Archeologie

30 meter lang en ruim 2000 jaar oud: Nieuwe Nazcatekening van mythisch dier ontdekt in Peru

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de beroemde Nazcalijnen in Peru is een nieuwe zandtekening ontdekt. De afbeelding van een ‘mythisch dier’ dat zijn tong uitsteekt is ongeveer 30 meter lang en meer dan 2000 jaar oud. De afbeelding is ontdekt door een Japanse archeoloog.

De geoglief is gevonden vlak bij Pampa de Majuelos, op zo’n 12 kilometer van de Nazcalijnen. In 2011 werden op dezelfde plek twee figuren ontdekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Reliëf

Vorig jaar kwam een groep archeologen de geoglief op het spoor. De makers ervan hebben ruim 2000 jaar geleden stenen gebruikt om een soort reliëf te maken. Experts zeggen dat in de tekening duidelijk een hoofd, tong, romp en ledematen zijn te zien.

30 meter lang en ruim 2000 jaar oud: Nieuwe Nazcatekening van mythisch dier ontdekt in Peru
Nieuwe Nazcatekening (Yamagata University)

Volgens hoofdonderzoeker Masato Sakai van de Yamagata University gaat het om de afbeelding van een denkbeeldig of mythisch dier. Hij doet al zeven jaar onderzoek in Peru. In juli vorig jaar ontdekte Sakai ook al 24 zandpatronen, schrijft FoxNews.

Bedevaart

Sakai en zijn collega Jorge Olano schrijven op de website van de universiteit: “Tussen de geogliefen is een oud pad ontdekt dat naar het ceremoniële centrum van Cahuachi leidt. We vermoeden dat de geogliefen waarschijnlijk gerelateerd waren aan de bedevaart naar Cahuachi.”

De reusachtige mysterieuze zandmotieven zijn een restant van de Nazcabeschaving. Ze kunnen alleen worden aanschouwd vanuit kleine vliegtuigen.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Calvin
Calvin
8 jaren geleden

De reusachtige mysterieuze zandmotieven zijn een restant van de Nazcabeschaving. Ze kunnen alleen worden aanschouwd vanuit kleine vliegtuigen.

Of vanuit buitenaardse ruimteschepen, waar de tekeningen in feite voor bedoeld zijn.

Adrian
Adrian
8 jaren geleden

Je kunt er met een vliegtuig of een voor mijn part met een ruimteschip over of boven vliegen…..maar uuhhh….over wat voor dier hebben we het hier?!?!?! vast een uitgestorven soort. Oh nee wacht…het was een alienpeuter die met z’n eigen ruimtedriewieler z’n eerste tekening mocht maken. Get real people!! Er is in principe niets mis met de mogelijkheid dat er buiten de aarde civilisaties bestaan [of hebben bestaan] met een meer geavanceerde technologische samenleving t.o.v. de onze, maar dat ze voor dit soort onzin verantwoordelijk zouden zijn? Hilarisch! Bovendien doet het ook nog eens in alle toonaarden afbreuk aan een serieus gesprek over dit onderwerp in het algemeen.

Adrian

Luc
Luc
8 jaren geleden

Ongetwijfeld het ‘Vliegend Spaghettimonster’.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x