Homepagina » Buitenland » ‘Onzichtbare poppenspelers’: Wie trekt er echt aan de touwtjes in het Witte Huis?
'Onzichtbare poppenspelers': Wie trekt er echt aan de touwtjes in het Witte Huis?

‘Onzichtbare poppenspelers’: Wie trekt er echt aan de touwtjes in het Witte Huis?

De recente roep van de Amerikaanse minister van Defensie om meer laarzen op de grond in Irak en Syrië laat duidelijk zien wie ‘de baas is in Washington’, wie er ‘aan de touwtjes trekt’ in het Witte Huis en wie ‘het laatste woord heeft’ in Amerika. De Amerikaanse president is slechts een gehoorzame marionet, stelt de Amerikaanse journalist en analist Martin Berger.

Het recente besluit van de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter om meer troepen naar Irak en Syrië te sturen staat haaks op beloftes van president Obama dat de VS niet betrokken zal raken bij een nieuwe grootschalige grondoorlog. “Dit laat zien wie er aan de touwtjes trekt in het Witte Huis,” schrijft Berger in een artikel voor New Eastern Outlook.

“Het besluit van Ashton Carter laat duidelijk zien wie de baas is in Washington,” zegt hij. “Het zijn de wapenreuzen die het laatste woord hebben in Amerika, zij trekken aan de touwtjes. De Amerikaanse president is niets meer dan een gehoorzame marionet.”

Onzichtbare poppenspelers

De journalist voegt toe dat Washington een derde van alle militaire uitgaven verspilt aan dure wapens. Dat geld had volgens hem beter in de Amerikaanse burgers geïnvesteerd kunnen worden, in een poging hun leefomstandigheden te verbeteren.

Berger haalt fel uit naar de Republikeinse senatoren John McCain en Lindsey Graham, die pleiten voor een grootschalig offensief in Syrië en een verdriedubbeling van het aantal Amerikaanse troepen in Irak.

“Graham wilde 100.000 troepen uit Saoedi-Arabië, Egypte en Turkije en 10.000 Amerikaanse soldaten naar Syrië sturen,” zegt hij. “Dergelijke interventies door Amerikaanse en Arabische troepen zijn al vaker voorgesteld, met name door McCain, die profiteert van wapencontracten tussen Amerika en Saoedi-Arabië.”

Berger suggereert dat de ‘onzichtbare poppenspelers’ ervan overtuigd zijn dat ze niet alleen het Witte Huis, maar ook de rest van de wereld in handen hebben.

Onpartijdige rechtbank

“Ze hebben hun eigen coalitie tegen IS gevormd, voeren zonder toestemming militaire operaties uit in soevereine landen en overtreden artikel 51 van het VN-Handvest,” legt hij uit. “Het is onwaarschijnlijk dat deze Amerikaanse functionarissen eerst om toestemming zullen vragen voordat ze Irak of Syrië weer opnieuw aanvallen, omdat ze weten dat de VN-Veiligheidsraad een waardeloos relict is dat gemakkelijk kan worden genegeerd.”

De journalist roept de internationale gemeenschap op het nieuwe avontuur van de ‘Amerikaanse militaire poppenspelers’, die andere landen platbombarderen, niet te steunen.

Hij pleit voor de oprichting van een onpartijdige rechtbank, die oorlogszuchtige Amerikanen, Britten en andere slaafse Amerikaanse bondgenoten die verantwoordelijk zijn voor gewapende conflicten, chaos, armoede en honger, uiteindelijk zal straffen.

[New Eastern Outlook]


Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. dus uiteindelijk ook die hier aan de touwtjes trekken

  17 likes
 2. Laten wij hier in Nederland eerst zelf maar eens onze minister van offensie vervangen door eenminister van defensie…..
  Ik geloof dat we ondertussen dankzij onze “defensie” al op plek nummer 3 staan wat betreft het aantal bommen, gegooid op Syrië…..
  Gelijk mee stoppen…. Kunnen de vluchtelingen ook weer naar huis en houden we het weggegooide geld naar offensie over voor onze ouderen of zorg …

  14 likes
 3. zou wel eens aan wat nederlandse politici willen trekken..
  misschien trek ik ze wel uit elkaar maar dat is dan per ongeluk …

  Vier of 5 bloedlijnen die de hele wereld in de grip heeft zegt men maar het IS zo!

  5 likes
 4. Het allerlaatste woord is aan de soldaten…..gewoon jezelf niet als kanonnenvoer laten misbruiken…

  4 likes
 5. Dit is de werkelijke macht achter de macht, https://gerard1945.wordpress.com/2015/12/24/van-dat-tuig-is-er-nooit-een-ter-verantwoording-geroepen/ nog steeds niets veranderd hoor!
  Die elite is nog minder dan de str#nt onder m’n schoenen, de gewone man maakt ze machtig.
  Hoe was het ook alweer? Befehl ist befehl?

  3 likes
 6. LS…

  De wapenindustrie is weer in handen van de Rothschild Khazaren Maffia dus de bal is wederom rond. De Russen doen dat trouwens handiger door in plaats van weer kostbaar nieuw speelgoed uit te vinden de verouderde wapens een upgrade te geven waardoor de nieuwe troep al weer obsolete is voor dat RKM ze kan gebruiken. Maar het blijft natuurlijk dweilen met de kraan open…

  2 likes
 7. Goh en ik al die jaren maar denken dat de president de baas was…

  0 likes
  • En ik loop al jaren te promoten, dat jij het bent die al die tijd loopt te zoeken of naar op kijkt jij bent de vergeten mysterie die op de top en bodem van de pirimide zit en altijd gezeten heb.

   Alleen je hebt nooit eens goed naar de spiegel gekeken naar jezelf waar de echte waarheid ligt verborgen. dat gevoel van weten in jezelf daar doel ik dan ook op.
   en ieder individu heeft dat het zit in de relatie die je met jezelf heb. hoe is de contact met jezelf. daar vind je de geheimen van het universum, en vooral over wie je bent.

   het was altijd maar alles buiten jezelf opzoeken, waardoor je nooit tevreden bent met de informatie die je krijgt voorgeschoteld van iemand of iets.
   wat heel logisch is, omdat het om vertrouwen gaat met jezelf.

   2 likes
 8. Ook in ons land is het een banencarrousel tussen bedrijfsleven en Kabinetsposten, Kamerleden, Corrupte Universiteiten, Waakhonden en Denk tanks, e.d.

  Al opgevallen, dat ons land altijd de kolonialisatiepolitiek van Uncle Sam hondstrouw volgt?
  Oorlogen op valse gronden/leugens in Irak, Afghanistan, Libie, Syrie, Ukraine.
  Onze belastingafdrachten worden er zonder terughoudendheid aan verspild. Op onze kosten het pad effenen voor de Shell’s, Unilever’s, banken, verzekeraars, etc.. Niet toevallig te (ex-) dan wel toekomstige werkgevers van onze corrupte bewindslieden.

  Oorlog tegen IS – iedere nuchtere Hollander weet dat dat een vette leugen is. IS is, net al Al-Qaeda, en de vele aftakkingen, een construct van de psychopaten in Washington; briljant idee, het werkt – zij zuigen onze belastingafdrachten probleemloos op:

  The “findings” of the National Intelligence Council were published in a 123 page unclassified report entitled “Mapping the Global Future”.
  “A New Caliphate provides an example of how a global movement fueled by radical religious identity politics could constitute a challenge to Western norms and values as the foundation of the global system” (emphasis added)

  The NIC 2004 report borders on ridicule; it is devoid of intelligence, let alone historical and geopolitical analysis. It has the features of an internal propaganda construct intended to sensitize government officials. Its objective is to provide a justification to America’s “Global War on Terrorism” (GWOT).
  Source: “Mapping the Global Future”. NIC 2020 Project

  Nonetheless, it also confirms the contour of a diabolical military-intelligence agenda with new “jihadist” terror brigades (largely integrated by mercenaries) emerging in numerous geographical locations (Eurasia and Africa, See map above). This agenda of creating a new “jihad” was confirmed by a Debka File (Israeli intelligence and security news) report in August 2011:

  NATO headquarters in Brussels and the Turkish high command are meanwhile drawing up plans for their first military step in Syria, which is to arm the rebels with weapons… (-> vervolg)

  Also discussed in Brussels and Ankara, our sources report, is a campaign to enlist thousands of Muslim volunteers in Middle East countries and the Muslim world to fight alongside the Syrian rebels. The Turkish army would house these volunteers, train them and secure their passage into Syria. (DEBKAfile, NATO to give rebels anti-tank weapons, August 14, 2011, emphasis added)

  This report (published 4 years ago) confirms what today has become glaringly obvious, namely the central role of the Turkish government and military in liaison with NATO as a “State sponsor of terrorism”.
  http://www.globalresearch.ca/when-terrorism-becomes-counter-terrorism-the-state-sponsors-of-terrorism-are-going-after-the-terrorists/ 5496051?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

geoloog

Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)

Geoloog Don J. Easterbrook heeft een boek ...

vn

VN zet mogelijk leger in om klimaatagenda door te drukken. Deense professor schetst huiveringwekkend beeld

De VN gaat mogelijk het leger inzetten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.