CoronaBuitenland

Ontluisterend document: niet toename besmettingen, maar tegengaan onrust was reden voor strenge coronaregels

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!

Op 20 september 2020 werd op Bonaire een lockdown ingevoerd. De werkelijke reden van de strenge maatregelen was het tegengaan van onrust, blijkt uit een vrijgegeven Wob-document.

In het document, dat dateert van 21 september 2020, valt te lezen: “Gisteravond is de lockdown op Bonaire ingegaan. Maatregelen gaan verder dan advies van RIVM/VWS om draaiboek Curaçao/Aruba te volgen. Reden voor strenge maatregelen is het tegengaan van onrust. Kantoren, winkels, horeca, etc. zijn gesloten. Scholen zijn wel nog geopend, net als supermarkten, apotheken, bouwmarkten en benzinestations.”

‘Strengere maatregelen noodzakelijk’

Media zoals NU.nl schreven echter dat de lockdown bedoeld is vanwege een toename van het aantal besmettingen. “Op het eiland zijn in totaal 36 personen positief op het coronavirus getest. Eén van hen is overleden en negen anderen zijn hersteld. [Gezaghebber van Bonaire Edison] Rijna benadrukte in zijn toespraak dat de meeste besmette personen geen tot milde klachten hebben. Het eiland is volgens de gezaghebber beland in een fase waarin ‘strengere maatregelen noodzakelijk zijn’.

En verder: Gezaghebber Rijna erkent dat de maatregelen zwaar zijn, maar benadrukt het belang ervan. “Ik doe een beroep op alle inwoners van Bonaire. Want als we nu een stap terug doen, kunnen we straks weer versoepelen.”

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jopie
jopie
5 maanden geleden

Wat worden we toch van alle kanten van het wef-kabinet bedonderd, besodemieterd en noem maar op. Om er kotsmisselijk van te worden.

RaymondVL
RaymondVL
5 maanden geleden

En het volk sliep lekker verder……

Mars
Mars
5 maanden geleden

Het was om de gele hesjes en protesterende mensen die hun krankzinnig kwaadaardige beleid zichtbaar maken wat in te dammen want het ventileren van wat blankenhaat was geen probleem.

Omdat men satanisch is mocht de sekswerker gewoon blijven werken.
Iets wat je in een goddeloos en achterlijk land wel kan verkopen.

Deug-Nietje
Deug-Nietje
5 maanden geleden

Ben ik zeer zeker nooit van plan !
No matter what !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

51
0
We lezen graag je reactie!x