Mens en Dier

‘Hugo de Jonge zit in De Telegraaf weer halve waarheid te verkondigen’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kans is groot dat het kabinet de aangekondigde versoepelingen voor zich uit zal schuiven. De onzekerheden zijn te groot, citeert De Telegraaf minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Geschat wordt dat de vaccinatiegraad rond de 85 procent komt te liggen. Dat zou betekenen dat zo’n twee miljoen Nederlanders zich niet laten vaccineren. “Dat kan alsnog 2200 tot 3400 IC-opnames veroorzaken en tussen 16.000 en 32.000 ziekenhuisopnames. Als dat in korte tijd over de zorg heen walst, is dat veel,” waarschuwde De Jonge. “Het is niet wat je wilt, maar het kan wel gebeuren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas geeft de minister een uitbrander. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, die in de peilingen boven het CDA staat, haalt uit op Twitter: “Hugo de Jonge zit in De Telegraaf weer halve waarheid te verkondigen.”


Doemscenario’s

De cijfers die De Jonge noemde, zijn afkomstig uit een technische briefing van RIVM-baas Jaap van Dissel. “Vanmorgen werd er tijdens de technische briefing eveneens met doemscenario’s gestrooid,” zei Van der Plas afgelopen week tijdens het coronadebat. “De 2,5 miljoen niet-beschermden kunnen zorgen voor 16.000 tot 22.000 ziekenhuisopnames en tot wel 3400 IC-opnames.”

“Dit zijn echter schattingen waarvan de heer Van Dissel zelf zei: het is helemaal niet te voorspellen. Ook de periode waarover deze aantallen in het ziekenhuis of op de IC komen, is geheel niet bekend. Is het binnen een maand, verspreid over een jaar of verspreid over vijf jaar? Niemand weet het nog,” zei het Kamerlid.

Hele gevaarlijke ontwikkeling

“Ik vind dit een hele gevaarlijke ontwikkeling,” benadrukte Van der Plas. “Met cijfers en angst strooien waarover eigenlijk niks te voorspellen is, leidt tot veel onrust in de samenleving.”

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bentwood
Bentwood
2 jaren geleden

Hugo heeft Mark dan ook als leermeester.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Gebruik maken van gegevens en rekenmodellen die nergens op gebaseerd zijn, dreigementen uiten en angst verspreiden, dat zijn de enige kwaliteiten van Hugootje. Onbegrijpelijk dat zijn vrouw nog naast hem wil liggen, je zou er maar mee getrouwd zijn. Ik had hem al lang bij de psychiater afgeleverd, als ik haar was. Moet ze wel een beetje lef tonen!

Mars
Mars
2 jaren geleden

Dat mensen die troep van de telegraaf nog lezen je weet toch dat het de krant is waar viespeuken een podium krijgen zoals het altijd is geweest.
Zeg op die troep of blijf je eigen ellende steunen en viespeuken een podium geven door die leugens af te nemen.

Zoek je ruggengraat broeders en zusters.
Blijf die bende toch niet steunen , slappe hap.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Hahahahahahaha…..die Duivelse Herr Doktor Hugo Mengele die HALVE WAARHEDEN zit te VERKONDIGEN???!!!

Alsjeblieft…hou nou toch op, schei uit….Die Levensgevaarlijk Gestoorde Doorgesnoven Psychopaat, Landverraaier & Oorlogsmisdadiger zit ALLEEN MAAR TE LIEGEN & te BEDRIEGEN….

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x