Homepagina » Het Complot » De wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars
De wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars

De wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars

Het genootschap van de vrijmetselarij is altijd met geheimzinnigheid omgeven. Slechts weinigen weten precies hoe het is ontstaan en wat het doet. Volgens de legenden van de vrijmetselarij gaat het genootschap terug tot de bouw van de Tempel van Salomo rond 1000 voor Christus in Jeruzalem.

Volgens enkele historici werd de vrijmetselarij gesticht door de tempelorde. Zij stellen dat de eerste vrijmetselaars tempeliers waren die in de veertiende eeuw aan de vervolging van hun orde wisten te ontkomen. Vervolgens zouden enkele tempeliers naar Schotland zijn gevlucht, om een plek te bemachtigen in de bestaande metselaarsgilden. De rituelen, geheime kennis en mogelijk ook een meegenomen schat brachten ze naar verluidt mee de gilden in. De tempeliers werden ervan beticht dat ze de afgod Baphomet aanbaden. Diverse symbolen rond deze afgod komen terug bij de vrijmetselarij.

Een aantal belangrijke deelnemers aan de Franse Revolutie was vrijmetselaar. Eén van hen was Georges Danton, de stuwende kracht achter de aanloop naar de revolutie. Hetzelfde gold voor de Italiaanse onafhankelijkheidsbeweging in de negentiende eeuw, risorgimento. De revolutieleiders Giuseppe Garibaldi en Giuseppe Mazzini waren allebei grootmeesters in de Italiaanse Grand Orient-loge.

De vrijmetselaars hadden ook veel invloed in de vroege Verenigde Staten. De leider van de Onafhankelijkheidsoorlog en eerste president, George Washington, was vrijmetselaar. Hetzelfde gold voor 20 van zijn 22 generaals en voor 104 van de 106 stafofficiers. Bovendien waren de gouverneurs van de eerste 13 staten logebroeders, net als de hele regering van Washington.

Het doel van de oorlog zou zijn geweest om een staat te stichten op basis van de organisatorische beginselen van de vrijmetselarij. Als bewijs wijzen complotdenkers erop dat het Grootzegel van de VS en het 1 dollarbiljet symbolen van de vrijmetselarij bevatten zoals de piramide en het alziend oog.

De wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars

Ook veel beroemdheden uit de geschiedenis waren lid van een vrijmetselaarsloge. Zo maakte de componist Wolfgang Amadeus Mozart er geen geheim van dat hij vrijmetselaar was. Toen hij de opera Die Zauberflöte componeerde voegde hij allerlei verwijzingen naar de vrijmetselaars en hun geheime rituelen toe. Zijn dood is in raadselen gehuld.

De vrijmetselaars gebruiken vaak schedels, skeletten en doodskisten bij hun rituelen. Daardoor zijn ze volgens velen een religieuze sekte, die zich bezighoudt met satanisme. Vrijmetselaars zijn al vaak beticht van satanische rituelen en aanbidding van de duivel. Volgens de logebroeders zelf staan de voorwerpen voor de ‘dood’ van nieuwe leden in hun oude leven, voor ze vrijmetselaar worden.

De voorwerpen die bij de ceremoniën worden gebruikt staan ook voor de reis van de leden van het duister naar het licht van de kennis. Wanneer vrijmetselaars in het gradenstelsel stijgen, worden ze in steeds meer geheimen ingewijd. De leden moeten verklaren dat ze geloven in een hoger wezen dat het universum heeft geschapen.

In 2012 veroorzaakte Rupert Murdoch veel opschudding door te twitteren over de ‘Jewish owned press’:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pleiadian schreef:

  Tendentieus stuk met een naar racisme neigende visie, zonder dat er overigens een duidelijke lijn in het verhaal is aangebracht. Het is meer een opsomming van losse uitspraken en meningen, ogenschijnlijk met de bedoeling om vrijmetselaars en joden in een kwaad daglicht te stellen.

  In mijn optiek is bewustwording en verlichting een proces waarin een individu meer inzicht in zichzelf en de relatie tot het universum krijgt. Op deze site lijkt het vaak alsof het alleen maar gaat over “het complot”. Wie denkt in termen van een complot ontkent de eigen kracht. Het gaat niet om wat een ander verkeerd doet, het gaat om wat jij goed doet! Dat lees ik hier helaas maar weinig.

  19 likes
  • Aaron Sophia schreef:

   Wie complotten ontdekt, ontdekt wat onze eigen kracht is / kan de eigen kracht daaraan meten. Joden hebben blijkbaar het exclusieve recht op het in een kwaad daglicht stellen van alles wat niet joods is, gentile is / goi is. De joden maken daar onderling geen geheim van. David Duke doet daar een boekje over open. Pleiadian denkt er wellicht goed aan te doen het hoofd in het zand te steken voor complotten. Voelt zich daar blijkbaar goed bij. Naar mijn mening is onderdeel van goed doen, complotten te ontmaskeren. Dat s iets anders dan complotdenken. Wellicht doet Pleiadian aan new age denken. Dat mag dan weer wel.

   1 likes
 • Fox 2.0 schreef:

  Vervelende mensen overal maar muurtjes metselen, ik ben van de “”orde vrijslopers”” die breken die zooi weer af….
  Ik geloof wel in God maar in geen enkel boek ter wereld dat mij moet voorschrijven hoe en waarin ik moet geloven.Anders had onze almachtige dat wel standaard in onze hersenen geplant met alle wetten en regels.
  Luister gewoon naar jezelf en je gevoel daarmee voel ik me reiner dan menig gelovende waarin dan ook.(is mijn mening en gevoel)

  14 likes
 • Rob schreef:

  Wat een onzin. Er zijn altijd en overal mensen die uit zijn op macht en geld. Dat is niet voorbehouden aan
  het Jodendom of de vrijmetselarij. Het valt me tegen dat jullie dit soort demoniserende artikelen die grenzen aan nazisme publiceren. Erg jammer.

  11 likes
 • Kalki schreef:

  De wereld zit idiJood in elkaar en is vrij gemetseld.

  9 likes
 • Coeus schreef:

  Om dit nou in de categorie ‘Nieuws’ te plaatsen. En bovendien: ‘de wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars’… zal wel meevallen.

  9 likes
 • Aurelia schreef:

  Mensen die zich slachtoffer voelen willen graag de schuld van wat er in hun eigen leven mis gaat bij een ander leggen. Dan is het fijn als degenen die zij als machtig zien een eigenschap gemeen hebben, want dan kun je zeggen dat het daaraan ligt. Dus zijn vrijmetselaars en Joden de schuld van alle ellende… tja.
  t Is wel makkelijk, maar alleen gestoeld op onderbuikgevoel en slachtofferschap.

  9 likes
 • Jan schreef:

  De vrijmetselarij is een prachtige broederschap die ver staat van het geschetste negatieve beeld. Wil je weten waar vrijmetselaren in Nederland echt voor staan en wat ze bezighoudt, breng dan eens een bezoek aan een voorlichtingsavond die regelmatig worden georganiseerd door de Loges.

  9 likes
 • Frits schreef:

  De wereld wordt geregeerd door Jezuïeten. Van Rompuy is Jezuït en de huidige paus is ook Jezuït.
  De leiding van Goldman Sachs zijn ook Jezuïten, net als de Rothschilds.
  Wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jezu%C3%AFeten

  8 likes
 • Raven schreef:

  Mooi geschreven. Wellicht is het waar. Volgens andere geschiedkundigen komt de Vrijmetselarij voort uit de Rozekruisers orde.
  Gezien de onderbouwing van zulke geschriften , ben ik zelf geneigd om dat te geloven. Met de Rozekruisers is niets mis overigens.
  Er worden in Nederland vaker gezamenlijke lezingen gehouden over en met de Vrijmetselaars , Rozekruisers , Antroposofen, de Soefi’s en de Theosofen . Heel leerzaam om dit bij te wonen. Het stimuleert om verder te zoeken en te meer erover( bovenstaande broederschappen) te lezen.

  8 likes
 • LexuS schreef:

  Er is wel degelijk iets mis met de Vrijmetselarij. Ze zijn niet allemaal slecht. Maar de geheimzinnigheid waarmee de vrijmetselarij zich voordoet. Op bijvoorbeeld vrijmetselarij.nl stond eerst onder het kopje “INFO: voor niet vrijmetselaren.” En na een klacht van mij persoonlijk dat ik dat denigrerend vond naar andere mensen. Is het acuut veranderd naar “INFO: over de vrijmetselarij.” Terwijl er juist word verteld dat vrijmetselaren trachten weg te nemen wat mensen verdeelt en te zoeken naar wat hen verbindt. Dit laat wel zien wat voor een eigendunk er waarschijnlijk (onbewust) word gecreëerd binnen de loges. Ook zit vrijmetselarij als een grote pyramide in elkaar (organisatorische structuur) Waardoor de lagere rangen niet weten wat ze werkelijk steunen. Erg jammer… Misschien kunnen de lagere rangen wat meer opheldering vragen aan hun ‘leiders’ (opdrachtgevers). Vergeet ook niet alle sub massonieke organisaties als skull and bones. Waar de bushes lid waren. Mensen die gewoon hele volkeren uitmoorden en duizenden slachtoffers maken ten behoeve van eigen gewin. Vrijmetselarij is zeker niet het klaverjasclubje van tante Beb om het even kort door de bocht te zeggen.

  8 likes
 • Mikhail schreef:

  Salafistische propaganda, sorry Niburu, maar ‘t is gewoon zo.

  2 likes
  • Ferimassi schreef:

   Hoezo denken zogenaamd alleen allochtonen in complotten? Genoeg nederlanders die ook kunnen zien dat wallstreet een askenazi jodencartel is. Dat is geen complot maar een feit. Zelfde gaat op voor de muziek en fillm(agitprop) industrie. Het is ook bij wet verboden om ze te bekritiseren. Weet jij uberhaupt wel wat salafisme inhoud? En welke rol mossad/mi-6 daarin speelt? d8 ik al.

   Ik bedoel neem de nieuwe federal reserve baas (yellen), weer een zionist… de zoveelste op rij… het is een etnische maffia. En dat mag best gezegd worden. Daar hoef je geen complotdenker of allochtoon voor te zijn.

   6 likes
 • jan schreef:

  Goed artikel!

  Er wordt tenminste geschreven waar het op staat. Feiten zijn feiten. Waarom zouden we daar omheen moeten draaien? Het beestje gewoon bij de naam noemen.

  Als ik wordt gestoken door een wesp op mijn hand en mijn buurjongentje vraagt hoe komt dat en ik vertel hem dat ik gestoken ben door een insect, dan wilt mijn buurjongentje natuurlijk weten door wat voor insect.

  Moet ik nu zeggen dat dit niet uitmaakt ofzo? Ik kan mijn buurjongentje beter wijzen op de mogelijke gevaren van bepaalde insecten zodat hij ze niet perse zelf hoeft te ondervinden.

  Ik stel me liever verantwoordelijk op en geef het beestje gewoon een naam.

  Hoogachtend,

  Jan

  7 likes
 • pepsi schreef:

  Dat wat er staat over doodskisten staat is niet waar.
  Wat wel waar is dat er in de Hogere grades word gewerkt met schedels.
  Dit zou dan de sterfelijkheid van de mens moeten voorstellen.
  Wat wel een feit is: dat Veel vrijmetselaars aan het eind van hun zoektocht er achter komen dat het licht wat zij daarbinnen zien niet van hun ‘gekozen opperwezen naar keuze is, bijvoorbeeld Jezus’ maar van de duivel / satan / baphomet hoe je het ook wil noemen.
  Daarom haken er veel vrijmetselaars af en kappen gelijk met het lidmaatschap van de Loge.
  Degene die zijn gestopt die zijn verstandig (lijkt mij) de rest verloochend zichzelf door vol te houden dat het het licht is van een goed opperwezen naar keuze. (ook al zijn er dan toch nog vrijmetselaars die een goed hart hebben maar het voor de kick doen).
  Dus zo verloochen je uit eindelijk jezelf.
  Het stop zeggen van de vrijmetselarij schijnt kennelijk zeer zwaar te vallen.
  Omdat de ”mystische” band die zij ervaren allen vrijmetselaars met elkaar verbind.

  -Slot
  Je mag in een opperwezen geloven naar keuzen.
  Als jij een goed persoon ben, met goede intenties, en je wil daar lid worden, kom je er te laat achter dat je het niet had moeten doen.
  Blijf dicht bij jezelf, en geloof op je eigen manier!

  7 likes
 • biko g schreef:

  Er is niets mis met vrijmetselarij.
  Netwerken komt in alle kringen voor.

  5 likes
 • A. Schaap schreef:

  Terug naar de dertiger jaren van de vorige eeuw????????????????????? Schaam je!

  5 likes
 • xdenhaag schreef:

  Zionisten zijn geen Joden en de vrijmetselarij is net als veel andere machtige organisaties geïnfiltreerd door jesuiten. Zoek maar op “zwarte paus”, dat is de hoogste uitvoerder die in dienst staat van de 13 families die de wereld overheersen.

  5 likes
 • zevenenergie schreef:

  Onder de allochtonen in het land is het complot denken heel populair. zij denken ook zeer negatief over alle joden . zo negatief inmiddels dat joden weer in de kast kruipen.. hun geloof niet openlijk meer durven te belijden. Een zeer kwalijke kant van het complot denken. je zou zelfs kunnen denken dat het complot denken een grote verblindende factor is geworden.
  iets extreems heeft het zeker. en het heeft zeer zeker een aantal blinde volgers.
  Je zou het het nieuwe communisme of kapitalisme kunnen noemen, een krampachtig denken zoals toen in natie Duitsland
  het compost denken is in Arabische landen dan ook een middel om zich af te zetten tegen het westen. Hier maken de leiders dankbaar gebruik van.
  Een hele generatie gemanipuleerd en getraind in het denken in een bepaalde richting en zonder compassie kijken naar een hele bevolkingsgroep. maar ja dat doen wij in Nederland ook.

  1 likes
  • kenn schreef:

   Meneer zevenenergie een van de belangrijk doelen van vrijmetselaars is dat mensen afstand van hen oorspronkelijk geloof te nemen of atheistische te worden,en dat doel in Europa en vooral in Nederland met veel succes is bereikt,zo Nederland zou de meeste land in Europa waar grootste aantal atheisten zijn,met dit zouden mensen niet in die comploten over te denken,zij zouden
   gehersenspoeld en geprogrammeerd bij hen kinder tijd en vervolgens volledige onder control van de vrijmetselaars zonder dat zij dit te weten,terwijl allochtonen of in het arabische wereld de mensen daar hebben hen geloof nog niet opgegeven en daarvoor moeten zij veel prijzen betalen door gecreëerd oorlogen of armoedheid,dictatuur regime,gecreeerd terrorisme,zij zouden daarom gedwongen in comploten te denken bovendien staat dat ook in hen KORAN over die complottheoire
   dus voordat je conclusie hierover te willen trekken ,probeer eens een onderzoek naar deze feiten te doen om antwoord te krijgen op de vraag waarom alloctonen de meesten in complotten denken.

   2 likes
   • zevenenrgie schreef:

    Mijn betoog is zeker niet tegen allochtonen, in het tegendeel, mijn betoog is tegen het complot denken. voor veel mensen is het complot denken een nieuw geloof geworden.
    Bijna heilig. en overal waar het woord heilig verschijn verschijnt ook heiligschennis.
    Je je weet wat er gebeurd met mensen de heiligschennis plegen.
    Het hele gebeuren is voor mij veel te gemakkelijk gedacht en veel te extreem geworden. En het erge, nu ook aan gehangen door spirituele mensen terwijl dit de mensen behoren te zijn die bewust dienen te blijven in deze tijd van gekte, waarin iedereen wankelt in de hersenstorm die complot denken heet.

    Met geloofs stromingen heb ik niets op. Dat wil niet zeggen dat ik geen respect heb voor gelovigen. De bekende boeken staan vol met waarde,s, de normen mogen er wat mij betreft uit.
    In principe vind ik dat religie niets te maken heeft met religieus zijn.
    Religie is machts gebonden en religieus zijn is de waarheid van het leven aanvoelen en daarna handelen. zo kan ik een pedofiele bisschop moeilijk religieus vinden. evenals de ayatollahs die onderdrukking prediken in de Arabische landen.

    Een prettige contradictie vind ik, dat hier op deze site een advertentie te zien is van de vrijmetselaars loge in Den Haag. Ik ben blij dat hij er staat het geeft voor mij aan dat niburu niet bekrompen is.
    Het complot denken waar gelooft word dat aan het hooft buitenaardsen staan gaat er bij mij niet in.
    Met je vingertje wijzen en zelf buiten schot blijven noem ik dat.

    Geld is de bindende factor van alle ellende in de wereld.

    Je onderschatting over mijn kennis van de wereld zegt iets over de conclusies die jij trekt, het gaat niet over mij.

    1 likes
 • Kalki schreef:

  De vrijmetselaars ondersteunen o.a. de Illuminati en Bilderberg groep; allen organisaties die de Stichtng Maitreya Tantra onderuit hebben gehaald.

  3 likes
 • atomnics schreef:

  weetje mensen hebben illuminatie veel te veel lof gegeven door te zeggen of denken dat zij de wereld besturen haha mochten ze willen haha in hun natte dromen!

  een feit is wel dat mensen worden gecontroleerd en bestuurd door kinderverkrachters!!!
  het gebeurt alleen maar omdat ze denken een hoge functie te hebben in de maatschappij fock dat mensen!

  met hun domme propaganda programma’s waar we niks aan hebben!
  het is en blijft maar een ETIKET, LABEL, een NAAMPIE uit de dikke duim gezogen Verhallen!
  wat voor functie je ook heb 1groot bullshit verhaal om jezelf goed te praten!
  feit is we zijn allemaal een mens! met een hart gevoelens dus laten we dan ook hun geen kans meer geven door ons te bespelen alsof het niks is! iedereen heeft er mee te maken het is aan ons om niet meer in zee te gaan met die mensen!
  wordt wakker mensen en kom op voor jezelf en medemens

  3 likes
 • TruthonlyOne schreef:

  Ze hebben pas macht over je als je denkt dat ze dat hebben! Volg je eigen hart en waarheid!

  3 likes
 • D.R. schreef:

  Dit hier…. is slechts een ‘schijn’ van het geen… jullie ( deze site) durven te publiceren. ook jullie, deze site, weten maar al te goed wat er gebeurt… als ‘waarheden’ worden gepubilceerd die niet meegaan met de ‘stream’. Ik heb nu een aantal berichten hier geplaatst…. en ik heb hier voor moeten ‘boeten’.

  Ja… begin maar met het ‘standaard offensief…’

  Ha ha ha ha…. Klop klop…. wie is daar? @HUISZOEKINGS [email protected]

  Neen…. zwijgen zal ik NIET, ook niet…voor Friso !

  2 likes
 • Odette schreef:

  Lees deze treffende biografie van Nicolas Roerich eens, een mooi mens én verantwoordelijk voor de bekende piramide op het dollarbiljet. Een quote uit deze biografie;
  In 1934 ging Nicholas Roerich voor de laatste keer terug naar de V.S. om daar akkoord te gaan met een voorstel van het ministerie van landbouw om een expeditie te leiden door China en Mongolië. Het doel van deze expeditie was om daar op zoek te gaan naar grassoorten die in droge gebieden groeiden omdat deze grassoorten dan waarschijnlijk ook zouden groeien in droge Amerikaanse gebieden.Tijdens dit bezoek aan minister van landbouw Henry Wallace, merkte Nicholas Roerich terloops op dat het symbool van de Grote Pyramide heel geschikt zou zijn om op het bankbiljet van de dollar te gebruiken. Henry Wallace bracht dit idee over aan de minister van financiën en sindsdien staat de Grote Pyramide afgebeeld op de dollar. Nicholas vond ruim driehonderd grassoorten en planten die in droge gebieden groeiden langs de rand van de woestijn in Mongolië. De zaden hiervan stuurde hij op naar Amerika zodat deze uitgestrooid konden worden in de Amerikaanse droge gebieden.
  http://www.agniyoga.nl/NKR.htm

  2 likes
 • Fenneke schreef:

  Wil je meer weten over de Illuminatie, de Elite? Wat er nu gaande is in ONZE wereld?

  Bekijk dan: (Official Movie) THRIVE: What On Earth Will It Take?

  http://www.youtube.com/watch?v=IEV5AFFcZ-s

  Dit is geen film voor mensen die liever hun kop in het zand steken. Aan het eind van de film komt een boodschap, wat wij zelf kunnen doen.

  2 likes
 • atomnics schreef:

  Moeder aarde is degene die de aarde bestuurd wuhahah zoo keeep dreaming to control the world!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  >