Het Complot

De wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het genootschap van de vrijmetselarij is altijd met geheimzinnigheid omgeven. Slechts weinigen weten precies hoe het is ontstaan en wat het doet. Volgens de legenden van de vrijmetselarij gaat het genootschap terug tot de bouw van de Tempel van Salomo rond 1000 voor Christus in Jeruzalem.

Volgens enkele historici werd de vrijmetselarij gesticht door de tempelorde. Zij stellen dat de eerste vrijmetselaars tempeliers waren die in de veertiende eeuw aan de vervolging van hun orde wisten te ontkomen. Vervolgens zouden enkele tempeliers naar Schotland zijn gevlucht, om een plek te bemachtigen in de bestaande metselaarsgilden. De rituelen, geheime kennis en mogelijk ook een meegenomen schat brachten ze naar verluidt mee de gilden in. De tempeliers werden ervan beticht dat ze de afgod Baphomet aanbaden. Diverse symbolen rond deze afgod komen terug bij de vrijmetselarij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Een aantal belangrijke deelnemers aan de Franse Revolutie was vrijmetselaar. Eén van hen was Georges Danton, de stuwende kracht achter de aanloop naar de revolutie. Hetzelfde gold voor de Italiaanse onafhankelijkheidsbeweging in de negentiende eeuw, risorgimento. De revolutieleiders Giuseppe Garibaldi en Giuseppe Mazzini waren allebei grootmeesters in de Italiaanse Grand Orient-loge.

De vrijmetselaars hadden ook veel invloed in de vroege Verenigde Staten. De leider van de Onafhankelijkheidsoorlog en eerste president, George Washington, was vrijmetselaar. Hetzelfde gold voor 20 van zijn 22 generaals en voor 104 van de 106 stafofficiers. Bovendien waren de gouverneurs van de eerste 13 staten logebroeders, net als de hele regering van Washington.

Het doel van de oorlog zou zijn geweest om een staat te stichten op basis van de organisatorische beginselen van de vrijmetselarij. Als bewijs wijzen complotdenkers erop dat het Grootzegel van de VS en het 1 dollarbiljet symbolen van de vrijmetselarij bevatten zoals de piramide en het alziend oog.

De wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars

Ook veel beroemdheden uit de geschiedenis waren lid van een vrijmetselaarsloge. Zo maakte de componist Wolfgang Amadeus Mozart er geen geheim van dat hij vrijmetselaar was. Toen hij de opera Die Zauberflöte componeerde voegde hij allerlei verwijzingen naar de vrijmetselaars en hun geheime rituelen toe. Zijn dood is in raadselen gehuld.

De vrijmetselaars gebruiken vaak schedels, skeletten en doodskisten bij hun rituelen. Daardoor zijn ze volgens velen een religieuze sekte, die zich bezighoudt met satanisme. Vrijmetselaars zijn al vaak beticht van satanische rituelen en aanbidding van de duivel. Volgens de logebroeders zelf staan de voorwerpen voor de ‘dood’ van nieuwe leden in hun oude leven, voor ze vrijmetselaar worden.

De voorwerpen die bij de ceremoniën worden gebruikt staan ook voor de reis van de leden van het duister naar het licht van de kennis. Wanneer vrijmetselaars in het gradenstelsel stijgen, worden ze in steeds meer geheimen ingewijd. De leden moeten verklaren dat ze geloven in een hoger wezen dat het universum heeft geschapen.

In 2012 veroorzaakte Rupert Murdoch veel opschudding door te twitteren over de ‘Jewish owned press’:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

De wereld zit idiJood in elkaar en is vrij gemetseld.

Fox 2.0
Fox 2.0
10 jaren geleden

Vervelende mensen overal maar muurtjes metselen, ik ben van de “”orde vrijslopers”” die breken die zooi weer af….
Ik geloof wel in God maar in geen enkel boek ter wereld dat mij moet voorschrijven hoe en waarin ik moet geloven.Anders had onze almachtige dat wel standaard in onze hersenen geplant met alle wetten en regels.
Luister gewoon naar jezelf en je gevoel daarmee voel ik me reiner dan menig gelovende waarin dan ook.(is mijn mening en gevoel)

pleiadian
pleiadian
10 jaren geleden

Tendentieus stuk met een naar racisme neigende visie, zonder dat er overigens een duidelijke lijn in het verhaal is aangebracht. Het is meer een opsomming van losse uitspraken en meningen, ogenschijnlijk met de bedoeling om vrijmetselaars en joden in een kwaad daglicht te stellen.

In mijn optiek is bewustwording en verlichting een proces waarin een individu meer inzicht in zichzelf en de relatie tot het universum krijgt. Op deze site lijkt het vaak alsof het alleen maar gaat over “het complot”. Wie denkt in termen van een complot ontkent de eigen kracht. Het gaat niet om wat een ander verkeerd doet, het gaat om wat jij goed doet! Dat lees ik hier helaas maar weinig.

Frits
Frits
10 jaren geleden

De wereld wordt geregeerd door Jezuïeten. Van Rompuy is Jezuït en de huidige paus is ook Jezuït.
De leiding van Goldman Sachs zijn ook Jezuïten, net als de Rothschilds.
Wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jezu%C3%AFeten

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x