Homepagina » Mens en Dier » ‘De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben’

Coronaminister Hugo de Jonge heeft een nieuw advies gevraagd aan de Gezondheidsraad over het vaccin van AstraZeneca. Hij wil weten of nieuwe informatie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) aanleiding geeft om de leeftijdsgrens waarboven het vaccin kan worden ingezet te verlagen.

De Jonge wil dat de Gezondheidsraad ook gaat kijken of de periode tussen de eerste en tweede prik kan worden verkort. Het AstraZeneca-vaccin wordt op dit moment alleen gegeven aan 60- tot 64-jarigen. De prik is gelinkt aan bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes, maar volgens het EMA ‘wegen de voordelen op tegen de nadelen’.

‘Persalarm’

“Dus De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben en gaat voluit met een ‘persalarm’ op de avond van de notulen,” reageert PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Ze uit ook kritiek op de testsamenleving die momenteel wordt opgetuigd. Zo zou bij de inzet van testbewijzen volgens advies van het OMT tenminste één à twee keer per week getest moeten worden om toegang te kunnen krijgen tot fysiek onderwijs.

Maak dat de kat wijs!

“Eén à twee keer per week een stok in je neus omdat dat verplicht wordt om fysiek onderwijs te kunnen volgen. Maar volgens Hugo de Jonge komt er geen testplicht hoor. Maak dat de kat wijs!” aldus het Kamerlid.

Ook wordt gesteld dat dergelijke testen ‘niet of nauwelijks invasief zijn’ en dat de inbreuk op de lichamelijke integriteit in dat opzicht ‘voor alle testen beperkt is’. Agema: “Minister De Jonge bepaalt dat een testbewijs verplicht kan worden gesteld omdat hij de stok in de neus als proportioneel betitelt. Oneens! Het is invasief. Proportionaliteit is juist in het geding.”

4.4 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Oude
De Oude
1 maand geleden

Ik mag De Jonge niet.

Exegese
Exegese
1 maand geleden

Waar blijft het bewijs dat het corona virus bestaat ? Er ligt in Duitsland een beloning van een miljoen Euro te wachten voor degene die als eerste bewijst dat het virus überhaupt bestaat. En nog steeds is er niemand die dat miljoen even komt incasseren.
Wat zegt dat ?

Arie N
Arie N
1 maand geleden

Als hij zijn rotzooi maar kwijt kan en het maakt hem niets uit wat de gevolgen voor een ander zijn. Het voordeel van vaccineren weegt tegen de nadelen af. Alleen maar om zijn eigen zakken te vullen de bevolking die met de nadelen en bijwerkingen van die troep opgescheept zitten zal voor hem een zorg zijn.

Rob
Rob
1 maand geleden

Ze draaien altijd alles precies om. Het stokje is niet invasief volgens Frikandelle Hugo. Stokjes met nanotechnologie door je zeefbeen of bloed-hersenbarrière je hersenen in duwen is dus maar beperkte inbreuk op de lichamelijke integriteit.

x

Check Also

wob

Statisticus dient Wob-verzoek in bij Hugo’s ministerie over PCR-test, krijgt na 9 maanden bizar antwoord

Statisticus Fritsander Lahr diende bij het ministerie ...

wereldgezondheidsorganisatie

Wereldgezondheidsorganisatie: geef experimentele coronavaccins NIET aan kinderen

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

105
0
We lezen graag je reactie!x