Homepagina » Mens en Dier » De Jonge vergelijkt nemen van coronavaccin met eten van frikandel
de jonge
Foto: GroenLinks CC BY 3.0

De Jonge vergelijkt nemen van coronavaccin met eten van frikandel

Coronaminister Hugo de Jonge zei donderdag in een interview met influencer Robbert Rodenburg dat zorgverleners in de frontlinie en bij de GGD’en al 10 maanden lang in crisisstand staan. “Ze werken zich het snot voor de ogen en je ziet het ziekteverzuim oplopen. Ze houden het nauwelijks vol. Het enige wat wij hoeven te doen is even zo’n prikje halen,” zei De Jonge. “En dan een beetje nuffig zitten zeggen van: ‘nou, ik moet nog maar even zien of ik dat eigenlijk wel wil’, dat kan natuurlijk niet.”

“Ik hoor mensen zeggen: ‘ik weet niet precies wat erin zit’,” vervolgde minister De Jonge. “Dan denk ik: ‘joh, je hebt je hele leven frikandellen gegeten en je weet ook niet precies wat erin zit’. Hier is echt uit-en-ter-na getoetst of het deugt en of het klopt en of het veilig is. Bijwerkingen zijn in beeld gebracht.”

“Dit is gewoon het allerbeste wat ons kan overkomen deze crisis. En we moeten Onze Lieve Heer op onze blote knietjes danken dat het bestaat, dit vaccin,” sprak hij.

Dit heeft niets met volksgezondheid te maken

De uitspraken van De Jonge maken veel los. Opiniemaker en ondernemer Jorn Lukaszczyk reageert: “Onze minister van Volksgezondheid vergelijkt het nemen van het vaccin met het eten van een frikandel. Het is ongelooflijk hoe hij hier een experimenteel, nieuw type vaccin voor een virus niet dodelijker dan de griep zo verheerlijkt. Dit heeft NIETS met volksgezondheid te maken.”

“Wat zou ik deze man graag een draai om zijn oren geven, los van het feit of ik de injectie wel of niet neem,” voegt twitteraar Don Henrique da Holanda toe. “Dit populistische, volkse – Jan met de pet – propagandisme van een ‘minister’ is te schandalig voor woorden.” Gerlinde van den Bosch schrijft: “Wat een misselijke man. Het dedain.”

4.7 39 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
203 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
8 maanden geleden

Dan krjgt hugo van mij ,
2,fricandelle,speciaal cadeau.

Arnie
Arnie
8 maanden geleden

Wie van leverworst houd en met een weduwe trouwt, ik weet nooit van te voren wat is in gedouwd…

KittyWu
KittyWu
8 maanden geleden

“Hier is echt uit-en-ter-na getoetst of het deugt en of het klopt en of het veilig is. Bijwerkingen zijn in beeld gebracht.”

Die man deugt niet. De vacines zijn niet uit-en-te-na getoetst, de EU heeft een mega schadefonds opgetuigd voor letselschade. Dit los vh feit dat je niet eens bewijs krijgt dat je gevaccineerd bent en met wat.

De crisis zit bij de Jonge tussen de oren en niet onze lieve heer maar de farmaceuten zal hij bedoelen. Deze regering houdt de natie liever ziek dan gezond.

cancan
cancan
8 maanden geleden

(6) Facebook en 22 november kwam deze opmerking al langs op facebook, dus origineel en van zichzelf is die opmerking ook al niet

x

Check Also

arts

Ook artsen kritisch over coronapas: ‘Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle’

Volgende week wordt de coronapas in Nederland ...

zakenvrouw

Zakenvrouw in Goedemorgen Nederland: er belanden meer geprikten dan ongeprikten in het ziekenhuis

Maandag was de Surinaams-Nederlandse zakenvrouw Carmen Breeveld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

203
0
We lezen graag je reactie!x