CoronaMens en Dier

Van der Staaij tegen Paternotte: ‘Laat dat 2G-plan toch varen’

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

Mijn moeder mocht weleens aanschuiven bij de rondetafelgesprekken hier in de Kamer. Soms kwam ze blij terug, omdat er aandacht was voor problemen, en soms ook minder blij, omdat er dingen werden voorgelegd die toch vanuit een bepaald dogma kwamen. Ze zei daarover: daar kunnen we toch niks mee, we moeten blijven nadenken, zei D66-fractievoorzitter Jan Paternotte dinsdag in de Kamer.

‘Blijven nadenken’ klinkt hoopvol. Geldt dat ook voor een onderwerp als het 2G-beleid? Dat heeft heel veel discussie gegeven in de Kamer, maar ook in de samenleving, zei SGP-leider Kees van der Staaij tegen Paternotte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Energie beter besteden

“Je ziet dat er heel makkelijk loopgraven zijn ontstaan in plaats van die oer-Hollandse kring waar de heer Paternotte het ook over had. Als we vandaag de resultaten zien van de wetenschappers die zeggen dat dat eigenlijk niet zoveel doet als men ervan hoopte, is dat dan niet een mooi moment om onze energie beter te besteden en dat plan gewoon te laten varen?” vroeg Van der Staaij.

Paternotte wilde daar niets van weten. “Op zich vind ik het erg leuk om ook over dit onderwerp te debatteren. Ik zag die onderzoeken en ik denk dat de nieuwe virusvariant absoluut het speelveld kan veranderen. Je zou kunnen zeggen dat nieuwe inzichten ook tot ander beleid zouden moeten leiden,” antwoordde hij.

“Tegelijkertijd denk ik: laten we ons alsjeblieft niet beperken tot onderzoeken die hier in Nederland zijn gedaan, maar laten we ook kijken naar wat er in de rest van Europa gebeurt,” voegde hij toe.

4.9 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Poppenkast.

Bentwood
Bentwood
2 jaren geleden

Typisch. Als het ze goed uitkomt naar Europa wijzen.

Judith
Judith
2 jaren geleden

LEUK om er over te debatteren? Je zit daar niet om iets Leuks te doen. Je zit daar om goede beslissingen te nemen. Maar dat kan je niet Paternothing. Dus donder maar op en wordt papierprikker in een veraf gelegen plantsoentje.

Marie
Marie
2 jaren geleden

Wat een doorzichtige l*l die Paternotte. De beoogde opvolger van de levensgevaarlijke Kaag. D66 is een EU/WEF partij. Heeft niets meer met Nederland te maken.
Hoop dat deze Apartheidspartij tot op het bot wordt uitgekleed.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x