Mens en Dier

‘Hugo de Jonge zit in De Telegraaf weer halve waarheid te verkondigen’

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kans is groot dat het kabinet de aangekondigde versoepelingen voor zich uit zal schuiven. De onzekerheden zijn te groot, citeert De Telegraaf minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Geschat wordt dat de vaccinatiegraad rond de 85 procent komt te liggen. Dat zou betekenen dat zo’n twee miljoen Nederlanders zich niet laten vaccineren. “Dat kan alsnog 2200 tot 3400 IC-opnames veroorzaken en tussen 16.000 en 32.000 ziekenhuisopnames. Als dat in korte tijd over de zorg heen walst, is dat veel,” waarschuwde De Jonge. “Het is niet wat je wilt, maar het kan wel gebeuren.”

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas geeft de minister een uitbrander. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, die in de peilingen boven het CDA staat, haalt uit op Twitter: “Hugo de Jonge zit in De Telegraaf weer halve waarheid te verkondigen.”


Doemscenario’s

De cijfers die De Jonge noemde, zijn afkomstig uit een technische briefing van RIVM-baas Jaap van Dissel. “Vanmorgen werd er tijdens de technische briefing eveneens met doemscenario’s gestrooid,” zei Van der Plas afgelopen week tijdens het coronadebat. “De 2,5 miljoen niet-beschermden kunnen zorgen voor 16.000 tot 22.000 ziekenhuisopnames en tot wel 3400 IC-opnames.”

“Dit zijn echter schattingen waarvan de heer Van Dissel zelf zei: het is helemaal niet te voorspellen. Ook de periode waarover deze aantallen in het ziekenhuis of op de IC komen, is geheel niet bekend. Is het binnen een maand, verspreid over een jaar of verspreid over vijf jaar? Niemand weet het nog,” zei het Kamerlid.

Hele gevaarlijke ontwikkeling

“Ik vind dit een hele gevaarlijke ontwikkeling,” benadrukte Van der Plas. “Met cijfers en angst strooien waarover eigenlijk niks te voorspellen is, leidt tot veel onrust in de samenleving.”

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bentwood
Bentwood
10 maanden geleden

Hugo heeft Mark dan ook als leermeester.

Loire
Loire
10 maanden geleden

Gebruik maken van gegevens en rekenmodellen die nergens op gebaseerd zijn, dreigementen uiten en angst verspreiden, dat zijn de enige kwaliteiten van Hugootje. Onbegrijpelijk dat zijn vrouw nog naast hem wil liggen, je zou er maar mee getrouwd zijn. Ik had hem al lang bij de psychiater afgeleverd, als ik haar was. Moet ze wel een beetje lef tonen!

Mars
Mars
10 maanden geleden

Dat mensen die troep van de telegraaf nog lezen je weet toch dat het de krant is waar viespeuken een podium krijgen zoals het altijd is geweest.
Zeg op die troep of blijf je eigen ellende steunen en viespeuken een podium geven door die leugens af te nemen.

Zoek je ruggengraat broeders en zusters.
Blijf die bende toch niet steunen , slappe hap.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Hahahahahahaha…..die Duivelse Herr Doktor Hugo Mengele die HALVE WAARHEDEN zit te VERKONDIGEN???!!!

Alsjeblieft…hou nou toch op, schei uit….Die Levensgevaarlijk Gestoorde Doorgesnoven Psychopaat, Landverraaier & Oorlogsmisdadiger zit ALLEEN MAAR TE LIEGEN & te BEDRIEGEN….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

166
0
We lezen graag je reactie!x