Mens en DierCorona

Coronavaccin: Hoogleraar verwacht ‘heleboel’ mensen met bijwerkingen

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse overheid staat garant in het geval dat een coronavaccin een negatieve bijwerking heeft die leidt tot een schadeclaim. Dat is volgens hoogleraar Adam Cohen ‘heel ongebruikelijk’. “Ik heb dit nog nooit gehoord. Commerciële bedrijven moeten garant staan voor hun eigen problemen. Dat doet de overheid meestal niet, dus het is ongebruikelijk,” zei hij in Nieuwsuur.

Deze regeling werkt vooral als bescherming voor bedrijven en dat is niet goed, vindt Cohen. “Ik denk dat het niet goed is voor het vertrouwen van mensen als het zo geregeld is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij pleit voor een mechanisme waarbij de staat niet achter de bedrijven gaat zitten die de vaccins maken. Er moet een overheidsloket komen waar je de bijwerkingen bij een coronavaccin kunt melden, vindt de hoogleraar. De overheid moet volgens hem ook voorlichting geven over wat er allemaal kan gebeuren na de vaccinatie en wat de potentiële bijwerkingen zijn.

Heleboel

Daarover zei hij: “Je krijgt vaak een beetje koorts, je voelt je wat grieperig, er kunnen soms allergische reacties ontstaan. Als je nog een stapje verder gaat, krijg je dingen die misschien door het vaccin komen. De slaapziekte narcolepsie, maar ook wat we enkele weken geleden zagen bij het Oxford-vaccin: een ontsteking van het ruggenmerg. Dat zijn dingen, die komen voor nadat er een infectie is geweest.”

Bijwerkingen komen niet vaak voor, maar gezien het aantal mensen dat we gaan vaccineren, worden dat er ’toch al een heleboel’, aldus Cohen:

3.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

“Een vaccin is natuurlijk een verzwakte virusinfectie”

Dan hebben we het over een traditioneel vaccin. Daar is in het geval van een Covid vaccin geen sprake van (toch?). Dat is nieuw en nog niet eerder op mensen toegepast.

Trouwens, als het nog niet gelukt is dit virus te isoleren, hoe wil je dat dan verzwakt bij iemand inbrengen?

En dit kwam ik overigens enkele dagen terug tegen (niet geverifieerd):

https://twitter.com/TheMatrix_PartQ/status/1314129139763490816

Ron
Ron
3 jaren geleden

Als het een heleboel is zijn het er velen. Die narcolepsy wordt veroorzaakt door een stof bereid uit haaien. Hiervoor moeten er 500 000 sterven( enkel voor covid). We krijgen ook nog eens bijkomende stoffen ingespoten die niet thuishoren in een lichaam. Deeltjes van virussen, DNA,RNA waarvan men niet weet wat doen ze met ons eigen DNA, RNA nu niet en binnen 20, 30 jaar niet.

Bas
Bas
3 jaren geleden

De verwachting is dat 67 % van de mensen het vaccin geheel vrijwillig gaat innemen, aldus msm.

Philip
Philip
3 jaren geleden

Het probleem is dat de meeste ernstige bijwerking voorkomen met mensen die al ernstig ziek zijn..onderliggende kwalen hebben.
Laat het nu net deze groep van mensen zijn, inclusief ouderen, die men bij voorbaat als eerste willen vaccineren.
Uiteindelijk kan men dan spreken van moord met voorbedachte rade/schuldig verzuim!!

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x