Homepagina » Bewustzijn » De kracht van gedachten: door te denken aan beweging worden je spieren sterker
De kracht van gedachten: door te denken aan beweging worden je spieren sterker

De kracht van gedachten: door te denken aan beweging worden je spieren sterker

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het denken aan beweging dezelfde effecten kan hebben als trainen in de sportschool. Het denken aan lichaamsbeweging kan de spierspanning verbeteren, spieratrofie voorkomen en zelfs je spieren sterker maken, zo blijkt uit een studie in het Journal of Neurophysiology.

Onderzoekers van de Ohio University hebben een experiment gedaan met twee groepen ‘gezonde individuen’. Van de proefpersonen in de ene groep werd één arm in het gips gezet, waarna ze een maand lang vijf dagen per week 11 minuten lang moesten denken aan lichaamsoefeningen. De andere groep kreeg geen specifieke instructies.

De onderzoeksresultaten laten zien dat het lichaam en de geest meer met elkaar verweven zijn dan we dachten. Aan het einde van de periode van vier weken waren de proefpersonen die ‘mentale oefeningen’ deden twee keer zo sterk als de mensen die geen oefeningen deden. Ook waren de neuromusculaire paden in hun brein sterker.

Wetenschappers weten al geruime tijd dat de hersenschors spierbewegingen coördineert, maar er was controverse over de link tussen de hersenschors en spierkracht, aldus onderzoekers van de Ohio University.

Sommige atleten beelden zich bepaalde technieken in om hun sportprestaties te verbeteren. Dit is de eerste studie die aantoont dat deze technieken helpen om spieratrofie te voorkomen.

Met behulp van deze oefeningen kunnen mensen worden geholpen die neurorevalidatie ondergaan en ook kunnen de effecten van veroudering worden tegengegaan. Hoofdonderzoeker Brian Clark omschrijft de spieren als de marionetten die gedirigeerd worden door het brein.

[MailOnline]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Ooh nou snap ik het! Doordat iedereen alleen maar aan zichzelf denkt wordt met gedachtekracht de ego alleen maar groter. Verklaart een hoop.

  18 likes
 2. ik dacht heel sterk dat ik tijdens mijn slaap zou afvallen,uiteindelijk na vijf nachten)is het ook nog gelukt
  ik ben van t bed afgevallen!!!
  het werkt echt!!!!!!!!!!!!!

  7 likes
 3. Mooi, ik denk dat ik maar eens aan afvallen moet beginnen te Denken dan! lol
  En nee dat is geen ‘sneer’ , ik geloof wel degelijk in de kracht van gedachten maar dat grapje kon ik even niet laten 🙂

  Gelukkig nieuwjaar alvast iedereen 🙂

  7 likes
 4. Ik wordt al moe als ik er aan denk.

  4 likes
 5. Hier heb ik een wetenschappelijk programma over gezien op tv voor minstens 15 jaar geleden dus NIET nieuw

  2 likes
 6. Gedachtenkracht is dus een geest? dus dan zijn alle boze gedachten ook een geest die boos is , en een boze geest zet het lichaam in actie tot ja tot allerlei daden genezend en ziek makend ,, gedachten is geest deze gedachtengeest kan genezen maar ook vernielen , het kan allerlei gedaantes aannemen , vandaar dat mensen door gedachten alle beelden en vormen die bestaan zijn voort gekomen ten goede en ten slechte , van goden tot alliens die allemaal door gedachtenkracht ontstaan door de eeuwen heen, lijkt me beter helemaal niet meer te denken dan kan de geest ook niet meer werken aan vormen die nu zo complex zijn geworden , spierkracht is een geest vandaar dat mensen en vooral mannen altijd zijn spierkracht wilt meten men anderen ,,elk volk die een leger [de marionetten] er op na houd zal toch een keer zijn spierkracht willen tonen, en het begint met het inwendige spieren door gewoon gedachtenkracht te gebruiken het begint inwendig en eindigt met oorlogsvoering wat betreft een boze geest, ,, wat we dan spierballen taal noemen..
  gewoon niet meer trainen met denken kan de geest ook het lichaam niet meer spierkracht geven of we denken trainen wel gebruiken ons spierballen taal gewoon voor weg legers geen oorlogvoering meer dan word het een echte spierballen taal voor vrede.. gedachtenkracht kan dan de geest in toomhouden lijkt me wel een oplossing
  voor een betere wereld, het werkt ook met placebo effect als met denkt dat men een middel krijgt en men denkt dat deze helpt dan helpt het gewoon een ziekte te genezen ,,,het lijkt erop als men de geest voor de gek kan houden die in een mensenlichaam zit het lichaam geneest door gedachten, ja het kan twee kanten met trainen op genezen vernielen.. vrede.. ach het is gewoon eigenlijk heel normaal we doen het al duizenden jaren lang, laten verleiden door de geest gedachten.. kracht zal wel gewoon menselijk zijn..

  1 likes
  • Zo, dat is er uit; nu diep ademhalen en nog eens overlezen wat je allemaal te berde hebt gebracht. Het is een prutje van verwarrende gedachten; ik wens je een goed jaar toe, waarin je zult zien dat er nog andere dingen bestaan dan oorlog-voeren

   0 likes
 7. Hoe werkt dat dan?
  Je hoeft dus niet je spieren te spannen?
  Alleen maar denken dat je ze aanspant?

  1 likes
 8. Heb dit ergens overgenomen vond het te moeilijk om uit te leggen. Je kunt een spier zien als een werktuig wat bestand is tegen het dagelijkse werk wat je gewend bent. Maar ga je zwaarder werk verrichten met een werktuig dan waar het in eerste instantie voor gemaakt is, dan ontstaat er schade aan het werktuig. Vervolgens repareer je het werktuig zodat het zwaarder werk aan kan. En dat is ongeveer wat er gebeurt als je je spieren traint. Je laat je spieren zwaarder “werk” doen dan normaal. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes in de spiervezels en in het bindweefsel. Het lichaam heeft tijd nodig om de scheurtjes weer te repareren, en het bestand te maken tegen het zware werk: De spiervezels worden gerepareerd met nieuwe filamenten die aangezet worden aan buitenkant: het volume neemt toe en de spiervezel wordt sterker. De totale spier wordt dus sterker en groeit qua volume. Geef je je spieren niet de tijd om te herstellen dan zal die reparatie niet of nauwelijks plaatsvinden. Het lijkt me dus onmogelijk om via russtand te spieren te laten groeien.

  1 likes
  • Wat jij zegt klopt helemaal Spade, maar ze praten niet over het groter worden van spieren maar over het toenemen van kracht.
   Ik zelf zie in de sportschool mensen met een zeer tenger figuur en die drukken wel 1,5 hun eigen lichaams gewicht op de chest press.

   0 likes
 9. Sorry hoor, maar dit was al veel eerder aangetoond mbv atleten die ‘doorgemeten’ werden als ze aan een race dachten.

  1 likes
 10. Toen ik vroeger als opgroeiende puber vaak aan sex dacht moest ik mezelf toch altijd een handje helpen. Mijn gedachten dat een vrouw mijn bevredigde waren er altijd maar ik moest mezelf toch altijd een handje helpen……

  0 likes
 11. Ik ben geintereseert in oefeningen voor gebleseerde spelers

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Meditatie heeft een gunstig effect op onze hersenen en het zou een vak op school moeten zijn. Neuroloog weerlegt clichés

Meditatie heeft een gunstig effect op onze hersenen en zou een vak op school moeten zijn. Neuroloog weerlegt clichés

Meditatie heeft een gunstig effect op onze ...

Toch bewijs dat vaccins autisme veroorzaken? Dit trof een professor aan in het brein van autisten

Toch bewijs dat vaccins autisme veroorzaken? Dit trof een professor aan in het brein van autisten

Enkele dagen geleden was er in de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.