Buitenland

‘Onzichtbare poppenspelers’: Wie trekt er echt aan de touwtjes in het Witte Huis?

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De recente roep van de Amerikaanse minister van Defensie om meer laarzen op de grond in Irak en Syrië laat duidelijk zien wie ‘de baas is in Washington’, wie er ‘aan de touwtjes trekt’ in het Witte Huis en wie ‘het laatste woord heeft’ in Amerika. De Amerikaanse president is slechts een gehoorzame marionet, stelt de Amerikaanse journalist en analist Martin Berger.

Het recente besluit van de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter om meer troepen naar Irak en Syrië te sturen staat haaks op beloftes van president Obama dat de VS niet betrokken zal raken bij een nieuwe grootschalige grondoorlog. “Dit laat zien wie er aan de touwtjes trekt in het Witte Huis,” schrijft Berger in een artikel voor New Eastern Outlook.

“Het besluit van Ashton Carter laat duidelijk zien wie de baas is in Washington,” zegt hij. “Het zijn de wapenreuzen die het laatste woord hebben in Amerika, zij trekken aan de touwtjes. De Amerikaanse president is niets meer dan een gehoorzame marionet.”

Onzichtbare poppenspelers

De journalist voegt toe dat Washington een derde van alle militaire uitgaven verspilt aan dure wapens. Dat geld had volgens hem beter in de Amerikaanse burgers geïnvesteerd kunnen worden, in een poging hun leefomstandigheden te verbeteren.

Berger haalt fel uit naar de Republikeinse senatoren John McCain en Lindsey Graham, die pleiten voor een grootschalig offensief in Syrië en een verdriedubbeling van het aantal Amerikaanse troepen in Irak.

“Graham wilde 100.000 troepen uit Saoedi-Arabië, Egypte en Turkije en 10.000 Amerikaanse soldaten naar Syrië sturen,” zegt hij. “Dergelijke interventies door Amerikaanse en Arabische troepen zijn al vaker voorgesteld, met name door McCain, die profiteert van wapencontracten tussen Amerika en Saoedi-Arabië.”

Berger suggereert dat de ‘onzichtbare poppenspelers’ ervan overtuigd zijn dat ze niet alleen het Witte Huis, maar ook de rest van de wereld in handen hebben.

Onpartijdige rechtbank

“Ze hebben hun eigen coalitie tegen IS gevormd, voeren zonder toestemming militaire operaties uit in soevereine landen en overtreden artikel 51 van het VN-Handvest,” legt hij uit. “Het is onwaarschijnlijk dat deze Amerikaanse functionarissen eerst om toestemming zullen vragen voordat ze Irak of Syrië weer opnieuw aanvallen, omdat ze weten dat de VN-Veiligheidsraad een waardeloos relict is dat gemakkelijk kan worden genegeerd.”

De journalist roept de internationale gemeenschap op het nieuwe avontuur van de ‘Amerikaanse militaire poppenspelers’, die andere landen platbombarderen, niet te steunen.

Hij pleit voor de oprichting van een onpartijdige rechtbank, die oorlogszuchtige Amerikanen, Britten en andere slaafse Amerikaanse bondgenoten die verantwoordelijk zijn voor gewapende conflicten, chaos, armoede en honger, uiteindelijk zal straffen.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
6 jaren geleden

dus uiteindelijk ook die hier aan de touwtjes trekken

luna
luna
6 jaren geleden

zou wel eens aan wat nederlandse politici willen trekken..
misschien trek ik ze wel uit elkaar maar dat is dan per ongeluk …

Vier of 5 bloedlijnen die de hele wereld in de grip heeft zegt men maar het IS zo!

Sé Paratist
Sé Paratist
6 jaren geleden

Laten wij hier in Nederland eerst zelf maar eens onze minister van offensie vervangen door eenminister van defensie…..
Ik geloof dat we ondertussen dankzij onze “defensie” al op plek nummer 3 staan wat betreft het aantal bommen, gegooid op Syrië…..
Gelijk mee stoppen…. Kunnen de vluchtelingen ook weer naar huis en houden we het weggegooide geld naar offensie over voor onze ouderen of zorg …

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

De wapenindustrie is weer in handen van de Rothschild Khazaren Maffia dus de bal is wederom rond. De Russen doen dat trouwens handiger door in plaats van weer kostbaar nieuw speelgoed uit te vinden de verouderde wapens een upgrade te geven waardoor de nieuwe troep al weer obsolete is voor dat RKM ze kan gebruiken. Maar het blijft natuurlijk dweilen met de kraan open…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x