Mens en Dier

‘Kaag wil wel samenwerken met terreurorganisatie, maar niet met Nederlandse volksvertegenwoordigers?’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ministerie van Sigrid Kaag (D66) gaf de hulporganisatie UAWC, die banden met terroristen heeft, miljoenen euro’s belastinggeld. Twee oud-medewerkers van deze club zijn verdacht van het plegen van een bomaanslag op de Westelijke Jordaanoever afgelopen jaar, waarbij een 17-jarig Israëlisch meisje werd gedood. Al in 2012 was Nederland gewaarschuwd voor de banden die de UAWC onderhoudt met terroristen. Toch liet het ministerie de subsidiekraan nog jarenlang wagenwijd openstaan.

Diezelfde Kaag, de kersverse D66-leider, heeft in het tv-programma Buitenhof laten weten dat ze samenwerking met PVV en FvD uitsluit. Ze gaf aan dat ze niet met deze partijen in een kabinet wil. “Dan zou half D66 weglopen.” Zaterdag gaf ze haar overwinningstoespraak, waarin ze onder meer zei dat Nederland ‘soevereiniteit moet opofferen aan Europa’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zeer ondemocratisch

Veel mensen reageren vol ongeloof op de uitspraken van de minister. “Begrijp ik het nu goed? Dat Kaag wel wil samenwerken met een buitenlandse terroristische organisatie, maar niet met democratisch gekozen Nederlandse volksvertegenwoordigers?” vraagt Gert-Wim Dubbeldam zich hardop af.

“Sigrid Kaag over uitsluiting PVV en FvD: ‘Het is een begin, maar we zijn er nog lang niet. Wij streven uiteraard naar nog veel meer uitsluitingen. Hoe groter D66 wordt, hoe minder we andere partijen nodig hebben voor samenwerking. Het zou prachtig zijn als we alleen overblijven’,” schrijft Elise De Windt.

Ook Kamerlid Wybren van Haga haalt uit naar de nieuwe D66-leider: “Vreemd hoe een democratische partij als D66 zich in de praktijk zeer ondemocratisch gedraagt. Door afschaffing van het referendum en het uitsluiten van grote groepen kiezers van FvD en PVV wordt de ‘wil van het volk’ beperkt.”

In de peilingen staat D66 in vergelijking met de vorige verkiezingen op een verlies van 5 zetels.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

Een door en door verrot clubje dat D66, BAH !!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Gates koopt iedereen om !!
In de regering gaat het niet meer om deskundigheid maar alles draait om geld !! OMKOPERIJ !!

King of Light
King of Light
3 jaren geleden

D666 grossiert in psychopaten. Het volgende blik is weer open getrokken. En dat regeert mee. Bizar.

Burgers van Nederland wakker worden.
Rond 1916 is al gewaarschuwd voor dit soort kartel partijen die de democratie en soevereiniteit alleen maar zullen schaden.

Piet Kokkelkorn
Piet Kokkelkorn
3 jaren geleden

Onder deze kraai,gaan ze helemaal de bak in. Het einde van D66 is ingeluid, we gaan geen terroristen steunen. Draken 666.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x