Bewustzijn

De kracht van gedachten: door te denken aan beweging worden je spieren sterker

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het denken aan beweging dezelfde effecten kan hebben als trainen in de sportschool. Het denken aan lichaamsbeweging kan de spierspanning verbeteren, spieratrofie voorkomen en zelfs je spieren sterker maken, zo blijkt uit een studie in het Journal of Neurophysiology.

Onderzoekers van de Ohio University hebben een experiment gedaan met twee groepen ‘gezonde individuen’. Van de proefpersonen in de ene groep werd één arm in het gips gezet, waarna ze een maand lang vijf dagen per week 11 minuten lang moesten denken aan lichaamsoefeningen. De andere groep kreeg geen specifieke instructies.

De onderzoeksresultaten laten zien dat het lichaam en de geest meer met elkaar verweven zijn dan we dachten. Aan het einde van de periode van vier weken waren de proefpersonen die ‘mentale oefeningen’ deden twee keer zo sterk als de mensen die geen oefeningen deden. Ook waren de neuromusculaire paden in hun brein sterker.

Wetenschappers weten al geruime tijd dat de hersenschors spierbewegingen coördineert, maar er was controverse over de link tussen de hersenschors en spierkracht, aldus onderzoekers van de Ohio University.

Sommige atleten beelden zich bepaalde technieken in om hun sportprestaties te verbeteren. Dit is de eerste studie die aantoont dat deze technieken helpen om spieratrofie te voorkomen.

Met behulp van deze oefeningen kunnen mensen worden geholpen die neurorevalidatie ondergaan en ook kunnen de effecten van veroudering worden tegengegaan. Hoofdonderzoeker Brian Clark omschrijft de spieren als de marionetten die gedirigeerd worden door het brein.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ivy
Ivy
7 jaren geleden

Ooh nou snap ik het! Doordat iedereen alleen maar aan zichzelf denkt wordt met gedachtekracht de ego alleen maar groter. Verklaart een hoop.

gijs
gijs
7 jaren geleden

ik dacht heel sterk dat ik tijdens mijn slaap zou afvallen,uiteindelijk na vijf nachten)is het ook nog gelukt
ik ben van t bed afgevallen!!!
het werkt echt!!!!!!!!!!!!!

trackback
Dusss door de kracht van gedachten: Door te denken aan beweging worden je spieren sterker | JDreport.com
7 jaren geleden

[…] Lees verder via NineForNews.nl. […]

rop
rop
7 jaren geleden

Gedachtenkracht is dus een geest? dus dan zijn alle boze gedachten ook een geest die boos is , en een boze geest zet het lichaam in actie tot ja tot allerlei daden genezend en ziek makend ,, gedachten is geest deze gedachtengeest kan genezen maar ook vernielen , het kan allerlei gedaantes aannemen , vandaar dat mensen door gedachten alle beelden en vormen die bestaan zijn voort gekomen ten goede en ten slechte , van goden tot alliens die allemaal door gedachtenkracht ontstaan door de eeuwen heen, lijkt me beter helemaal niet meer te denken dan kan de geest ook niet meer werken aan vormen die nu zo complex zijn geworden , spierkracht is een geest vandaar dat mensen en vooral mannen altijd zijn spierkracht wilt meten men anderen ,,elk volk die een leger [de marionetten] er op na houd zal toch een keer zijn spierkracht willen tonen, en het begint met het inwendige spieren door gewoon gedachtenkracht te gebruiken het begint inwendig en eindigt met oorlogsvoering wat betreft een boze geest, ,, wat we dan spierballen taal noemen..
gewoon niet meer trainen met denken kan de geest ook het lichaam niet meer spierkracht geven of we denken trainen wel gebruiken ons spierballen taal gewoon voor weg legers geen oorlogvoering meer dan word het een echte spierballen taal voor vrede.. gedachtenkracht kan dan de geest in toomhouden lijkt me wel een oplossing
voor een betere wereld, het werkt ook met placebo effect als met denkt dat men een middel krijgt en men denkt dat deze helpt dan helpt het gewoon een ziekte te genezen ,,,het lijkt erop als men de geest voor de gek kan houden die in een mensenlichaam zit het lichaam geneest door gedachten, ja het kan twee kanten met trainen op genezen vernielen.. vrede.. ach het is gewoon eigenlijk heel normaal we doen het al duizenden jaren lang, laten verleiden door de geest gedachten.. kracht zal wel gewoon menselijk zijn..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x