Mens en Dier

Hoogleraar pakt Kaag stevig aan: ‘Het is echt stuitend’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

We hebben op dit moment te maken met een situatie waarin centrale banken beleid aan het voeren zijn dat gewone mensen zoals u en ik zwaar aan het raken is, zei hoogleraar Ewald Engelen zaterdag tijdens de Nacht van de Nieuwe Wereld in de Arminiuskerk in Rotterdam.

“Ze gaan de rente verhogen. Die renteverhogingen betekenen dat wij meer moeten gaan betalen voor onze hypothecaire leningen. Die renteverhogingen betekenen dat allerlei bedrijven investeringen gaan terugdraaien. Het betekent dat de werkloosheid omhoog gaat, dat we in een recessie zakken en dat wij allemaal armer gaan worden,” lichtte hij toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Sigrid Kaag is een hele slechte woordvoerder van haar ambtenaren, benadrukte Engelen. “Er wordt geen enkele analyse gepleegd over wat de precieze oorzaken van die inflatie zijn. Nee, er wordt gewoon domweg gezegd: dit zijn de jaren zeventig, we moeten loonprijsspiraal voorkomen, dus we gaan de rente verhogen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het is echt stuitend

Dat terwijl het eigenlijk te maken heeft met allerlei multinationals die veel te veel marktmacht hebben en die van de intransparantie veroorzaakt door 2,5 jaar covid en de inval in Oekraïne misbruik hebben gemaakt om hun aandeelhouders nog veel verder te spekken dan ze de afgelopen 30 jaar gedaan hebben, zei Engelen.

“En wat doet mevrouw Kaag?” vroeg de hoogleraar, die mensen uitnodigde haar Twitter-timeline te bekijken. “Het is echt stuitend. Het gaat alleen maar over diversiteit, inclusiviteit, racisme, slavernijverleden en what have you.”

Vinger op de zere plek

“En ze doet dat op een toon die ons allen duidelijk maakt dat zij als hoogste op de morele kerstboom zit en dat wij allemaal moreel incapabele mensen zijn, terwijl ze ingehuurd is om iets te doen aan onze eigen politiek-economische, sociaal-economische, financieel-economische situatie. Dat is een gezagscrisis.”

Engelen legt de vinger op de zere plek, stelt onderzoeker en filosoof Martijntje Smits. “Kaag geeft niet thuis als eerstverantwoordelijke op Financiën bij de aankomende recessie die ons allen raakt, maar lijkt vooral geïnteresseerd in identiteitskwesties en de moralisering van burgers.”

4.8 237 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 jaar geleden

Ik hoop dat die oude trut onderuit gaat. Dan vier ik zeker drie dagen feest. En dan gaat ze na de tijd naar school om goed te leren rekenen. Maar niet hier in dit land, dan het riool in en ratten leren rekenen. Dan kan ze zeggen. Blij dat ik thuis ben.

Rombout
Rombout
1 jaar geleden

Ze snapt niet van economie. Is alleen maar met woke, en immigratie bbezig. Wegwezen.

Poesie maaauw
Poesie maaauw
1 jaar geleden

Ze staat boven de wet, is intimiderende, legt niets uit en je hebt maar te doen wat ingrid zegt.

Avax
Avax
1 jaar geleden

Het is gewoon simpel.WEF ClauSSwab vraagt en Kaag draait! ….of Rutte en de rest van het kartel, die hoeven niet te denken, maar gewoon doen en uitvoeren!

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x