid, zij zijn het ONKRUID.

Rob Klaasen
Rob Klaasen
9 maanden geleden

Eigen zakken gevuld en de rest laat ie doodvallen , zo lopen er nog meer rond .

Elise
Elise
9 maanden geleden

De euro heeft onze zuiderburen ook genekt. En dan bedoel ik de gewone man. Hun inkomen lag al veel lager, dan bij ons het minimum. Hun producten werden door de euro veel duurder(gelijkgetrokken met hier) en toen kwam daar dikke armoede. Vele jongeren hebben/hadden niet eens kans op een baan. enz enz, Das de reden waarom men hier kwam werken. Door malafide uitzendbureaus, die samen werken met makelaars(huisvesting). Dus ook hier weer opgelicht. De contracten deugden ook al niet. Werd bij de vreemdelingendienst gewoon geconstateerd, maar je hebt/had geen keus om er iets van te zeggen, want dan werd je ontslagen. Kans om hier op de gewone woon/huurmarkt te komen was toen ook al moeilijk.
Die hele fucking euro heeft ervoor gezorgd dat alle gewone mensen er de dupe van zijn geworden. Plus de privatisering(hier en daar) eerste levensbehoeftes, die zorgde ook nog voor flinke prijsstijgingen.
Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe het is hier om als buitenlander te leven. Echt niet leuk.

x

Check Also

demmink

Van Haga over zaak-Demmink: ‘Deksel moet van de beerput’

Het zal velen niet ontgaan zijn dat ...

baudet

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x