Het Complot

Is de dood van prinses Diana een schokkend complot? “Veel zaken kloppen niet en zijn angstvallig geheim gehouden”

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt waarschijnlijk een verfilming van het boek Koninklijk Complot van schrijfster Linda Udo. De Belgische regisseur en producent Kenneth Kerckhofs is gefascineerd door het verhaal, dat volgens hem een onthullende waarheid aan het licht brengt over prinses Diana.

“Koninklijk Complot is geen complottheorie, maar een overtuigend verhaal dat verfilmd moet worden,” zei hij. Onderzoeksjournaliste Udo heeft ruim 17 jaar gewerkt aan haar boek dat de mysterieuze dood van prinses Diana aan het licht moet brengen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gevoelig thema

Haar conclusie is opmerkelijk. Volgens haar is er sprake van een schokkend complot: de in 1997 ‘verongelukte’ prinses Diana werkte zelf mee aan haar verdwijning, geholpen door niemand minder dan Dodi Fayed.

Haar jarenlange onderzoek heeft een andere kijk gegeven op het leven van Diana en de gebeurtenissen in de nazomer van 1997. Udo heeft naar eigen zeggen de waarheid boven water gekregen, die de geheime dienst, het Britse koningshuis en de regering tientallen jaren verborgen hebben weten te houden.

“Het is een gevoelig thema, maar het idee is wel sterk,” aldus Kerckhofs. “Door het bijzondere verhaal denk ik dat de kans op verfilming vrij realistisch is.”

Poppenkast

Het is alweer 18 jaar geleden dat prinses Diana, haar vriend Dodi Fayed en hun chauffeur dodelijk verongelukten in de Pont de l’Alma-tunnel in Parijs. Velen hebben de beelden van deze ingrijpende gebeurtenis op hun netvlies staan. Het was zo’n zeldzame gebeurtenis die de wereld deed schudden op zijn firmamenten.

Door haar dood was Diana verlost van de persmuskieten en was het vorstenhuis verlost van Diana. Maar was of is Diana wel dood…? En Dodi? Waar is die gebleven? Wat is er eigenlijk precies gebeurd, die nacht in augustus 1997? Was het een bizar ongeluk? Of… is alles in scène gezet en was de indrukwekkende uitvaartplechtigheid in Westminster Abbey een grote poppenkast?

Udo verdiepte zich in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde foto’s en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten.

Boek: Koninklijk Complot

[Heerenveense Courant, GVA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x