Homepagina » Archeologie » 30 meter lang en ruim 2000 jaar oud: Nieuwe Nazcatekening van mythisch dier ontdekt in Peru
30 meter lang en ruim 2000 jaar oud: Nieuwe Nazcatekening van mythisch dier ontdekt in Peru

30 meter lang en ruim 2000 jaar oud: Nieuwe Nazcatekening van mythisch dier ontdekt in Peru

Bij de beroemde Nazcalijnen in Peru is een nieuwe zandtekening ontdekt. De afbeelding van een ‘mythisch dier’ dat zijn tong uitsteekt is ongeveer 30 meter lang en meer dan 2000 jaar oud. De afbeelding is ontdekt door een Japanse archeoloog.

De geoglief is gevonden vlak bij Pampa de Majuelos, op zo’n 12 kilometer van de Nazcalijnen. In 2011 werden op dezelfde plek twee figuren ontdekt.

Reliëf

Vorig jaar kwam een groep archeologen de geoglief op het spoor. De makers ervan hebben ruim 2000 jaar geleden stenen gebruikt om een soort reliëf te maken. Experts zeggen dat in de tekening duidelijk een hoofd, tong, romp en ledematen zijn te zien.

30 meter lang en ruim 2000 jaar oud: Nieuwe Nazcatekening van mythisch dier ontdekt in Peru

Nieuwe Nazcatekening (Yamagata University)

Volgens hoofdonderzoeker Masato Sakai van de Yamagata University gaat het om de afbeelding van een denkbeeldig of mythisch dier. Hij doet al zeven jaar onderzoek in Peru. In juli vorig jaar ontdekte Sakai ook al 24 zandpatronen, schrijft FoxNews.

Bedevaart

Sakai en zijn collega Jorge Olano schrijven op de website van de universiteit: “Tussen de geogliefen is een oud pad ontdekt dat naar het ceremoniële centrum van Cahuachi leidt. We vermoeden dat de geogliefen waarschijnlijk gerelateerd waren aan de bedevaart naar Cahuachi.”

De reusachtige mysterieuze zandmotieven zijn een restant van de Nazcabeschaving. Ze kunnen alleen worden aanschouwd vanuit kleine vliegtuigen.

[VTM]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. De reusachtige mysterieuze zandmotieven zijn een restant van de Nazcabeschaving. Ze kunnen alleen worden aanschouwd vanuit kleine vliegtuigen.

  Of vanuit buitenaardse ruimteschepen, waar de tekeningen in feite voor bedoeld zijn.

  9 likes
 2. Je kunt er met een vliegtuig of een voor mijn part met een ruimteschip over of boven vliegen…..maar uuhhh….over wat voor dier hebben we het hier?!?!?! vast een uitgestorven soort. Oh nee wacht…het was een alienpeuter die met z’n eigen ruimtedriewieler z’n eerste tekening mocht maken. Get real people!! Er is in principe niets mis met de mogelijkheid dat er buiten de aarde civilisaties bestaan [of hebben bestaan] met een meer geavanceerde technologische samenleving t.o.v. de onze, maar dat ze voor dit soort onzin verantwoordelijk zouden zijn? Hilarisch! Bovendien doet het ook nog eens in alle toonaarden afbreuk aan een serieus gesprek over dit onderwerp in het algemeen.

  Adrian

  6 likes
 3. Ongetwijfeld het ‘Vliegend Spaghettimonster’.

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

raadsel

Deze mysterieuze tekening in Australië plaatst de wetenschap voor een groot raadsel

Een groot raadsel in Australië is nog ...

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Onderzoekers van de Japanse Yamagata University hebben ...