Mens en Dier

‘De belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus zijn gigantisch’

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep kregen mensen last van stevige bijwerkingen, waaronder narcolepsie, die voor veel onrust zorgden. Viroloog Ab Osterhaus speelde een grote rol bij die vaccinatiecampagne. Politici en burgers bleven met een zeer bittere nasmaak achter. Waarom wordt hij nu toch weer naar voren geschoven?

Epidemioloog en oud-huisarts Dick Bijl zei in de studio van BLCKBX over de belangenverstrengelingen van Osterhaus: “Hij was behalve adviseur van de regering ook adviseur van GlaxoSmithKline dat het Pandemrix-vaccin maakte. Hij was ook adviseur van Novartis, een andere vaccinproducent. En hij was directeur van het vaccininstituut én hij had zijn eigen bedrijfjes waar hij onderdelen voor het vaccin uittestte.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Druk uitgeoefend

Op de vraag hoe het kan dat er bij tv-redacties geen collectief geheugen is dat deze man ‘niet deugt’, antwoordde de epidemioloog: “Kennelijk is er toch druk uitgeoefend op deze omroepen om een uniform beeld te schetsen.”

“Die belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus zijn gigantisch,” benadrukte Bijl.

Huisarts Els van Veen reageert op het fragment: “Hoe is het mogelijk dat de geschiedenis zich op nóg veel grotere schaal – met meerdere OMT-leden met belangenverstrengelingen – herhaalde? En dat de media en Tweede Kamer niet kritisch zijn?!”

4.6 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
t de vries
t de vries
3 jaren geleden

Dit is al langer bekent ,maar hij niet alleen bij het o m t en al die andere clubjes zitten ook die genen die er belang bij hebben .Die allen op de loonpijsten van de producenten staan .Hoe meer hett vaccinatie sprookje standhoud hoe meer kassa .En ons demisionaire leugen kabinet vind het prima zij hebben een x aantal leugenaars onder de benaming expers die het vuile werk doen .De lockdouwns avondklok mondkapjes vaccinatie nodig vinden en onze beleidsmakers sturen dit aan .Deze zakkenvullers hebben geen boodschap aan ondernemers die al heel lang geen verdiensten hebben,of dat wij ziek worden van het vaccin geld is voor hun het belangrijkste daar wijkt alles voor

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Dat de media en de tweede kamer niet kritisch zijn heeft een rede, ook zij hebben belangen.

Ludger
Ludger
3 jaren geleden

Deze kwibus komt al sinds jaar en dag op tv om mensen bang te maken voor een virus, had aandelen in tamiflu het “geneesmiddel” van donald rumsfeld en leerde viroloog ron fougier hoe je een zeer dodelijk en besmettelijk virus moet maken. Staat na 10 jaar nog op wanttoknow en heeft zelfs in de telegraaf gestaan. En nog steeds zien mensen dit sujet als een betrouwbare deskundige?

Annette
Annette
3 jaren geleden

Ik heb, voordat ik deze reactie plaatste, eerst het hele interview tussen Flavio Pasquino en Dick Bijl gezien en gehoord. Een aantal zaken waren mij natuurlijk al bekend, maar het was goed om alles nog eens op een rijtje te krijgen. Wat mij vooral opviel, was de rustige manier waarop Dick Bijl alles verwoordde. De belangrijkste conclusie is eigenlijk wel, dat er met opzet door de regering ALLEEN gesproken werd met figuren, zoals Ab Osterhaus, die duidelijk belangen heeft in de farmaceutische bedrijven. Er is maar één geluid mogelijk. Zogenaamd natuurlijk om mensen niet in verwarring te brengen, maar dat is niet het enige. Dat conflict in de Tweede Kamer tussen Wybren van Haga en Hugo de Jonge was natuurlijk ook een duidelijk bewijs. Zowel Ab Osterhaus als Marion Koopmans zijn veeartsen en hebben daarnaast dan nog wat “bijgestudeerd” in de virologie. Simpel gezegd hebben dus nu mensen die oorspronkelijk zich bezighielden met vee, nu wat te zeggen over mensen. Ik vind daar nogal wat van. Dat de omroepen lijden aan collectief geheugenverlies vind ik niet zo verwonderlijk, aangezien de omroepen duidelijk opdracht hebben gekregen niet meer kritisch te zijn. Het verschil met 12 jaar geleden, ik doel op de uitzending van Nieuwsuur en ook verschillende krantenberichten, is duidelijk. Het kritische vermogen van zowel omroepen als praktisch alle dagbladen is verdwenen.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x