Homepagina » Archeologie » DNA-analyse: “Vervormde Peruaanse schedels niet van mensen”
DNA-analyse: "Vervormde Peruaanse schedels niet van mensen"

DNA-analyse: “Vervormde Peruaanse schedels niet van mensen”

In 1928 ontdekte Julio Tello in een graftombe in het zuiden van Peru vreemde vervormde schedels die naar schatting 3000 jaar oud zijn. Sommigen hebben beweerd dat de schedels toebehoren aan buitenaardse bezoekers.

Brien Foerster zegt nu wetenschappelijk bewijs te hebben voor deze bewering. De meeste wetenschappers zijn van mening dat het gaat om een bizar ritueel van schedelvervorming waarbij de schedel werd vastgebonden om zijn vorm te veranderen en te verlengen. De schedels die op het Peruaanse schiereiland Paracas zijn gevonden, zijn echter 60 procent zwaarder dan normale schedels.

Foerster, directeur van het Historisch Museum te Paracas, claimt dat het DNA van de schedels niet afkomstig is van mensen. Hij stuurde vijf monsters van het mitochondriaal DNA van de schedels naar een geneticus. Die concludeerde dat het DNA onbekende mutaties bevat. De paar fragmenten die hij wist te sequencen wezen op een nieuwe mensachtige soort die in niets lijkt op de Homo sapiens, neanderthaler of Denisovamens.

De geneticus zei zelfs dat de schedels uit Paracas zo anders waren dat de soort waar ze aan toebehoren zich niet met mensen kon voortplanten. “Ik weet niet zeker of ze wel in de huidige evolutionaire stamboom passen,” zei hij.

Sommigen zeggen nu dat de schedels afkomstig moeten zijn van aliens die lang geleden de aarde bezochten en ons misschien zelfs de technologie gaven om piramides en Atlantis te bouwen.

Het is alleen onbekend welke geneticus het DNA-onderzoek heeft uitgevoerd. Volgens Foerster wil de man anoniem blijven, terwijl anderen speculeren dat het een pseudowetenschapper moet zijn geweest.

Daarnaast kan het zijn dat het onderzochte DNA dusdanig gedegradeerd was, dat het eigenlijk niet meer kon worden getest. De gegevens zullen eerst moeten worden gepubliceerd zodat het onderzoek kan worden herhaald door wetenschappers.

[Moviepilot]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Het word toch is tijd dat ze dit soort zaken goed aanpakken, en geen half onderzoek.
  De trollen (Telegraaflezers) zullen wel weer hard tegen dit onderwerp gaan schoppen om de waarheid te ontkrachten.

  28 likes
  • Verder heb ik niet zoveel op met “De krant van wakker Nederland”

   Maar wat is dan de ontegenzeggelijke waarheid in dit topic?

   6 likes
   • De ontegenzeggelijke waarheid, is dat er een openbaar onderzoek zou moeten komen, simpelweg omdat je als onderzoeker dit absoluut wil weten, waarvan de resultaten door iedereen in te zien zijn. Kleine moeite, maar wellicht teveel impact?

    9 likes
    • @peter
     Zeker ben ik ook een groot voorstander van transparantie.

     Waar ik wat moeite mee heb, is als iemand op voorhand maar “één waarheid” lijkt te zien en sceptische mensen meteen wegzet als “trollen” of whatever.

     Mensen die hier zelf al een (voorlopige) conclusie trekken, hebben wat mij betreft onvoldoende “open mind”.

     6 likes
  • Ten eerste:
   Niet alle trollen zijn Telegraaflezer, en niet alle Telegraaflezers zijn trollen. Dus was is je punt?

   Ten tweede:

   Van alle lichaamsweefsels zijn botten wel het minst geschikt om DNA uit te halen. Het is al ingewikkeld uit verse botten, en uit oude botten kun je het helemaal wel vergeten.

   Je mag me een trol noemen, maar ik ben op zijn minst een nuchtere trol.

   6 likes
  • Ikke, ook ik vraag me af, welke waarheid?

   Heb je de link gelezen welke onder het artikel staat?
   Als je daar naar beneden scrolt kom er het kopje.. “Are They Really Alien Skulls?” lees daar maar eens verder.

   Of het de waarheid is of niet, zou goed onderzocht moeten worden en niet alleen door -anonieme- genetici.
   Brien Foerster zelf is er niet zo happig op dat het goed onderzocht wordt. (zie hetzelfde artikel)

   1 likes
  • Laat ze het dan maar eens echt goed uitzoeken want tot nu toe is dat dus bepaald niet gedaan.

   1 likes
 2. Schedels met een verhoging ,zijn ontstaan door dat ze als kind bij de geboorte hun schedels werden verbonden een knelling veroorzaakte deze stand van de schedel om de verhoging te verkrijgen [te laten groeien], het waren kinderen waarvan hun plaats hoger stonden dan de gemiddelde mens, het is een uiting van een hooggeplaatste persoon ze waren familie van elkaar en ze lagen bij elkaar in het graf Ze hadden meer kennis dan de gemiddelde mens, het waren regeerders over het volk het dat werd geuit in de vorm van schedel verhoging van een status, een beeld waarin men respect kon verkrijgen, zo konden zij deze mensen [leiders] die een aanzien hadden in kennis een belangrijke rol spelen van de tijd waarin ze leefde, deze leiders voelde zich hoger dan de gemiddelde mens en dan uitten zich in schedel verhoging,, later veranderde dit, mensen met meer kennis uitten zich met sieraden en met kleding zo verschaft men een status, [dat is nu ook zo] in de religie ziet men ook op tegen hooggeplaatste personen die meer kennis had dan de gemiddelde mens wat zich uitten in gewaden en sieraden, zie maar dat gebeurt ook in elke religie vorming alleen ze laten NU hun schedel niet meer Verhogen, dat heeft nu een ander BEELD, Wel uitend het zich tegenover het volk door gewaden en sieraden waarin hun kennis en status word uit gebeeld. men kan het zien in hun bouwwerken ,een pastoor huis hier in Nederland waren huizen waarvan dit huis hoger is dan een gemiddelde woning van de gewone mens , dat kan je goed zien in de woonkamers waarin ze woonde ,die zijn hoger dan de gemiddelde woonkamer van de gewone mens, dat is al een soort schedelverhoging , maar dan in de vorm van een woonhuis werd dat als aanzien GEZIEN, een hoger geplaatste die meer kennis had dan de gemiddelde mens, het heeft te maken met status die samen gaan met kennis , hoe meer kennis hoe meer sieraden en hoe hoger ze het in hun bol kregen , mensen met meer kennis dan het gemiddelde,[volk] kregen goud en sieraden mee in hun graf,, als beloning van hun kennis die ze hadden ,
  zo ontfutselde ze veel goud toe waarin volk arm bleef en kunnen ze zich baden in het goud, dat zie je ook NU in het katholieke kerk, wat eigenlijk een schedelverhoging is met meer kennis kan men zo de macht met die kennis daarin zich verrijken.. DE Religie vorming kreeg ook een beeld die zich afspeelde tussen hun oren waar een schedel zit, een plaats waar allen status en aanzien belangrijk zijn voor hun EGO, [[die word en nu nog behangen met sieraden,]] Nu is er geen Zichtbare schedel verhoging dat kan niet meer in deze tijd, dat uit zich nu in een ander gedrag, met een status die in hun bouwwerken gezien word, en gebouwd zijn,,deze gevonden schedels zijn de fundamenten van mensen met wat meer kennis dan de gemiddelde wat zich uitbeelden in schedelverhoging.. ze zijn nu geëvolueerd naar in deze tijd waarin het gedrag er heel anders uit ziet, maar de fundamenten zijn duidelijk aanwezig in deze tijd alleen het heeft alleen een ander GEZICHT EEN ANDER BEELD. Een ander gedrag niet in schedel verhoging maar meer met kennis van weten hoe het nu zit, en veel mensen hebben er toegang in
  maar het word ook complexer ,, zo complex dat er veel word bij Verzonnen, omdat het beeld niet correspondeert ,zal beelden altijd worden vermengt met een ander beeld, andere zienswijze en daardoor krijgt men beeld vervorming, ook dit beeld wat hier staat zal Anderen het proberen te vervormen. en dat mag.. want beelden moeten nu eenmaal bestormd worden.. onderuit gehaald , en dat is wat we met ze allen doen,, er komt een beeld en deze word bestormd.. ook in elk religie is dat aanwezig, kapot maken de anders denkende..

  12 likes
  • Hoe bedoel je trollen :))

   3 likes
   • Je ziet het wel meer. Met veel woorden afleiden van de zaak en daarbij ook de frase ‘nog complexer’ niet schuwen.

    Het is helemaal niet complex als het dna niet menselijk kan zijn.

    5 likes
    • “Het is helemaal niet complex als het dna niet menselijk kan zijn.”

     Maar dit is dus nog helemaal niet bewezen (lees goed onderzocht)..

     3 likes
     • Het probleem is niet dat men geen onderzoek wilt doen, maar dat de directeur van het museum, Brien Foerster geen goed onderzoek wilt laten doen. Hij is in ieder geval niet echt enthousiast.
      Zie hetzelfde artikel.. Misschien zegt dat al wel genoeg..

      5 likes
     • Maar dit is dus nog helemaal niet bewezen (lees goed onderzocht)..

      Ja precies mijn punt! Hoe moeilijk is het tegenwoordig een dna analyse te doen? Nee, we gaan dan liever op voorhand de complexiteit uitvergroten zonder ons af te vragen waarom er geen simpele maar vooral onweerlegbare dna test vanaf kan….

      2 likes
     • Dus gewoon goed DNA onderzoek doen, dan weten we snel of het buitenaards is.

      1 likes
  • Ok. Dat verhaal is me inderdaad bekend. Over de kinderen van stand waar de schedel werd afgebonden etc. Nu hoeven we alleen nog even te verklaren waarom de schedels 60% zwaarder zijn dan gewoonlijk en waarom het DNA niet van een mens is. En dan zijn we er al.

   8 likes
  • Maar wat als het DNA niet menselijk is?!

   2 likes
  • ik denk Rop dat u het in de juiste richting zoekt want er zijn nog volkeren waar men bepaalde sturingen aanbracht om iets te veranderen aan de lichaamsbouw.
   Kijk naar noord Thailand met de “long neks” verkregen door alsmaar meer ringen om de hals te doen, idem in China waar men de voeten van meisjes afbond om kleine voetjes te houden wat eerder leidde tot misvorming en pijn ervan.
   Maar ja heden ten dage lijkt het gemakkelijker om alles als een alien te beschouwen.

   1 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   De mens als mislukt experiment met buitenaards DNA heeft altijd het oerinstinct behouden om te willen lijken op zijn verwekker / meester / architekt / fokker om daarmee onverdiende status te vergaren. Kijk naar de Paus of onze eigen Willy die zich uitdost als iemand die hij niet is en nooit zal zijn !

   0 likes
 3. Waarom hier geen geld aan wordt uitgegeven?
  Omdat men als de dood is voor de uitkomst en dan wordt onze hele (aangeleerde)wereldgeschiedenis eindelijk ontmaskert als 1 grote leugen!

  24 likes
  • Geschiedenis is altijd een leugen, het is maar net aan welke kant je staat.
   De uitdrukking is immers:
   De overwinnaar schrijft de geschiedenis.

   Overigens is DNA onderzoek op oude botten een zinloze zaak, dus gaat men hier geen
   geld aan uitgeven. Dus dat is de reden.

   0 likes
 4. …ik heb ook m’n twijfels hoor, waarom springt niet de hele wetenschappelijke wereld incl. het grootkapitaal erop om dit uit te zoeken? Zou je ook best een centje mee kunnen verdienen tenslotte,
  Als dat een drijfveer mocht zijn…

  2 likes
  • Omdat de Elite/multinationals niet willen dat dit uitkomt.
   Ze werken namelijk nauw samen met deze Aliens.
   Zo simpel is het !

   12 likes
   • ik denk je daarin gelijk hebt, want die mensen die daar mee werken zijn zelf te dom om maar iets goeds te verzinnen, omdat ze door en door slecht zijn

    0 likes
    • Je staat er ook versteld van hoe dogmatisch archeologen en geschiedschrijvers kunnen zijn… Het idee om alles weer te herschrijven wat jaren feitelijk was… is gruwelijk voor sommige mensen.

     net zoals de grote pyramide van Giza. Egyptologen claimen dat de pyramide in 20 jaar gebouwd is met gastarbeiders! in het koperen tijdperk nog voor de uitvinding van het wiel. (pulleys)

     Een nederlandse proffesor ben even zijn naam kwijt heeft op basis van het aantal dekstenen uitgerekend hoeveel stenen er dan dagelijks op zijn plek moeten vallen om de pyramide klaar te hebben in 20 jaar.

     Volgens mij was het iets van elke 5 minuten een blok plaatsen van een paar ton en dat 24/7 20 jaar lang

     Ik denk dat wij dat niet eens redden met moderne technologie.

     4 likes
    • Door en door slecht zijn, betekend nog niet dat je dom bent.
     Integendeel zou ik zeggen.

     Maar we zijn natuurlijk wel beter af zonder door en door slechte mensen, dat dan weer wel.

     1 likes
     • @Robbedoes
      ja bedoelde ook niet perse dom in samenhang met intelligentie, want die lui hebben veelal alle kennis, en financiële mogelijkheden ..
      maar te dom om iets goeds te doen, omdat ze zo slecht zijn..

      0 likes
   • Eindelijk een goeie opmerking ellen

    1 likes
 5. De schedels die op het Peruaanse schiereiland Paracas zijn gevonden, zijn echter 60 procent zwaarder dan normale schedels

  Lijkt mij onmogelijk dat dit komt door het afbinden van de schedel en waarom zou men zoiets met je schedel doen en hoe kan het hierdoor zwaarder worden?!

  Aliens komen niet voor in onze geschiedenis omdat dit niet ontdekt mag worden dus vandaar dat de schedels afgebonden werden, men moet toch iets verzinnen om de mensen verder in de leugens te laten geloven.

  14 likes
  • Als je schedel afbind word deze langer en groter.
   Een 30% grotere schedel is 60% zwaarder, hoe moeilijk kan het zijn?

   3 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Als je uit een bepaalde hoeveelheid klei een kop modelleert blijft het gewicht het zelfde. Of je die kop nu rond of lang maakt… Hoe moeilijk kan het zijn !

    2 likes
   • zeg robbedoes, als je de schedel afbind ….word ie langer gerekter maar het volume-oppervlak word niet groter hoor !
    Dus de zwaarte van de schedel kan je hierdoor niet verklaren !!

    1 likes
 6. Als er miljoenen wordt geïnvesteerd in het DNA onderzoek van fruitvliegjes dan is er vast wel wat geld over om onze eigen roots te bestuderen.
  Kan mij wel voorstellen dat de mens zijn bot groei kan beïnvloeden door in zijn leven knevels te hanteren, maar vind dit wel uitzonderlijk en zeker de moeite waard om officieel via alle universiteiten wereldwijd te onderzoeken en de te delen.

  Daar dit niet is gebeurd in de bijna honderd jaar van de vermeende ontdekking van deze schedels kan je met zekerheid vast stellen dat deze niet bestaan.

  2 likes
  • Dat knevelen gebeurt in Japan toch ook..?? Maar dan bij de voeten..
   Kleine voeten is daar een ideaalbeeld….
   Dus kan me er ook wel wat bij indenken dat een hoger hoofd een bepaalde status gehad kan hebben…
   En een wetenschapper die zo’n ontdekking doet én anoniem wil blijven…….
   Daar zet ik zeker mijn “???” bij…

   4 likes
   • ‘Dat knevelen gebeurt in Japan toch ook?’

    Uw pilletjes liggen in de bovenste la…. neem ze!!!!!

    2 likes
    • Sé Paratist gebruikt het woord knevelen. Had hij anders “strak inpakken” moeten gebruiken? Wat dacht u van de korsetten die de vrouwen droegen? Of al die spandex stukjes om allerlei delen van het lichaam smaller te doen lijken?

     Mijns inziens moet u de pillen zelf innemen.

     4 likes
   • ter informatie: het afbinden van dames voeten om zogenaamde lotus voetjes te creëren gebeurde in het oude China tot begin vorige eeuw.

    2 likes
 7. Bron: Moviepilot. 😉

  Mensen…. de schrijver van het artikel (lees de bron nou eens…) steekt zelf de draak met Foerster. Foerster is geen wetenschapper (ook geen archeoloog), de zgn. geneticus is anoniem (ja ja.. zucht), er was geen peer review, ….
  Nog even doorgaan zo? Hahaha, kom op zeg…

  9 likes
 8. Peer review or it didn’t happen 🙂

  4 likes
 9. Wij worden nu ook al getransformeerd.(nano enz.) Stel dat deze gevonden resten overblijfselen zijn(bepaalde groep) van een lang geleden vorig grote beschaving? Dan is DNA ook niet te vergelijken met ons huidig DNA.

  1 likes
 10. buitenaardse bestaan gewoon, iedere morgen als ik in de spiegel kijk zie ik daar weer het bewijs van..
  misschien was het zo dat er in die tijd meer zuurstof en andere goede dingen waren, en dat daardoor de schedel de pan uit vloog..
  misschien heeft het wat te maken met de vloed, en is er toen van alles veranderd
  het kan makkelijk zijn dat onze schedels gekrompen zijn door het verslechteren van het aardse milieu..
  anderzijds kan het ook waar zijn dat het van het opknopen kwam, en dat ze in het overige gedeelte water bewaarde, net als een kameel, misschien kwam daar het waterhoofd vandaan ;- )
  dat ze 6 kg zwaarder waren kan ook zomaar, als je een 2 x zo groot hoofd hebt, is dat al gauw een paar kg meer..
  maar van de hersenen kan het niet geweest zijn, want ze zijn kaal, en waar geen haar zit, zit ook geen hersens ;- )..
  al met al als alle Nederlanders 1 euro op mijn rekening storten, dan zal ik het wel laten onderzoeken haha..
  ik denk dat het afstammelingen zijn van de annunaki, dat zou veel verklaren waarom we naakt waren in de tuin van eden, want als je het uit elkaar trekt krijg je an nu naki..

  1 likes
 11. Jaren geleden zag ik op internet onderwater opnames van een bepaald meer op ‘t schiereiland Yucutan, deel van Mexico, waar Maya slachtoffers werden gedumpd nadat dat hun hart bij leven was verwijderd door de zgn. hartesnijders, tijdens bloedige rituelen om de goden mild te stemmen voor goede oogsten e.d.
  Wat mij opviel is dat op de bodem van dat meer één of meerdere schedels te zien waren, die duidelijk een overeenkomst vertoonden met getoonde schedels in bovenstaand artikel !
  Indien de observatie van die hoge schedels op de bodem van dat meer op waarheid berust, volgens mij is dat dus ‘t geval, dan komt ‘t mij voor dat deze buitengewone wezens, de Anunnaki wellicht ?, geleefd hebben tussen de gewone, aardse mensen, of een elite laag vormden en dat bij rampspoed deze uitzonderlijke wezens werden opgeofferd aan de natuurgoden, om hen milder te stemmen, zoiets als dat Jehovah dierenoffers verlangde ter compensatie van menselijk wangedrag ! Die goden, ‘t lijken net mensen met een wispelteurig karakter, hahaha !

  0 likes
 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat wij als schijnintelligente mens al helemaal niet willen weten, is dat wij universeel gezien nog totaal achterlijk zijn en maar wat rondkl*ten. Arrogant, dom, gevaarlijk als apen met scheermessen !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...