Buitenaards

De Dogon en het Sirius-mysterie

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Dogon, een bevolkingsgroep die in Mali leeft, beschikt over verrassende kennis over de ster Sirius.

Volgens de Dogon draaien rond Sirius nog twee kleinere sterren. Eén van deze begeleiders, Sirius B, werd in 1862 voor het eerst gezien door de lenzenslijper Alvan Clark.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Dogon wisten al veel langer van het bestaan van deze begeleider. Hoe kan het dat deze eeuwenoude cultuur al heel vroeg gegevens bevatte over de ster? Hoe komt het dat die gegevens overeenkomen met elementen van de oude beschavingen van Egypte en Sumerië?

Amfibieachtige wezens

In zijn boek Het Sirius-mysterie stelt voormalig BBC-verslaggever Robert Temple dat buitenaardse wezens de menselijke beschaving ‘in gang hebben gezet’. Hij laat zien dat de wetenschap van oude beschavingen gestoeld was op ‘geïmporteerde’ fysica en astrofysica van amfibieachtige wezens uit het Sirius-stelsel die contact hadden met de oude Egyptenaren en de Sumeriërs.

Temple baseerde zich voornamelijk op het werk van de Franse etnografen Marcel Griaule en Germaine Dieterlen. Tussen 1928 en 1933 nam Griaule met zijn studente Dieterlen deel aan twee grootschalige etnografische expedities naar de Dogonregio in Mali.

Hoge magie

De link tussen het Oude Egypte en Sirius blijkt ook uit het boek De Sirius-connectie van Murry Hope. Zij stelt dat het lot van onze planeet volgens de oude Egyptenaren in handen lag van de ster Sirius. Hope gaat ook in op de ‘hoge magie’ onder de invloed van Sirius en de toepassing daarvan in het Oude Egypte.

Hope benadrukt dat de magie die in het Oude Egypte werd toegepast nog steeds werkt voor iedereen die de discipline kan opbrengen en de aanleg heeft om zich met de energieën ‘van toen’ te verbinden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sun
Sun
10 jaren geleden

De Dogon en Sirius worden ook besproken in de documentaire/ film: secret live of plants uit 1973. Hele mooi film, als je de film snapt, echt begrijpt dus niet alleen de 1e 10 minuten of zo, dan begrijp je hoe alles in elkaar steekt en met elkaar verbonden is

Tim
Tim
10 jaren geleden

Sirius ligt op een afstand van 8.6 lichtjaren van de aarde. Het is zeker niet onmogelijk om er te geraken. Wanneer we dat kunnen zullen we pas meer zien.

Gerrit
Gerrit
10 jaren geleden

Hi Anton, goed bericht! vooral in het begin als men de relatie tussen beta israel in ethiopie verbind met de dogon. Wat nog mist is de relatie tussen sirius hoogste stand op 23 juli ( start van de hondsdagen, hondster=dogstar=sirius )de geboorte van de leeuw van Judah Haile Selassie op 23 juli ( die later als koning met behulp van de europese koninginnehuizen werd afgezet ) en ook de relatie van de hondsrug en waarom zij zo genoemd is door de vertegenwoordigers van het duister. ( het bijbel verhaal van de hoer mystery babylon op een hond zijn rug ). Staat ook allemaal beschreven in de wake up docs die ik jullie paar jaar geleden heb gestuurd. Suur maar ff email adres dan stuur ik ze nogmaals en ook een nieuw dokument, waarin het oa allemaal nog duidelijker wordt, dat veel ons ontbrekende informatie over de leeuw van Judah gaat. Helaas durft ( of mischien met opzet? ) niemand wereldwijd met reportages deze link te leggen, welke niet eens zo moeilijk is te onderzoeken. Anyways, ga zo door, maar die flauwekul met aliens en ufo’s moeten toch echt een keer naar het fabeltjesland verwezen worden en toegeven dat het hier allemaal om manmade uitvindingen gaat, die metname in de sinai kopermijnen van Solomon gemaakt zijn, stargate…..

Veel liefs

Gerrit
Gerrit
10 jaren geleden

Hi Anton, goed bericht. Vooral ook omdat in het begin de relatie van beta israel uit ethiopie genoemd wordt in samenhang met de dogon. Wat nog mist is een aantal relaties die men in dit soort documentaires niet durft en/of met opzet verbergt. De belangrijkste datum vd dogon is 23juli, de dag dat Sirius op haar helderst staat en in verbinding staat met overstroming van de nijl.Wij kennen de 23juli ook als de start van de hondsdagen. Dit dus ivm de hondster=dog(on)star=sirius. Zelfs de hondsrug heeft ermee te maken. De vertegenwoordigers van het duister weten dat dit een zeer speciale plek is, in de bijbel beschreven als de plek waar de hoer met mysterie babylon op haar voorhoofd op de rug van een hond zit.De 23e juli is ook heel toevallig de geboorte datum van Haile Selassie de koning uit de traditie van David en Salomon die met behulp van de europese koninginnehuizen is afgezet. Ik heb het hierbovene al uitgebreid beschreven en begin vorig jaar naar je opgestuurd, maar als je je emal ff stuurd, dan vesrtuur ik het nog even want het wordt steeds aktueler samen met een nieuw dokument die ik beschreven heb over alle zin en onzin om ons heen. Anton, het gaat toch echt om de leeuw van Judah. Veel liefs en keep up the good work. PS binnenkort wel even duidelijk maken dat ufo’s en aliens gemaakt zijn in de sinai in de kopermijnen van salomon, stargate id buurt etc. etc., we moeten het zelf doen, we are the living.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x