Mens en Dier

Kijk: Van Houwelingen legt De Jonge vuur aan de schenen – ‘Wat u zegt, het is lariekoek’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Als het gaat over de opschaling van de ic-zorg: die is natuurlijk opgeschaald, maar daar zijn grenzen aan. En daar moeten we eerlijk over zijn. Daar kunnen we wel van doen alsof die er niet zijn, alsof er duizenden verpleegkundigen kennelijk allemaal werkloos met de armen over elkaar zitten te wachten tot wij ze uitnodigen om op de ic te komen werken. Het is alleen niet waar,” antwoordde minister De Jonge op de vraag van Kamerlid Van Houwelingen waarom de ic-capaciteit niet is opgeschaald.

De Jonge zei dat de structurele ic-capaciteit in opgeschaalde vorm is versterkt naar 1350. “Dat is wat we gedaan hebben.” De investering in de opgeschaalde zorg is 500 miljoen euro geweest, zei hij. De minister deed vervolgens een opmerkelijke uitspraak: “Geld is helemaal ons probleem niet, personeel is ons probleem.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De PVV vroeg hem eerder hoeveel extra ic-verpleegkundigen er nodig zijn voor een opschaling naar 1700 ic-bedden. De Jonge antwoordde dat er voor deze opschaling géén extra ic-verpleegkundigen nodig zijn.

Van uw kant is er niks gebeurd

Van Houwelingen wees De Jonge erop dat er helemaal niet is opgeschaald. “Er zijn nu 1150 ic-bedden, dat is ongeveer net zoveel als voor de crisis. U zegt 1350, maar Gommers heeft zelf gezegd: dat kunnen we één tot twee weken volhouden.”

“Van uw kant is er niks gebeurd,” zei Van Houwelingen. “Wat heeft u nu concreet gedaan?”

De Jonge stak vervolgens zijn vertrouwde riedel af over ongevaccineerden in het ziekenhuis. “Het virus maakt mensen ziek die niet gevaccineerd zijn. Op de IC’s zijn vier op de vijf patiënten niet gevaccineerd, drie op de vier in de gewone ziekenhuisbedden. Dat is de reden dat het ongelooflijk druk is met covidpatiënten in de ziekenhuizen, terwijl dat niet nodig was geweest als zij zich hadden laten vaccineren,” zei de minister.

Hij betichtte Van Houwelingen ervan ‘angst te zaaien’ over vaccinatie.

Desinformatie

“U zit weer desinformatie te verspreiden,” reageerde de FVD’er. “Er zijn ziekenhuizen in het zuiden van het land waar acht op de 10 mensen zijn gevaccineerd. Wat u zegt, het is lariekoek!”

“U heeft niks gedaan om de IC-capaciteit te verhogen.”

4.8 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anna
Anna
2 jaren geleden

Wat een vreemde zinsopbouw heeft die Hugo. Ik moest het echt een paar maal lezen om te begrijpen wat er staat, dacht ik. Maar ik snap het nog steeds niet. Conclusie: Het is inderdaad lariekoek.

Boo
Boo
2 jaren geleden

Hij betichtte Van Houwelingen ervan ‘angst te zaaien’ over vaccinatie. […]

Hoe durft hij. Hij geeft iedereen overal de schuld van terwijl hij zelf de schuldige is!
Ongevaccineerde ‘besmetten” gevaccineerden en nu weer dit. Ze hebben een naam voor dit soort gedrag.

Locke
Locke
2 jaren geleden

Lariekoekjes is waar dit systeem op draait.

R. Evolt
R. Evolt
2 jaren geleden

Normaal schiet onze veurzitter direct af met dat het via de voorzitter moet. Nu natuurlijk weer niet. Wat is het toch walgelijk de jonge zien spreken. Hoe lang gaat dit nog duren?

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x