Homepagina » Straling » De negatieve effecten van 5G op de gezondheid zullen groot zijn. Politicoloog spreekt van zeer zorgwekkende ontwikkeling
De negatieve effecten van 5G op de gezondheid zullen groot zijn. Politicoloog spreekt van zeer zorgwekkende ontwikkeling

De negatieve effecten van 5G op de gezondheid zullen groot zijn. Politicoloog spreekt van zeer zorgwekkende ontwikkeling

De totstandkoming van 5G gebeurt buiten de samenleving om. Het maatschappelijk draagvlak voor de uitrol van dit nieuwe mobiele netwerk is waarschijnlijk nihil, terwijl ons dagelijks leven wel ingrijpend zal veranderen. Dat stelt politicoloog Edwin van Rooyen, die spreekt van een ‘zeer zorgwekkende’ ontwikkeling.

De beslissing om 5G te introduceren is genomen door de wetenschap en telecomindustrie.

5G komt via de Verenigde Naties en Europese Unie ‘van boven naar beneden’, aldus Van Rooyen. Gezondheidseffecten en andere negatieve aspecten van 5G zijn niet meegenomen in de besluitvorming.

Nauwelijks zeggenschap

Hij merkt op dat de Tweede Kamer beperkte en onvolledige informatie krijgt over 5G, wat ertoe bijdraagt dat de Nederlandse media en bevolking er weinig over weten.

Van Rooyen merkt op dat gemeenten nu al nauwelijks zeggenschap hebben over het plaatsen van zendmasten.

Telecombedrijven hebben bijna nooit een gemeentelijke vergunning nodig voor het plaatsen van een zendmast.

Straks ontstaat dezelfde situatie voor het plaatsen van 5G-antennes in lantaarnpalen, stoplichten en bushokjes.

Steeds minder vrijheden

Zorgen over de gezondheidseffecten van elektromagnetische straling zijn gebaseerd op de resultaten van vele wetenschappelijke studies.

Honderden wetenschappers hebben de wereld opgeroepen om blootstelling aan deze straling te beperken. Die oproepen zijn ineffectief gebleken.

5G gaat er volgens Van Rooyen voor zorgen dat we in een digitaal systeem terechtkomen dat steeds minder vrijheden zal toelaten.

Negatieve effecten

“De negatieve effecten op de gezondheid van mensen, dieren en planten zullen groot zijn,” zegt hij.

“5G gaat gebruikmaken van veel sterkere elektromagnetische straling dan tot dusverre wordt gebruikt,” vervolgt hij.

“Nu al blijkt dat elektromagnetische straling serieuze gezondheidseffecten heeft,” klinkt het. “Kun je nagaan wat er gebeurt als die straling nog eens tientallen malen wordt versterkt.”

[Stichting EHS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • mike schreef:

  5G is een wapensysteem. We hebben het niet nodig.

  Een paar video’s (voor als je tijd over hebt):
  Dr. Sharon Goldberg Testifies at Michigan’s 5G Small Cell Tower Legislation Hearing October 4, 2018
  5G – A Directed Energy Weapon – Will Be Used To Control People
  Is 5g a military weapon
  Full 5G satanic agendas exposed urgent download B4 it is removed-Joe Imbriano tells all.

  19 likes
  • Marduk's Revenge schreef:

   hebdie gezien

   Vraag me af: vogels, insecten, onze huisdieren die gaan die 5G niet aankunnen, vogels vallen nu al massaal dood uit de lucht, bijen zijn al of geraken gedesoriënteerd, dat magnetisch veld van de planeet wordt aangetast waardoor dolfijnen, walvissen aanspoelen en sterven dat is nu al met H.A.A.R.P
   Hoop op kortsluiting in het magnetisch veld aarde wanneer ze 5G globaal opzetten.
   Tesla waarschuwde hiervoor om NIET met het elektromagnetisch veld te spelen, 5G is met planeet spelen want klimatologisch kan de aarde vergaan als 5G dat elektromagnetisch veld van de planeet laat kortsluiten

   26 likes
   • mike schreef:

    @Marduk’s Revenge
    Heb ook al eens gehoord dat walvissen aanspoelen om bewust zelfmoord te plegen. Ze schijnen de negatieve trilling van de mensheid en alle emf-straling niet langer aan te kunnen. Het zijn hoog gevoelige dieren.

    Heb ook al veel berichten gehoord dat allerlei insecten verdwijnen. Hierdoor gaan ook allerlei kleine vogels dood omdat ze veel moeilijker aan voedsel kunnen komen. Er zijn ook video’s van mensen die al vele jaren in de natuur zijn en nu helemaal geen insecten meer zien of horen, waar een paar jaar geleden nog een kakafonie aan dierengeluiden was.

    17 likes
   • frans schreef:

    Ik heb enige hoop dat de shumanresonantie oftewel het omhoog gaan van de eigen frequentie van moeder aarde de 5G gevolgen zal voorkomen of vernietigen.
    De toename van de zeer hoge frequenties die de zonnevlammen ons doen toekomen
    maken dat de mens ook een hoger trillingsniveau ondergaat of aanneemt.
    De dreiging om ons heen van grote oorlogen maakt dat wij in de buurt zitten van het kantelmoment waarop beslist wordt of inderdaad de NWO van start gaat of niet.
    Op dit moment is erg duidelijk te zien dat geen enkele politieke partij in onze regering reageert op bv de sluiting van ziekenhuizen. Geen enkele partij heeft zijn zorgen geuit over tekorten in de zorg. of inderdaad over 5G . of over milieu, of over het massaal doden van onze schapen door de wolf, die in onze achtertuin zo gewenst is. Of tekorten aan leraren en onderwijzers . geen partij die opstaat en zegt; Nu meer leraren en beter onderwijs. Nou, meer politie hoeft van mij niet , maar ook daar is het grote zwijgen van de politiek te merken.
    De horoscoop van het geboortemoment van onze regering geeft aan dat deze regering volledig is dichtgespijkerd. Ze valt niet!
    Met andere woorden . de afspraak ligt er dat niemand de regeringspartij in gevaar brengt ook al is de leugen nog zo zichtbaar en grotesk en het zwijgen nog groter.
    De Bilderberg agenda heeft voorrang . Of zij, de politiek, weten het gewoon ook niet.
    De instroom van de geestelijke wereld is groot. De wereldvredewens van steeds meer mensen is erg groot.
    We hoeven niet meer vanzelfsprekend vast te blijven zitten in de lage frequentie van 3D maar naar 4D kunnen.
    Daar heeft 5G geen invloed. Klopt dat?
    En.. even wachten tot het spook van de tussentijdse verkiezingen uitwijst dat Trump door kan gaan. Dat is wel een wereldmoment! Even wachten tot de 11e november .
    Haloween! Spook.

    4 likes
  • Pjoter schreef:

   @mike

   1000 x dank voor het benoemen van ” abraham hicks ” in een voorgaand onderwerp.
   Ben er mee gered!

   Life is supposed to be fun

   6 likes
   • mike schreef:

    @Pjoter
    Dank je, maar misschien was het een andere mike.
    Ik stuur je bedankje daarom maar even door.

    En je hebt gelijk: “Life is supposed to be fun”.

    Of we het nu wel of niet onder de aandacht brengen: de rottigheid zal er altijd zijn in deze wereld. Focussen op wat we willen is beter dan op dingen die we niet willen. Is voor mij ook nog wel een aandachtspuntje, nogmaals bedankt.

    4 likes
    • Pjoter schreef:

     Ik zie het nu, excuses, het was Dave

     @dave, 1000 x dank voor het benoemen van ” abraham hicks ” in een voorgaand onderwerp.
     Ben er mee gered!

     Life is supposed to be fun

     3 likes
 • Jade schreef:

  Tijdens testen in Groningen sloegen de koeien op hol,
  maar toch gaat men er gewoon mee door…
  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/173269/Wat-mankeert-de-koeien-van-Stitswerd
  Tel alles eens op, en je weet dat ze bezig zijn
  om ons allemaal uit te roeien.

  12 likes
  • peter snijder schreef:

   Ach mensen, je kunt nog zoveel waarschuwingen geven,het zal weinig helpen.
   de koppen blijven uit gemakzucht en gewenning in het zand.
   ook al neemt nu het gevallen van kanker en dementie schrikbarend toe.
   zeg je hier iets van , wordt de boodschapper veelal niet begrijpend of zelfs agressief bejegend.

   13 likes
 • onbekend schreef:

  5G Wordt gebruikt om de natuur te herstellen naar de 100%. De opdrachtgevers zijn niet van deze wereld. Na deze mensheid, komt er een bijna nieuwe mensheid.

  5 likes
  • Rini schreef:

   Fout! Er blijft niks over na deze vernietigende en genocidale uitrol van magnetron wapens. De mensen zullen met bosjes aan de gevolgen van de meest uiteenlopende kankersoorten ten onder gaan. ‘Agenda 2030’ (voorheen Agenda 21) vereist dat vóór 2030 zo’n 85% van de mensheid moet zijn opgeruimd.

   15 likes
 • Hoop schreef:

  Mijn droom? Om met een stel wakkere mensen een plek te stichten zonder straling veel natuur eigen voedsel, schoon water en respect en liefde. Geld verdienen we met zijn allen door bv mensen helemaal tot rust te laten komen bij ons. Ik trek de levensvorm waarin we leven nog amper.

  12 likes
 • pkov schreef:

  jl zaterdag groot artikel in de volkskrant over 5G
  kritiekloos, hyppy met de voordelen,
  niets over gevolgen, onderzoek, tegenstanders
  schandalig waardeloos

  18 likes
 • Criticus schreef:

  Ja en ze blijven maar magnetrons verkopen. Schandalig! Al die hoogspanningskabels. Hoe gekker kan t nog worden. De frictie van een schijfrem die em velden creëert. We moeten terug naar een tijd zonder mri scanners, auto’s, computers. Kortom, geen elektriciteit. Als we dan toch bezig zijn zet de bliksem ook ff uit en stop de koelkastmagneten weer terug de grond in.

  Disclaimer: deze bovenstaande kreten zijn natuurlijk volledig gebasseerd op zeer goed onderzoek uit mn neus. En niet zoals al die liegbeessten gebasseerd op van die scientific papers. Ik weet dus waar ik over praat. Want ik weet dat alle velden slecht zijn. Ik voel dat gewoon aan.

  5 likes
  • eksegese schreef:

   Haha erg leuk dat ridiculiseren @Crticus, maar zou het kunnen zijn dat de grens van het betamelijke op dit gebied onderhand bereikt is, zo niet ver overschreden ? Kijk eens goed rond in je “neus” en vraag eens waar al die wezenloze, in techniek verzopen zombies vandaan komen. Waarom kinderen niet meer buiten spelen maar als een opgewarmd lijk dagen achtereen naar een schermpje zitten te staren. Is dat normaal ? En ook vooral is dat ergens goed voor ? Is het gezond ? Waar leidt dat toe in hun toekomst ?

   7 likes
 • eksegese schreef:

  We worden door mateloos aangewakkerde gemakzucht en constante hang naar nog meer technologie in de val gelokt. Net zo lang tot we ons een leven zonder niet eens meer voor kunnen stellen en we tenslotte dus met z’n allen reddeloos verloren blijken te zijn. Het wordt tijd dat we aan de noodrem gaan hangen met deze grenzeloze waanzin.

  11 likes
 • salvar schreef:

  wat er gebeurt als die straling nog eens tientallen malen wordt versterkt.”
  je wordt geroosterd en loopt als een zombie.
  voor mij is het onbegrijpelijk dat we als burgers het stel idioten hun gang laten gaan.

  lekker laten sudderen je hersenpan.

  10 likes
 • ster schreef:

  Zolang de mens dit alles pikt gaat men gewoon door,,
  agenda 21 gaat erkomen of we willen of niet tenzij we alle opstaan maar goede tijdne en slechte tijden enz die kul op de tv is vele malen belangrijker dna opstaan en dan heb ik niet over een paar uurtjes huppelen op het malie veld, maar ook echt opstaan.
  Maar dat doet men niet, dus kunnen ze hun gang gaan en dat weten ze,,

  5 likes
 • rob schreef:

  Hoe het ook zij …De mens is nu eenmaal een diersoort die in staat is zijn eigen te vernietigen..er is geen ander dier die zichzelf vernietigt alleen de mens is er tot staat in om uitvindingen uit te vinden als een hulpje kan gebruiken als gemakzucht en dat word zo hebzucht om gewoon het te hebben en die hebzucht word langzaamaan zijn dood..de mens denkt slim te zijn met al zijn vindingrijk maar als men goed ziet dan zie je dat al die uitvindingen altijd ook een kant ervan inzit die vele offers kosten door die uitvindingen ..een voorbeeldje genomen de stint dat karretje waarin kinderen zijn omgekomen ,,,goed een mooie uitvinding voor vervoer ervan ,,maar als dat karretje niet was uitgevonden hadden deze kinderen er ook geen gebruik van kunnen maken dus dan hadden ze nog geleefd ,..de bron de maker ervan is de oorzaak dat zijn uitvinding levens gekost heeft . en zo zijn er genoeg uitvindingen die levens
  kosten zo slim is de mens helemaal niet ,,,zijn vindingrijk kost levens..dat is gewoon een feit dat de mens daarin DIK Tekortschiet..uitvindingen kost nu eenmaal levens..Wat het ook maar is

  5 likes
 • B. B schreef:

  Het is verschrikkelijk. De gene die dit uitgevonden hebben verdienen de doodstraf! En als Rutte dit toelaat, hij ook!!

  4 likes
 • Wil schreef:

  Waarom willen ze dit dan er doorheen drukken als ze weten dat het schadelijk is, dat is toch bezopen?
  gaat het nu niet snel genoeg dan!

  2 likes
 • Margie schreef:

  https://youtu.be/H43IKNjTvRM

  Cyprus Health committee advises on wifi etc

  1 likes
 • Margie schreef:

  Titel video… Is oplossing in deze 🙂

  Advice of The Cyprus National Committee on Environment and Children’s Health

  1 likes
 • jolo schreef:

  Als net na enkele maanden plaatsing van zo’n antenne grote bomen binnen enkele maanden dood waren, betekent dit enorme impact op leven?
  Kijk maar naar de gekapte bomen in Nederland? De reden ervan vertellen ze niet, dat mag niet doorlekken?

  1 likes
 • x

  Check Also

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >