Binnenland

Smerige spelletjes bij verkiezingen voor Eerste Kamer: ‘Bijkans misdadig!’

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!

De BoerBurgerBeweging krijgt in de nieuwe Eerste Kamer een plek minder dan verwacht. Door strategisch stemmen door andere partijen ging een zetel verloren. De coalitiepartijen kregen er juist twee bij en kunnen daardoor straks ook aankloppen bij het blok GroenLinks/PvdA voor een meerderheid.

Tijdens de verkiezingen voor de Eerste Kamer dinsdag is er niet alleen strategisch gestemd om een andere partij aan zoveel mogelijk zetels te helpen, ook binnen de partijen is er op die manier gestemd.

Dít is géén democratie

Dit wordt ook wel ‘slim’ stemmen genoemd. Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt daarover: “‘Slim stemmen’ en daarmee een fors aantal stemmen van de burgers in feite veranderen in stemmen op andere partijen. Dit noopt tot een aanpassing van de Kieswet. Want dít is géén democratie.”

“Dus het is gewoon een ‘uniparty’ die hele coalitie is maar weer gebleken,” zegt topmodel Lonneke Engel, die spreekt van ‘kiezersbedrog’.

“De democratie is vandaag ten grave gedragen. De wijze van kiezen van de Eerste Kamer is al niet democratisch, want je kunt geen voorkeurstem uitbrengen op een kandidaat, maar door ‘rekentrucjes’ een zittend en falend kabinet in het zadel houden dat wordt uitgekotst door de kiezer, daar was deze uitslag hét bewijs van, is bijkans misdadig!” reageert voormalig VVD-raadslid Joost Nijhuis.

Ga je allemaal diep schamen

Pure machinatie van machtswellustelingen en baantjesjagers, niet van democraten die het beste voor het land voor ogen hebben. Ga je allemaal diep schamen! De rekening wordt u gepresenteerd bij de eerstvolgende verkiezing, aldus Nijhuis.

D66-Statenlid Tiko Smetsers uit Flevoland bracht bij de verkiezingen een stem uit op de VVD. Dat was een strategische keuze. “Als wij de landelijke coalitie wat langer in het zadel kunnen houden, dan doen we dat graag,” zei hij.

Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) zegt: “Ze steunen elkaar, want ze zijn identiek.”

4.8 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zacky
Zacky
3 maanden geleden

Bah ….bah….bah ❗️❗️❗️

jdewit
jdewit
3 maanden geleden

als de verkiezingen laatst corrupt waren hoe zou t hier dan anders gaan. dat t uberhaupt nieuws is. had me maar geinformeerd als alles lekker liep haha.

maaar hoe zit t nu met ons nieuwe pensioen, of is dat weer uitgesteld. zou vandaag toch besloten worden.

Margie
Margie
3 maanden geleden

Wat een misselijk stelletje zieke gedrochten. Nu wordt dit land echt een dictatuur. Als ik die smerige Rutte al zie lachen. Dan is voor mij de dag over. Vuile smerige nazi. TIEF OP. En neem die verrotte kutkaag mee.

Yvonne
Yvonne
3 maanden geleden

Had niets anders verwacht is allemaal ellebogenwerk ,uitgenast berekent ,dat is al decenia zo ook bij landelijke verkiezingen word er in de achterkamertjes bekonkelt wie er gaat regeren democratie besraal al heeeeel lang niet meer,daarom stem ik al 13 jaar niet meer op die stinkende ratten.

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x