Binnenland

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 minister van Sociale Zaken, was nauw betrokken bij de invoering van de euro. Hij erkent nu dat het europroject mislukt is en pleit voor een terugkeer naar de gulden. “Vroeg of laat gaat dit helemaal fout,” zegt hij in gesprek met Trouw. “Dit is niet houdbaar.”

“Als een project mislukt is, moet je er een eind aan durven maken. Vanwege het feit dat Baudet en Wilders van de euro af willen kun je toch niet vasthouden aan het idee dat de euro een succes is?”

De Vries merkt op dat we van de 75 jaar Europese integratie 55 jaar zonder euro hebben overleefd, ‘en dat ging prima’. Hij verwacht dat we onszelf steeds meer klem gaan rijden in deze monetaire unie.

Hij stelt een ‘euro light’ voor: de lidstaten keren terug naar nationale valuta. De euro blijft, maar alleen nog voor het grensoverschrijdend betalingsverkeer, schrijft het FD.

Beter laat dan nooit

FvD en PVV reageren zeer positief op het voorstel van de voormalige CDA-minister. PVV-leider Geert Wilders twittert: “Zo is het! Het europroject is totaal mislukt!”

Europarlementariër Derk Jan Eppink (FvD) voegt toe: “Beter laat dan nooit.”

Wijsheid komt met de jaren

“Het blijft toch bijzonder dat zelfs oud-ministers die bij de invoer van de euro betrokken worden, nu terugkomen op hun beslissing. Dachten ze toen niet na over de designfouten? Doorzagen ze de doortraptheid niet van onze zuiderburen?” vraagt ondernemer Rutger van den Noort zich af.

FvD-voorman Thierry Baudet: “Wijsheid komt met de jaren…” Hij deelde ook een sneer uit aan de kartelpolitici:

5 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
2 jaren geleden

het is natuurlijk leuk om dit te horen maar ik trap er niet in , ik blijf bij de les en het corona virus.
we moeten ons niet van de wijs laten brengen, heb genoeg van luchtballonetentjes oplaten.

trackback
Oud-minister (bekend van de euro) wil terug naar de gulden: ‘europroject totaal mislukt!’ | JDreport.com
2 jaren geleden

[…] Lees verder bij de bron: ninefornews.nl […]

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Rot toch vreselijke idioot die je bent. Wat kopen voor al dat Tibetaanse gekrakeel als die hufters van politici zich veilig hebben gesteld met wachtgeld en het establishment en het onmenselijke neoliberalisme door dik en dun heeft gesteund.
Plasterk is ook zo mannetje die de laatste tijd met die onzin bezig is. Ach eigenlijk zijn ze allemaal wel zo, uitgekookt en chemisch gereinigd.
Het heeft in ieder geval NUL waarde. Ga weer lekker van je wachtgeld genieten Gutje.

nou en!
nou en!
2 jaren geleden

de doortraptheid van onze zuiderburen,pardon!!!!!onze zuiderburen die wel openlijk de belasting omzijlen net zoals de politici doen!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x