Universum

NASA-wetenschappers vinden aanwijzing voor leven op Mars

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De robotjeep Curiosity heeft op de planeet Mars mogelijk een gigantische stap gezet in de zoektocht naar leven op de rode planeet. De Marswagen merkte een regelmatige uitstoot van methaan op. De wetenschappers van de Curiosity-missie hebben nog geen idee waar dit gas vandaan komt, maar een piek in de uitstoot van methaangas kan wijzen op de aanwezigheid van levende organismen.

De resultaten van het onderzoek worden donderdag gepubliceerd in het vakblad Science. Op aarde komt methaan in de natuur voor in samenhang met aardolie. Het wordt ook aangemaakt door bacteriën in de voormagen van runderen. Omdat het bestaan van olievelden op Mars vergezocht is, lijkt de aanwezigheid van bacteriën op Mars, levende organismen dus, de meest voor de hand liggende verklaring.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De wetenschappers baseren zich voor hun vaststelling dat methaan op regelmatige basis op de rode planeet wordt uitgestoten, op meer dan 20 maanden van informatieverwerking. Curiosity vond het methaan in de krater van Gale, waar de jeep zijn reis in augustus 2012 begon.

NASA pakt uit met een dubbele ontdekking. Curiosity heeft ook organische moleculen – dus met koolstofverbindingen – ontdekt in een rots op de bodem van de krater. Het gaat om de eerste definitieve ontdekking van organische elementen in het Marsoppervlak.


[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Iemand maakte de zonnecellen schoon en liet een scheet die opgevangen werd door de rover. Ik neem dus ook aan dat het daar lekker weer is en dat hij in zijn korte broek liep.

pleiadian
pleiadian
9 jaren geleden

Als het in het straatje van ninefornews is, dan wordt NASA geloofd en als het niet past bij de opvattingen van deze site, dan houdt NASA bewust informatie achter. Is dat niet inconsequent?

Doctor Oetker
Doctor Oetker
9 jaren geleden

Ik heb zelfs foto’s gezien van de mars rots waar op gekrast was : “Elvis was here.” Ook houdt NASA bewijsmateriaal achter van het bestaan van een opvangcentrum voor gokverslaafde alliens op Mars.

Deake
Deake
9 jaren geleden

Haha,wat zijn jullie grappig. Waarom reageren jullie uberhaupt!?
Waarom bezoeken jullie deze site als het jullie niet bevalt? Te weinig aandacht thuis zeker.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x