UFO

De dag dat UFO’s een voetbalwedstrijd stillegden

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zestig jaar geleden werd een voetbalwedstrijd stilgelegd toen ongeïdentificeerde vliegende objecten boven een stadion in Florence verschenen. Op 27 oktober 1954 speelde het machtige Fiorentina tegen rivaal Pistoiese.

Tienduizend fans keken in het Stadio Artemi Franchi naar de voetbalwedstrijd. Net na de rust waren alle ogen opeens op de hemel gericht. “Ik weet het nog heel goed,” zei oud-speler Ardico Magnini. “Het leek op een ei en bewoog heel langzaam. Iedereen keek omhoog en er viel zilver glitterspul naar beneden. We waren geschokt en hadden zoiets nog nooit gezien.”

De dag dat UFO's een voetbalwedstrijd stillegden
Krantenartikel over de vliegende schotels boven Toscane in La Nazione

Gigi Boni zat in het publiek en zag het volgende: “Ze bewogen erg snel en stopten plotseling. Het duurde al met al een paar minuten. Ze leken op Cubaanse sigaren. Ze deden me denken aan Cubaanse sigaren. Ik denk dat het buitenaardsen waren. Ik kan er geen andere verklaring voor bedenken.”

Eén van de andere spelers, Romolo Tuci, is het met Gigi eens: “In die tijd had iedereen het over buitenaardsen en UFO’s, en wij zagen ze met eigen ogen, in het echt.”

Voorzitter van het Italiaanse Nationale UFO-centrum Roberto Pinotti legt uit dat de kranten in die tijd schreven over buitenaardsen van Mars. Hij is ook geïnteresseerd in het materiaal dat uit de lucht viel. “Wij noemen dit engelenhaar,” zei Pinotti. “Na enkele seconden valt het uit elkaar. Niemand weet wat deze vreemde substantie te maken heeft met UFO’s.”

Het materiaal werd onderzocht in een laboratorium van de Universiteit van Florence en bleek borium, silicium, calcium en magnesium te bevatten. Het was niet radioactief.

Giorgio Batini, in die tijd journalist van de krant La Nazione, kreeg op de dag van de wedstrijd honderden telefoontjes binnen over de waarneming. Zelf zag hij op die dag ‘glinsterende bollen’ in de lucht.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Dat moeten ze vaker doen, maar dan boven media- en regeringsgebouwen.

Ronny
Ronny
7 jaren geleden

Heb daar ooit eens een docu van gezien, een mooie overigens. Inderdaad een vreemd voorval waar volgens mij nog geen verklaring voor is gevonden. Nogmaals, ik heb dat al eerder gezegd, ik geloof voor 100% dat we niet alleen zijn maar waarom deze “aliens” miljoenen kilometer vliegen om boven een voetbalstadion te hangen is me een raadsel. Als je toch zo’n afstand wil overbruggen om alleen een pot voetbal te kijken dan neem ik de “aliens” niet al te serieus meer. Zie de beweegredenen niet helemaal. Of je blijft uit zicht en ga je niet boven een stadion hangen, of je zorgt dat je op de stoep van bv het witte huis gaat landen en een serieuze babbel maakt met een president.

cynicastor
cynicastor
7 jaren geleden

Nogal onduidelijk vaag bericht dit, waar je niks mee kunt. Leek het nou op een ei en vloog het langzaam, leek het op een sigaar en vloog het heel snel of leek het op zilveren bollen? Zo zie je maar hoe onbetrouwbaar getuigenverklaringen zijn.

Ivo
Ivo
7 jaren geleden

Eh .. gewoon een zeppelin ..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x