BuitenlandCorona

Zweedse coronastrateeg: Lockdown is vorm van ‘krankzinnigheid’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De man achter de Zweedse coronastrategie omschrijft de lockdowns die in een groot deel van de wereld zijn ingesteld als een vorm van ‘krankzinnigheid’. Een lockdown druist in tegen alles wat we weten over virusuitbraken, aldus Anders Tegnell.

Hij adviseerde tegen dergelijke beperkingen vanwege de schadelijke gevolgen die ze vaak hebben. “Het was alsof de wereld gek was geworden, en alles waar we het over hadden gehad plotseling was vergeten,” zei Tegnell woensdag op de Zweedse radio. “Er waren te veel besmettingsgevallen en de politiek bezweek onder de druk. En toen stond Zweden er alleen voor.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tegnell weigert af te stappen van zijn strategie. Hij zei dat lockdowns andere problemen met zich mee kunnen brengen, zoals huiselijk geweld, eenzaamheid en massale werkloosheid. “Maatregelen tegen een pandemie hebben net als medicijnen negatieve bijwerkingen,” zei hij.

Ineffectief

In Zweden bleven de meeste scholen, winkels en restaurants tijdens de coronacrisis gewoon open. Burgers kregen het advies om afstand van elkaar te houden. Tegnell adviseerde ook tegen het gebruik van mondkapjes. Volgens hem is er maar weinig wetenschappelijk bewijs dat ze werken. En hij zei dat het sluiten van scholen geen zin heeft omdat kinderen het virus niet verspreiden, zoals ook blijkt uit een recente Franse studie.

Tegnell stelt dat Covid-19 niet zomaar weggaat en dat een plotse lockdown op de lange termijn ineffectief is. Op een aantal plekken waar de autoriteiten dachten dat ze het virus onder controle hadden, zoals in Peking, is het toch weer opgedoken.

[Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mark
Mark
3 jaren geleden

Grondwetten aan de kant gezet wat niet eens toegestaan is.
(Ze ) denken zeker dat we gek zijn en alles pikken, wie de bal kaatst kan hem terug ontvangen..

#16 Het volk staat op tegen de Staat die haar grondrechten schendt I Ab Gietelink en Jan Brouwer
https://www.youtube.com/watch?v=QOL_wDyY0ew

When Good Men Stand Up – Sheriff Denounces Statewide Mask Mandate
https://www.youtube.com/watch?v=PkV3NPqcmI4&feature=em-uploademail

exegese
exegese
3 jaren geleden

Tegnell stelt dat Covid-19 niet zomaar weggaat en dat een plotse lockdown op de lange termijn ineffectief is.

Dat schijnt door verkregen wetenschappelijk bewijs aan de hand van wetenschappelijke studies wereldwijd nu duidelijk te zijn. Maurice de Hond legde de verkregen data naast elkaar en een eenduidige conclusie lijkt hem immers duidelijk te maken.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Zondag ALLEMAAL nar Den Haag !

OptimaForma
OptimaForma
3 jaren geleden

En ik denk dus dat de reden waarom Zweden de enige is die aan de lockdown ontsnapt te maken heeft is omdat Zweden een hoofdvestiging is van de groene elite in Europa. En je gaat natuurlijk niet het terras en de bedrijven sluiten in je eigen achtertuin! Het is niet zo eenvoudig als een vrachtwagenchauffeur op een Spotify oprichter afsturen, deze schijnvertoning in stand houden, hulde daarvoor. Hulde natuurlijk ook voor deze argumenten tegen de lockdown, maar het is natuurlijk wel even lekker makkelijk een open deur intrappen! Nog een paar van hetzelfde kaliber:

Thuis gebeuren de meeste ongelukken, je verbruikt véél meer stroom en straks ook gas of nog nóg meer stroom voor elektra én warmte. Thuis wordt minder thuis. Thuisblijven en geen antistoffen opdoen maakt je weerstand zo laag dat je gevoelig wordt voor het hoekje badkamerschimmel die je al 2 jaar negeert. Of huisstofmijt. Of e.coli omdat de wc ineens gebruikt wordt om daar 4 bakjes espresso weg te werken. Verslavingen door het dak. En zelfs al heb je airco, dan nog heb je daar NIETS aan als de apocalyptisch begint tijdens de 3e of 4e lockdown, want de ambtenaren van de elite hebben nog stééds een plaat voor de harses.

De economie gaat kapot. De verkiezingen komen niet snel genoeg. Bereid je voor op een hongerwinter en de tweede lockdown. Of er nou wel of niet een corona probleem is, de politici zijn f#@king machtsdronken op het moment. Dit gaat compleet fout. Keurig op anderhalve meter afstand. De afgrond in

Straalmans
Straalmans
3 jaren geleden

Daarom wil de elite over gaan op robots. Omdat deze niet door zo’n virus (wel door geschreven virussen) getroffen kan worden. De mens heeft teveel nadelen als werknemer t.o.v. een robot. Daarom kan de mens als werknemer maar beter verdwijnen in de ogen van de elite.
Mensen komen in opstand, robots niet. Dus ook geen lockdowns nodig met robots.
Overigens vind ik het vreemd dat de Zweden niet voor een lockdown gekozen hebben, want normaliter lopen ze voorop met zulke acties.
Ik denk dat ze gewoon te laat waren en toen de boel zo hebben gelaten, hopend dat het goed zou uitpakken.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x