Mens en DierCorona

De Jonge zegt dat corona ‘een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen’, klopt dat?

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen moet worden in het ziekenhuis loopt harder op dan verwacht, zei zorgminister Hugo de Jonge. Het kabinet beraadt zich op extra maatregelen. Volgende week dinsdag is er weer een persconferentie, eerder dan gepland.

De Jonge zei ook dat corona ‘een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen’. “We zien dat we al een hoge vaccinatiegraad hebben, 87 procent van de volwassen mensen heeft zijn eerste prik al gehad, maar we zien ook dat 13 procent van de mensen niet gevaccineerd is. Als je kijkt in de ziekenhuizen is die situatie precies andersom,” zei de minister.

Enige bijstelling

Klopt dat? Volgens het Artsen Collectief, waarbij ruim 2000 medici zijn aangesloten, heeft dit beeld enige bijstelling nodig. De groep wijst erop dat de opnames met Covid-19 maar een heel klein deel zijn van het totale aantal ziekenhuisopnames, slechts 0,5 procent.

Het Artsen Collectief verwijst naar onderzoek van internist in opleiding Jona Walk en microbioloog Bert Mulder, die voor hun ziekenhuis in Nijmegen de vaccinatiestatus hebben bijgehouden van mensen die de afgelopen maanden met Covid-19 waren opgenomen én zuurstof kregen toegediend.

Zij vonden veel lagere percentages ongevaccineerden dan het RIVM. Het zijn steeds vaker gevaccineerden die in het ziekenhuis terechtkomen vanwege een Covid-19-infectie, aldus de organisatie.

Zeer twijfelachtig

Het AD rapporteerde daarnaast dat het academisch ziekenhuis Maastricht te maken heeft met een toename van coronapatiënten, waarbij op de afdeling chirurgie negen van de 10 coronapatiënten waren gevaccineerd.

Auteur en spreker Hans van Tellingen verwerkte deze cijfers in een Twitterdraadje. Hij stelt vast dat het ‘zeer twijfelachtig’ is of het klopt dat 80 tot 90 procent van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet-gevaccineerd is. “Wat mij duidelijk lijkt, is dat dit verhaal niet berust op waarheid,” zegt Van Tellingen.

Tactisch belang

Hoogleraar Matthias Desmet schrijft op LinkedIn: “Het is zowat de hamvraag dezer dagen: hoeveel procent van de mensen die opgenomen worden voor Covid-19 zijn gevaccineerd/niet-gevaccineerd?”

“De cijfers die de laatste dagen opgevoerd worden om de effectiviteit van het vaccin in de verf te zetten – tien keer meer kans om opgenomen te worden in het ziekenhuis als je niet gevaccineerd bent – zijn natuurlijk niet zonder tactisch belang. Hoe kun je een vierde golf en de nood aan een derde prik verklaren als die vaccins effectief zijn?” vraagt Desmet zich af.

4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andy
Andy
8 maanden geleden

Wederom liegt onze minister ons wat voor

Tom Poes
Tom Poes
8 maanden geleden

En de vaccins waren toch zo effectief? Wat kunnen we nog langer geloven van de kliek in Den Haag?

Merijn Hugens
Merijn Hugens
8 maanden geleden

Nee…natuurlijk niet…alles…maar dan ook werkelijk waar elk woord wat er uit de mond van deze compleet doorgesnoven Levensgevaarlijk gestoorde Psychopatische Landverrader & Oorlogsmisdadiger komt is één Grote Leugen…gebaseerd op werkelijk waar hélémáál NIETS…Geen Cijfers…geen onderbouwing…GÉÉN HARDE FEITEN…We moeten slechts genoegen nemen met de ronduit Absurdistische Megalomane Leugens & Waandenkbeelden van Here Doktor Hugo Mengele…Ga vooral Lekker door met Liegen & Bedriegen…je Leugens zijn al ontrafelt voordat jij ze kan bedenken beste Hugo…de Waarheid heeft inmiddels namelijk een Flinke Voorsprong…

Ron
Ron
8 maanden geleden

Hugo Mengelen zegt eerst een pandemie en nu epidemie wat een kwakzalver. Ze weten van gekheid niet wat ze moeten verzinnen. Op naar een burgerarrest.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

171
0
We lezen graag je reactie!x