Homepagina » Buitenland » Saoediër plaatst koelkast naast zijn huis met eten voor daklozen
Saoediër plaatst koelkast op straat met eten voor daklozen

Saoediër plaatst koelkast naast zijn huis met eten voor daklozen

Hier volgt een feel good-bericht! Een inwoner van de Saoedische stad Hail heeft naast zijn huis een koelkast geplaatst voor daklozen. Hij heeft buren gevraagd de koelkast te vullen met eten voor de armen. Het bericht ging de wereld over toen sjeik Mohamad al-Arefe, de imam van een lokale moskee, zijn lof uitsprak over de weldoener op Twitter.

“Ik heb altijd geweten dat de mensen uit Hail zeer vrijgevig zijn, maar nu heeft iemand dat ook bewezen. Een koelkast voor de minderbedeelden, dat is een bewijs van gulheid. Wat houd ik toch veel van Hail,” schreef de imam onder de foto. Arefe heeft bijna 10 miljoen volgers op Twitter.

Saoediër plaatst koelkast op straat met eten voor daklozen

Sjeik Mohamad al-Arefe

Zijn tweet is inmiddels duizenden keren gedeeld, aldus de Saoedische nieuwssite Akhbar 24. Mensen zijn de imam dankbaar dat hij de goede daad heeft gedeeld. Op sociale media riepen burgers massaal op om naast elke moskee zo’n koelkast te plaatsen.

Eén iemand zei zelfs dat mensen vers voedsel in de koelkast moeten achterlaten in plaats van kliekjes. De inwoners van Hail krijgen complimenten voor hun liefdadigheid en men hoopt dat het concept vaker gebruikt gaat worden.

De anonieme weldoener wil vooral dat de schaamte die gepaard gaat met armoede geen drempel is om aan eten te komen, zo meldde de krant Gulf News.Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Een koelkast plaatsen is één, maar vult hij ‘m elke dag meerdere malen aan met voedsel?

  1 likes
 2. Fantastisch! DIt zouden ze hier ook moeten doen!! Wie begint?

  11 likes
 3. Heb er wat een dubbele gevoel bij, moet geloven in de goedheid van de medemens.

  In een feodaal land waar alleen de rijken mensenrechten hebben en slaven mogen houden waarmee de Saoedi onbestraft kan beschikken over leven en dood, en waar de vrouwen als geiten door het leven gaan heb ik sterk mijn twijfels, Arabieren zijn slimme mensen.

  Maar ach in Nederland daar is het wel anders meer verborgen in vaagheden en meer verpakt hier zijn de slaven Oost Europeanen welke vrijwillig onderbetaald worden door VVD ers en hun vazallen etcetera, maar ook Aziaten welke hun slavenaandeel ver van de consument aanleveren Neen misschien zijn wij wel slechter wij zijn immers nakomelingen uit het slavenhuis welke nog volop de scepter zwaait, ook hier hebben wij onze gaarkeukens en voedsel verstrekking centra’s, en er is niemand van onze arrogante volksmanagers welke zich schaamt en zichzelf van het leven beroofd uit schaamte, sterker nog er zijn zelfs politici welke zich verrijken aan de voedselbanken en het leed van de zwakkeren. Wij behoren tot de rijkste natiën van de wereld dat is mij jarenlang voorgehouden tot op heden door dezelfde arrogante corrupte politici.

  En de Nederlander blijft stemmen op dat tuig jaar in jaar uit …….

  9 likes
 4. Kijk, that’s what Moslims are all about, niet die achtelijke ISIS psychopaten.

  9 likes
 5. Zouden we beter ook eens doen , een heel mooi voorbeeld om te volgen.

  7 likes
 6. Sjeik Mohamad al-Arefe, gaat hij nu zelf ook een gevulde koelkast aan de daklozen schenken? Sjeik Mohamad al-Arefe lijkt mij daar rijk genoeg voor.

  6 likes
 7. We zouden beter al die corrupte politici en rijke elite in zo’n koelkast stoppen. Zogenaamde weldoeners! Fijn hoor zo’ n koelkast als je op straat leeft. Toch nog een beetje eten zodat je net niet dood hoeft te gaan. Wat een leven wordt ons nog gegund. Jammer dat dit soort akties de mensen niet echt de ogen opent. Gelukkig maar hebben wij de voedselbank. Jippie!

  2 likes
 8. Ik dacht dat daar geen armoede was. Of ben je daar al arm als je geen ferrari hebt?

  4 likes
 9. hier in het Oosten des lands, hebben zoiets als foodshare!
  Op aantal plekken staan kasten, daar kun je voedsel of een teveel daaraan instoppen, die het kan gebruiken
  haalt het eruit!
  Ook worden er in het weekend grote pannen soep gemaakt en kan er gehaald worden met bakje…….
  Zegt t voort, zou ik zo denken…………..
  Is niet persé voor minderbedeelden, ook vorm van gewoon delen………en consminderen…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

salam

Imam Salam tijdens verhoor in Tweede Kamer: ‘U moet naar mij luisteren, ik ben hier de baas’

Hij weigerde te staan bij de eedaflegging, ...

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

Website lovemoney.com heeft een overzicht gemaakt van ...