Homepagina » Buitenland » Zweedse coronastrateeg: Lockdown is vorm van ‘krankzinnigheid’
zweedse
Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0

Zweedse coronastrateeg: Lockdown is vorm van ‘krankzinnigheid’

De man achter de Zweedse coronastrategie omschrijft de lockdowns die in een groot deel van de wereld zijn ingesteld als een vorm van ‘krankzinnigheid’. Een lockdown druist in tegen alles wat we weten over virusuitbraken, aldus Anders Tegnell.

Hij adviseerde tegen dergelijke beperkingen vanwege de schadelijke gevolgen die ze vaak hebben. “Het was alsof de wereld gek was geworden, en alles waar we het over hadden gehad plotseling was vergeten,” zei Tegnell woensdag op de Zweedse radio. “Er waren te veel besmettingsgevallen en de politiek bezweek onder de druk. En toen stond Zweden er alleen voor.”

Tegnell weigert af te stappen van zijn strategie. Hij zei dat lockdowns andere problemen met zich mee kunnen brengen, zoals huiselijk geweld, eenzaamheid en massale werkloosheid. “Maatregelen tegen een pandemie hebben net als medicijnen negatieve bijwerkingen,” zei hij.

Ineffectief

In Zweden bleven de meeste scholen, winkels en restaurants tijdens de coronacrisis gewoon open. Burgers kregen het advies om afstand van elkaar te houden. Tegnell adviseerde ook tegen het gebruik van mondkapjes. Volgens hem is er maar weinig wetenschappelijk bewijs dat ze werken. En hij zei dat het sluiten van scholen geen zin heeft omdat kinderen het virus niet verspreiden, zoals ook blijkt uit een recente Franse studie.

Tegnell stelt dat Covid-19 niet zomaar weggaat en dat een plotse lockdown op de lange termijn ineffectief is. Op een aantal plekken waar de autoriteiten dachten dat ze het virus onder controle hadden, zoals in Peking, is het toch weer opgedoken.

[Bloomberg]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. En ik denk dus dat de reden waarom Zweden de enige is die aan de lockdown ontsnapt te maken heeft is omdat Zweden een hoofdvestiging is van de groene elite in Europa. En je gaat natuurlijk niet het terras en de bedrijven sluiten in je eigen achtertuin! Het is niet zo eenvoudig als een vrachtwagenchauffeur op een Spotify oprichter afsturen, deze schijnvertoning in stand houden, hulde daarvoor. Hulde natuurlijk ook voor deze argumenten tegen de lockdown, maar het is natuurlijk wel even lekker makkelijk een open deur intrappen! Nog een paar van hetzelfde kaliber:

  Thuis gebeuren de meeste ongelukken, je verbruikt véél meer stroom en straks ook gas of nog nóg meer stroom voor elektra én warmte. Thuis wordt minder thuis. Thuisblijven en geen antistoffen opdoen maakt je weerstand zo laag dat je gevoelig wordt voor het hoekje badkamerschimmel die je al 2 jaar negeert. Of huisstofmijt. Of e.coli omdat de wc ineens gebruikt wordt om daar 4 bakjes espresso weg te werken. Verslavingen door het dak. En zelfs al heb je airco, dan nog heb je daar NIETS aan als de apocalyptisch begint tijdens de 3e of 4e lockdown, want de ambtenaren van de elite hebben nog stééds een plaat voor de harses.

  De economie gaat kapot. De verkiezingen komen niet snel genoeg. Bereid je voor op een hongerwinter en de tweede lockdown. Of er nou wel of niet een corona probleem is, de politici zijn f#@king machtsdronken op het moment. Dit gaat compleet fout. Keurig op anderhalve meter afstand. De afgrond in

  35 likes
  • Er komen geen verkiezingen meer OptimaForma, ik kan het niet vaak genoeg herhalen, volgend jaar is de nazistaat een feit. 2021 is de datum, het verbaast me niet dat de Fvd/Pvv er niets over zegt want dat is controlled opposition uiteraard. Maar 2021 is het point of no return en daarom blijven ze allemaal zitten in die kamers ook al liegen en bedriegen ze, het maakt ze niks meer uit.

   11 likes
 2. Tegnell stelt dat Covid-19 niet zomaar weggaat en dat een plotse lockdown op de lange termijn ineffectief is.

  Dat schijnt door verkregen wetenschappelijk bewijs aan de hand van wetenschappelijke studies wereldwijd nu duidelijk te zijn. Maurice de Hond legde de verkregen data naast elkaar en een eenduidige conclusie lijkt hem immers duidelijk te maken.

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

  Zondag ALLEMAAL nar Den Haag !

  26 likes
 3. Grondwetten aan de kant gezet wat niet eens toegestaan is.
  (Ze ) denken zeker dat we gek zijn en alles pikken, wie de bal kaatst kan hem terug ontvangen..

  #16 Het volk staat op tegen de Staat die haar grondrechten schendt I Ab Gietelink en Jan Brouwer
  https://www.youtube.com/watch?v=QOL_wDyY0ew

  When Good Men Stand Up – Sheriff Denounces Statewide Mask Mandate
  https://www.youtube.com/watch?v=PkV3NPqcmI4&feature=em-uploademail

  19 likes
 4. Ergens denk ik nog steeds dat ‘lockdown’ met geolocatie en 5G te maken heeft. Om nu als het ware mensen al te conditioneren om niet dicht bij elkaar te zitten.

  10 likes
 5. Kan het bericht niet meer terugvinden, maar heb gelezen dat er mondkapjes op de markt zijn die asbestdeeltjes of giftige stoffen bevatten (bewust zijn toegevoegd?). Ook zijn er miljoenen mondkapjes die sterk vervuild zijn met bacteriën, daar deze onder slechte hygiënische omstandigheden worden geproduceerd.

  https://youtu.be/–pwI4E9tsk

  En dan te bedenken dat in mondkapjes bacteriën goed gedijen door uitgeademde damp en zich vermenigvuldigen en ingeademd worden.

  Misschien kan het allemaal geen kwaad, maar om gedwongen als proefkonijn in de gekte mee te gaan, waarbij een krankzinnig geworden overheid bepaalt dat we opgesloten moeten worden cq gevangenen zijn en waarbij we van onze vrijheden en geld worden beroofd is gestoord en zelfs een misdadige handeling. Ieder mens kan zelf bepalen of je thuis blijft of naar buiten gaat en je je wilt blootstellen aan de gevaren van het leven. Autorijden is meer een gevaar dan het worden blootgesteld aan ziektekiemen, waarom dan ook geen totaal verbod op autorijden?

  Omdat dit hele virus circus een onderdeel is van de zionistische Kalergi plan richting totale onderdrukking, waarbij degene die werkzaam zijn voor de overheid tot aan de Black Lie Matters protesten op straat uiteindelijk hun eigen ondergang zullen tekenen.

  5 likes
 6. Het vervelendste van de maatregelingen vind ik, dat je bang bent om de stempel corona te krijgen. Ik denk dat veel mensen daar ook voor oppassen. Dus je gaat niet meer naar zorg. Door dit gaan mensen te laat naar zorg. Als je weet dat men niet goed weet hoe ze het moeten behandelen, dan is dat een logisch gevolg. Men had dit nooit zo mogen doen! In dit geval hadden ze beter hun bek kunnen houden en achter de schermen de juiste oplossing moeten gaan vinden. En normaal werkt dat ook zo in de zorg. Niet onnodig paniek zaaien. Ik beschuldig de overheid van geestelijke mishandeling.

  4 likes
 7. Daarom wil de elite over gaan op robots. Omdat deze niet door zo’n virus (wel door geschreven virussen) getroffen kan worden. De mens heeft teveel nadelen als werknemer t.o.v. een robot. Daarom kan de mens als werknemer maar beter verdwijnen in de ogen van de elite.
  Mensen komen in opstand, robots niet. Dus ook geen lockdowns nodig met robots.
  Overigens vind ik het vreemd dat de Zweden niet voor een lockdown gekozen hebben, want normaliter lopen ze voorop met zulke acties.
  Ik denk dat ze gewoon te laat waren en toen de boel zo hebben gelaten, hopend dat het goed zou uitpakken.

  2 likes
 8. Colin Cantrell is de oprichter van Nexus coin. Hier zijn interview omtrent deze tijden. Heel interessant he ELITE Plan To STOP The UPRISING! – The End Of Normality with Colin Cantrell. https://www.youtube.com/watch?time_continue=4848&v=qFZeZbZLG3k&feature=emb_logo

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

kaag

Kaag geeft weer honderden miljoenen van ONS belastinggeld weg

D66-minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking krijgt eenmalig ...