CoronaBuitenland

Ontluisterend document: niet toename besmettingen, maar tegengaan onrust was reden voor strenge coronaregels

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Op 20 september 2020 werd op Bonaire een lockdown ingevoerd. De werkelijke reden van de strenge maatregelen was het tegengaan van onrust, blijkt uit een vrijgegeven Wob-document.

In het document, dat dateert van 21 september 2020, valt te lezen: “Gisteravond is de lockdown op Bonaire ingegaan. Maatregelen gaan verder dan advies van RIVM/VWS om draaiboek Curaçao/Aruba te volgen. Reden voor strenge maatregelen is het tegengaan van onrust. Kantoren, winkels, horeca, etc. zijn gesloten. Scholen zijn wel nog geopend, net als supermarkten, apotheken, bouwmarkten en benzinestations.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

‘Strengere maatregelen noodzakelijk’

Media zoals NU.nl schreven echter dat de lockdown bedoeld is vanwege een toename van het aantal besmettingen. “Op het eiland zijn in totaal 36 personen positief op het coronavirus getest. Eén van hen is overleden en negen anderen zijn hersteld. [Gezaghebber van Bonaire Edison] Rijna benadrukte in zijn toespraak dat de meeste besmette personen geen tot milde klachten hebben. Het eiland is volgens de gezaghebber beland in een fase waarin ‘strengere maatregelen noodzakelijk zijn’.

En verder: Gezaghebber Rijna erkent dat de maatregelen zwaar zijn, maar benadrukt het belang ervan. “Ik doe een beroep op alle inwoners van Bonaire. Want als we nu een stap terug doen, kunnen we straks weer versoepelen.”

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jopie
jopie
1 jaar geleden

Wat worden we toch van alle kanten van het wef-kabinet bedonderd, besodemieterd en noem maar op. Om er kotsmisselijk van te worden.

RaymondVL
RaymondVL
1 jaar geleden

En het volk sliep lekker verder……

Mars
Mars
1 jaar geleden

Het was om de gele hesjes en protesterende mensen die hun krankzinnig kwaadaardige beleid zichtbaar maken wat in te dammen want het ventileren van wat blankenhaat was geen probleem.

Omdat men satanisch is mocht de sekswerker gewoon blijven werken.
Iets wat je in een goddeloos en achterlijk land wel kan verkopen.

Deug-Nietje
Deug-Nietje
1 jaar geleden

Ben ik zeer zeker nooit van plan !
No matter what !

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x