Mens en Dier

De gelukkigste mensen wonen in Zuid-Amerika

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een peiling onder 150.000 respondenten is gebleken dat zeven op de tien landen met de gelukkigste inwoners zich in Zuid-Amerika bevinden.

In elk van de 148 landen kregen 1000 mensen de vraag voorgelegd of ze goed uitgerust waren, met respect werden behandeld, veel lachten, iets interessants leerden of deden en of ze de dag ervoor plezier hadden beleefd.

In Panama en Paraguay werd in 85 procent van de gevallen ‘ja’ geantwoord op alle vijf de vragen. Beide landen worden op de lijst gevolgd door El Salvador, Venezuela, Trinidad en Tobago, Thailand, Guatemala, de Filipijnen, Ecuador en Costa Rica.

Gelukseconomie

De mensen die het minst positief waren gestemd kwamen uit Singapore, één van de welvarendste landen ter wereld. Andere rijke landen die verrassend laag op de lijst staan zijn Duitsland en Frankrijk, zij staan met Somalië op een gedeelde 47e plaats.

Guatemala bevindt zich op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties net boven Irak. De index meet voornamelijk armoede, analfabetisme, onderwijs en levensverwachting. Toch staat Guatemala op de zevende plaats als er wordt gekeken naar positieve emoties.

“In Guatemala zijn mensen altijd vriendelijk en glimlachen ze veel,” zei Luz Castillo, een 30-jarige surfleraar. “Ondanks alle problemen waar we mee te maken hebben worden we omringd door natuurlijke schoonheid.”

Uit de peiling blijkt dat welvarende landen toch heel ongelukkig kunnen zijn. Aan de andere kant zijn inwoners van arme landen juist vaak positief gestemd. Het is een paradox met serieuze implicaties voor een relatief nieuw en controversieel onderzoeksveld dat ook wel gelukseconomie wordt genoemd.

In de gelukseconomie wordt gepoogd de prestaties van de overheid te verbeteren door ook te kijken naar de perceptie van mensen over hun tevredenheid.

Bruto nationaal geluk

Bhutan baseert het overheidsbeleid bijvoorbeeld op het bruto nationaal geluk. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), met overwegend welvarende landen als lidstaat, kwam onlangs met de Better Life Index om landen te vergelijken op basis van levenskwaliteit, in plaats van materieel welzijn.

De Verenigde Staten zijn terug te vinden op plaats 33. De grote economieën van Mexico en Brazilië staan nog 20 plaatsen lager. Onderaan de lijst zijn landen als Jemen, Afghanistan, Haïti, Irak, Armenië, Georgië en Litouwen te vinden.

Straatverkoper Maria Solis uit Paraguay zei dat de zware economische omstandigheden geen reden zijn tot wanhoop. “Het leven is kort en is geen reden om verdrietig te zijn,” zei ze. “Zelfs als we rijk zijn hebben we nog problemen. We moeten lachen om onszelf.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
waarheid
waarheid
9 jaren geleden

Ik heb de tekst meerdere keren gelezen,maa tja,geen vast idee ergens vasthouden!!!

dymphna
dymphna
9 jaren geleden

deze mensen zijn minder gelukkig en wonen in NL http://www.earth-matters.nl/offline/offline.php Ik hoop dat niburu ook mee gaat doen of actie gaat ondernemen samen met hen. Samen staan wij sterk

Frans
Frans
9 jaren geleden

Ik cind dit toch wel een heel erg slechte zaak! Welke bevolkingsgroep van elk land werd de vragen gesteld? En er staat ook niet welke landen er mee deden! Eigenlijk vind ik dit onderzoek wrg slecht! Pfff in amerika wonen bijvoorbeeld 300 miljoen mensen en dan is 1000 mensen vragen of ze gelukkig Ijn wel erg weinig! E gaan jullie dan ook de ktottenwijken van jakarta in?

Ik ben zeer geschokt dat jullie niet verd kijken dan je neus lang is! En dat dan op Niburu?

Dit soort pijlingen zijn echt waardeloos, ik dacht dat dit soort dingen in de volkskrant of zo stonden? En wat heb je er eigenlijk aan o. Dit soort dingen te weten? Wordt je er gelukkiger van?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Kun je geluk langs een meetlat leggen?
Wie bepaalt wanneer ik me gelukkig voel?
Geluk zit in je hoofd, niet daarbuiten.
Geluk is een emotie.
Komt voort uit complexe factoren binnen jezelf. De omstandigheden waarin je leeft zorgen voor de impulsen die je emotie activeren.

Ieder mag het voor zichzelf uitmaken, maar ik blijf van mening dat een overheid mijn gevoel van (on)geluk niet kan maken. Dat doe je uiteindelijk zelf.
Ook onder de meest erbarmelijke omstandigheden kun je van binnen dat gevoel van geluk hebben.

Maar ik vermoed dat de VN meer kijkt naar de “leefomstandigheden”.
Dat is mijns inziens geen indicator van geluk.

“Leer zelf de oorzaak te zijn”, onderwees me een van mijn leraren ooit.
Een zin met veel diepgang.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x