Mens en Dier

‘De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben’

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister Hugo de Jonge heeft een nieuw advies gevraagd aan de Gezondheidsraad over het vaccin van AstraZeneca. Hij wil weten of nieuwe informatie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) aanleiding geeft om de leeftijdsgrens waarboven het vaccin kan worden ingezet te verlagen.

De Jonge wil dat de Gezondheidsraad ook gaat kijken of de periode tussen de eerste en tweede prik kan worden verkort. Het AstraZeneca-vaccin wordt op dit moment alleen gegeven aan 60- tot 64-jarigen. De prik is gelinkt aan bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes, maar volgens het EMA ‘wegen de voordelen op tegen de nadelen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
‘Persalarm’

“Dus De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben en gaat voluit met een ‘persalarm’ op de avond van de notulen,” reageert PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Ze uit ook kritiek op de testsamenleving die momenteel wordt opgetuigd. Zo zou bij de inzet van testbewijzen volgens advies van het OMT tenminste één à twee keer per week getest moeten worden om toegang te kunnen krijgen tot fysiek onderwijs.

Maak dat de kat wijs!

“Eén à twee keer per week een stok in je neus omdat dat verplicht wordt om fysiek onderwijs te kunnen volgen. Maar volgens Hugo de Jonge komt er geen testplicht hoor. Maak dat de kat wijs!” aldus het Kamerlid.

Ook wordt gesteld dat dergelijke testen ‘niet of nauwelijks invasief zijn’ en dat de inbreuk op de lichamelijke integriteit in dat opzicht ‘voor alle testen beperkt is’. Agema: “Minister De Jonge bepaalt dat een testbewijs verplicht kan worden gesteld omdat hij de stok in de neus als proportioneel betitelt. Oneens! Het is invasief. Proportionaliteit is juist in het geding.”

4.4 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Oude
De Oude
2 jaren geleden

Ik mag De Jonge niet.

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Waar blijft het bewijs dat het corona virus bestaat ? Er ligt in Duitsland een beloning van een miljoen Euro te wachten voor degene die als eerste bewijst dat het virus überhaupt bestaat. En nog steeds is er niemand die dat miljoen even komt incasseren.
Wat zegt dat ?

Arie N
Arie N
2 jaren geleden

Als hij zijn rotzooi maar kwijt kan en het maakt hem niets uit wat de gevolgen voor een ander zijn. Het voordeel van vaccineren weegt tegen de nadelen af. Alleen maar om zijn eigen zakken te vullen de bevolking die met de nadelen en bijwerkingen van die troep opgescheept zitten zal voor hem een zorg zijn.

Rob
Rob
2 jaren geleden

Ze draaien altijd alles precies om. Het stokje is niet invasief volgens Frikandelle Hugo. Stokjes met nanotechnologie door je zeefbeen of bloed-hersenbarrière je hersenen in duwen is dus maar beperkte inbreuk op de lichamelijke integriteit.

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x