Buitenland

Flashback naar 1997: Biden zegt dat NAVO-expansie ‘krachtige en vijandige’ reactie van Rusland zou uitlokken

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

In 1997 waarschuwde toenmalig senator Joe Biden dat de expansie van de NAVO zou resulteren in ‘krachtig en vijandig’ optreden van Rusland in Europa.

Op het gebied van de relatie tussen de NAVO en Rusland, en de Verenigde Staten en Rusland zou de consternatie het grootst zijn als de Baltische staten nu worden toegelaten, zei Biden tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door de Atlantic Council, zeg maar de denktank van de NAVO.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Balans doorslaat

Als er ooit iets is wat de balans zou laten doorslaan, als de balans doorslaat, naar een krachtige en vijandige reactie van Rusland, zou dat het zijn, voegde hij toe. Biden zei ook dat Rusland in de armen van China en Iran zou worden gedreven.

Twee jaar later, in 1999, traden Tsjechië, Hongarije en Polen toe tot de NAVO. William Burns, voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in Rusland en directeur van de CIA onder Biden, zei in 2008 dat NAVO-expansie naar Oekraïne zou kunnen resulteren in een oorlog met Rusland en een burgeroorlog in Oekraïne.

Actieve herinnering

Zou president Biden nog een actieve herinnering hebben aan zijn uitspraken? Het lijkt er niet op. Onlangs omschreef hij de oorlog in Oekraïne als ‘met voorbedachten rade en niet uitgelokt’.

[Infowars]

4.9 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Er wordt altijd beweerd, dat met het verstrijken van de jaren, de wijsheid komt.

In DIT geval kun je dus duidelijk zien, dat Joe Biden 25 jaar geleden nog WEL enig verstand had, door te waarschuwen voor uitbreiding van de NATO richting het Oosten.

Dat verstand heeft hem dus inmiddels, (misschien) door de prikjes?) compleet verlaten.

William Burns, Amerikaanse ambassadeur in Rusland, had OOK een voorzienige blik in 2008, toen hij waarschuwde voor de expansiedrift van de NATO.

En ZIE wat er nu in 2022 gebeurt:

De wereld staat in brand en WIE krijgen daar de schuld van? Juist, de Russen onder leiding van, in mijn ogen, nog een echte leider: Vladimir Poetin.

Zoals IK naar dit hele conflict kijk, is het duidelijk, dat het oorlogszuchtige Westen 100% verantwoordelijk is voor de chaos, waarin wij nu met z’n allen terecht gekomen zijn.

ONZE regering, die er zou moeten zijn om de belangen van het Nederlandse volk te verdedigen (daar moeten zij nota bene een eed voor afleggen!) doet precies het omgekeerde.

Zij heeft ons stiekem (althans voor diegenen die niet verder kijken dan de bagger die de MSM uitzendt) verkocht aan een klein groepje machtswellustelingen met (helaas) veel te veel macht.

Dat stort ons NU dus compleet de vernieling in: energieprijzen die door het dak heengaan, benzineprijzen, waardoor het voor veel mensen bijna niet meer mogelijk is om auto te rijden, voedselprijzen, die zó worden opgedreven, dat ZEKER gezonde voeding steeds onbetaalbaarder wordt.

EN, niet te vergeten, de komende periode een tsunami aan vluchtelingen, die ons hele zorgstelsel en de woningmarkt compleet in chaos zal veranderen.

Ik hoorde toevallig, dat afgelopen zondag in de peilingen de regeringspartijen weer méér zetels hadden.

PARDON: is dit één grote freakshow of is het inderdaad zo, dat bij heel veel mensen de hersenen zó zijn aangetast, dat zij niet meer zelfstandig kunnen nadenken?

Volgende week zijn dan de gemeenteraadverkiezingen. Als je de mazzel hebt, dat Forum voor Democratie meedoet, dan is de keuze niet moeilijk.

Maar…. als je (zoals in onze gemeente) die keuze niet hebt, dan is het verstandig om in ieder geval op een lokale partij te stemmen.

Stemmen op een regeringspartij of één van die meelopers, zoals GroenLinks, SP, Partij van de Arbeid, is ZELF meewerken aan je eigen ondergang.

Edo Timmermans
Edo Timmermans
2 jaren geleden

Dat ‘met voorbedachte rade’ klinkt als politieke framing om Putin zwart te maken, dat ‘niet uitgelokt’ is een harde leugen gezien de vele provocaties van het Westen naar Rusland toe. Een beschamende en president onwaardige uitspraak.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Het is kristalhelder waar de westerse ‘leiders’ nu op uit zijn en de collateral damage kan ze geen ene moer schelen.

Peter
Peter
2 jaren geleden

Ik denk toch echt dat de hele oorlog gepland is door WEF. Als je nu kijkt wat voor maatregelen wereldwijd genomen worden om Poetin te treffen dan zijn de resultaten dat de burgers wereldwijd in totale armoede terecht gaan komen. Ik zie heel veel overeenkomsten met dit beleid en het covid beleid. Door wereldwijde armoede wordt de weg vrijgemaakt voor het invoeren van een digitaal basisinkomen samen met digitaal ID.

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x