Homepagina » Buitenland » In IJsland zijn 3 mensen overleden na het coronavaccin
ijsland
Foto: Gobierno del Chubut CC BY 4.0

In IJsland zijn 3 mensen overleden na het coronavaccin

In IJsland zijn drie mensen overleden nadat zij het coronavaccin hadden gekregen, zo heeft directeur van het IJslandse geneesmiddelenbureau Runa Hauksdottir Hvannberg bevestigd tegenover website mbl.is. Ze benadrukte dat er ‘geen bewijs is voor een oorzakelijk verband tussen de sterfgevallen en de vaccinaties’. “De mensen die zijn gestorven waren chronisch ziek en op leeftijd.”

In IJsland zijn inmiddels zo’n 1000 zorgmedewerkers gevaccineerd tegen corona. Geen van hen zou ernstige bijwerkingen hebben gekregen. “We moeten beseffen dat tijdens de eerste vaccinatieronde de ziekste en oudste mensen worden ingeënt. Dit zijn zeer oude mensen met onderliggende ziektes,” zei Runa.

Onderzocht als mogelijke bijwerking

“We hebben ongeveer 1000 gezondheidswerkers ingeënt en geen van hen heeft na de vaccinatie ernstige bijwerkingen gemeld. Alleen pijn op de injectieplaats of iets dergelijks,” voegde ze toe. Runa zei dat de sterfgevallen wel zullen worden onderzocht als mogelijke bijwerking van het vaccin.

Ze zei verder dat het IJslandse geneesmiddelenbureau zich momenteel eigenlijk alleen maar bezighoudt met het coronavirus. Alle andere activiteiten zijn naar de achtergrond verschoven. Dit staat zelfs vermeld op de website van het bureau.

[mbl.is]
4 18 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anargie
anargie
3 maanden geleden

Massale sterilisatie van de bevolking…

Klaas
Klaas
Reactie op  anargie
3 maanden geleden

Prima, had al veel eerder moeten gebeuren.

Weetniet
Weetniet
3 maanden geleden

Elke keer als er iemand onwel raakt of overlijdt, dan “kan niet bewezen worden dat het met de vaccinatie te maken heeft”. Wie gelooft die lulkoek nog?

logica
logica
Reactie op  Weetniet
3 maanden geleden

kans van 3 op duizend is vrij klein, helemaal wanneer je van ouderen uitgaat. Of gaan ze normaal niet dood dan?

Ikke
Ikke
Reactie op  logica
3 maanden geleden

De kans dat je op een bepaalde leeftijd op een van de 365 dagen van dat jaar sterft, kan je uitrekenen met wat CBS cijfers. Echter, de kans dat je op een heel bepaalde dag sterft dat jaar, namelijk 1 of 2 dagen nadat je een vaccin genomen hebt, is VELE malen kleiner.

Rob
Rob
Reactie op  logica
3 maanden geleden

Iedereen gaat een keer dood. Het gaat echter niet om de dood maar om het leven. Ze zijn helemaal niet met het leven bezig, alleen met ziekte en de dood. Wel opvallend dat er de laatste tijd zoveel mensen na de vaccinatie dood gaan of zware problemen ondervinden. Als je zo de berichten leest en hoort, en niet alleen op deze website, dan zitten we midden in wat de ‘eindstrijd’ wordt genoemd. Dat is de strijd van de heersende macht om volledige en totale controle van elk aspect van het leven.

salvar
salvar
Reactie op  logica
3 maanden geleden

opeen bevolking van 350.000
dus 3×350=1050 en dat vind je niet veel?

Elise
Elise
Reactie op  logica
3 maanden geleden

Ja, natuurlijk gaan ze een keer dood. Punt is: Dit gebeurt door toedoen van een mens/systeem. Dan is het moord.

Barry
Barry
Reactie op  logica
3 maanden geleden

Dat is precies het percentage dat aan corona bezweken zou zijn, dus vrij klein. Waar maak je je dan druk om.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Barry
3 maanden geleden

Corona doden zijn maar 0.23 %

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  logica
3 maanden geleden

Dat vaccin is voor vele nét het laatste zetje! Zonder hadden ze waarschijnlijk nog geleefd maar mét vaccin staat de dood meteen op de stoep!
Neem jij tussen 1000 bekertjes water waar er 3 met vergif tussen zijn verstopt er één bekertje uit en drinkt het op of ben je bang dat je één van die 3 met vergif pakt en sla je over?

Rob
Rob
Reactie op  Weetniet
3 maanden geleden

Andersom is het natuurlijk wel opvallend dat er de laatste tijd veel doden vallen NA de vaccinatie. Toch beweren ze dat er geen bewijs is dat er een oorzakelijk verband is. Die is er wel, ze ontkennen het alleen omdat ze deel uitmaken van een macht systeem. Daarin bestaat geen waarheid, alleen leugens, bedrog, ontkenning, afleiding en misleiding. Alles om de waarheid verborgen te houden. Die onderliggende oorzaken worden alleen benoemd als het de waarheid moet verbergen, niet als het om het vaccineren gaat. Voor het vaccineren bestaat alleen corona dus de onderliggende zaken worden alleen maar gebruikt om de waarheid van het vaccineren in te dekken. Dat er nu geen effecten optreden betekent niet dat die ook niet kunnen gaan komen. Die kunnen later optreden. Dus ook daarover zijn ze zich nu aan het indekken om later te kunnen beweren dat er geen bewijs is. Daarbij KOMT er natuurlijk ook nooit bewijs als er geen daadwerkelijk onafhankelijk onderzoek wordt gedaan. Kortom: liegen, bedriegen, ontkennen enz. Ze gaan letterlijk over lijken om de waarheid in de doofpot te stoppen en te houden. Daar bovenop zullen er natuurlijk ook veel doden gaan vallen doordat ze zich alleen op corona richten en alle andere activiteiten naar de achtergrond schuiven. Nodige levensreddende operaties, behandelingen etc leveren ook doden op als die ‘activiteiten’ niet worden uitgevoerd.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

En die laatste groep wordt vervolgens doodleuk als covid-doden opgeschreven en in de statestieken verwerkt…..

Guest
Guest
Reactie op  Weetniet
3 maanden geleden

En al die andere die gevaccineerd zijn worden ook ziek of krijgen mankementen en/of naar verloop van tijd en dan zullen ze ook overlijden en dan zullen ze weer het zelfde riedeltje zingen,kan niet bewezen worden dat het blablabla,ze moeten er maar eens registers bij van gaan houden die zijn gevaccineerd en dan wil ik het wel eens zien

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Weetniet
3 maanden geleden

Ik

Philip
Philip
3 maanden geleden

“De mensen die zijn gestorven waren chronisch ziek en op leeftijd.”

Dat zijn de zelfde mensen die kunnen (kunnen) overlijden als ze besmet zijn (zware besmetting) van Covid19.
Dus waarom die mensen als eerste vaccineren, wetende dat de vaccinatie een immuun responds te weeg brengt dat tot de dood kan leiden??? (bijsluiter)

Deze vaccinaties zijn geen geneesmiddel, het manipuleert/stimuleert eiwitten (T cellen) van het menselijke immuunsysteem (genoom) in de hoop (hoop) als men besmet word met Covid 19, het immuunsysteem minder hard zal gaan reageren en dus minder complicaties.

Het is nu die zelfde responds van het immuunsysteem op covid19 dat men dus kunstmatig manipuleert/stimuleert.
Het voorkomt Covid19 niet, het beschermt je zelf en anderen niet, want je kunt nog steeds besmet raken en anderen besmetten.

Het is een waardeloos vaccine dat alleen maar miljarden zal op brengen.

De huidige maatregelen blijven tot het einde van de mensheid van kracht.
Want eens Covid19 voorbij is, komen ze wel weer af met iets anders.
Meer en meer trekken bepaalde bedrijven (multinationals) alle macht naar zich toe.
De wereld was al om zeep, armoede neemt toe, midden klasse word kapot gemaakt en de rijken worden nog rijker.
Als mensen dat nu niet door hebben, dan zijn ze niet alleen blind maar zo dom als een achterdeur.

Ik hoop van harte dat ze zich vroeg of laat moeten verwantwoorden naar hun kinderen/kleinkinderen toe, shame shame!!

PS: ik zelf en de meeste van de collega’s in de zorg laten ons niet vaccineren.
Als men het zou verplichten (wat men niet kan) dan kapt ruim 40-50% er mee.
Dan kunnen de politiek en die zgn experten zelf het vuil werk opknappen!!

hans
hans
Reactie op  Philip
3 maanden geleden

philip krachtig verhaal . maar nu komt ie ,hoevaak horen we niet in de kantine ,pauzes ed solidariteit onder de mensen. maar als het er op aan komt blijkt toch vaak dat de mensen voor hun eigen hachje kiezen ,ze hebben een gezin , en dan blijkt dat ze tijdens deze samenkomsten maar meegepraat hebben. ik verzeker je dat ik hier niet maar wat verzin ,.ik weet dat mijn reactie een soort slangenkuil is en weer allerlei krachtige reacties opkan roepen,maar wie dit nog NOOIT heeft meegemaakt heeft dan een goeie baas [gehad] en uiteraard weet ik dat de ene situatie enorm kan verschillen van deze. nou joh dat was ut en stand your ground

Philip
Philip
Reactie op  hans
3 maanden geleden

Ik begrijp je punt wel hoor, heb het op een ander werk al meegemaakt…als punt je bij paaltje kwam stond ik zelfs alleen buiten.

Maar, het is nu wel anders dan toen!! Meeste bewoners zijn besmet geweest en slechts een dozijn mensen zijn overleden.
Van die dozijn zijn er slechts enkele rechtstreeks gestorven door Covid19.
Anderen waren al zwaar ziek en bedlegerig, de meeste haalden zelfs het einde van het jaar niet meer (vorig jaar)

Vandaar dat ik van in het begin al zeg, er is een verschil tussen sterven door Covid19 en met Covid19.
De meeste bewoners hadden geen en of milde symptomen en zijn er allen weer bovenop geraakt (mede dankzij onze goede zorgen en omdat ze zo zwaar ziek niet waren)

Van het personeel is nagenoeg iedereen besmet geweest, sommige waren zwaar ziek en anderen hadden milde tot geen symptomen.
Het personeel met milde of geen symptomen zijn ook blijven werken.
Maar niemand van ons is overleden (een paar 100 personeelsleden) dat zegt ook al meer dan genoeg.

Onze bewoners hebben een gemiddelde leeftijd van 85 jaar, we hebben zelfs een paar mensen die ouder zijn dan 100 jaar en deze hebben het allemaal overleefd…..zegt ook meer dan genoeg.

Maar het ergste van al, zijn de oudjes die letterlijk zelfmoord hebben gepleegd door die algemene lock downs.
Geen bezoek, op de kamer blijven, geen animatie meer, heel die structuur viel van vandaag op morgen weg.
Die mensen hadden geen vooruitzicht meer, de lock downs werden steeds opgeschoven en steeds langduriger.
Moet je maar eens aan die oudjes vertellen dat ze niet naar de begrafenis mogen van een overleden familie lid, besmet al dan niet, ziek al dan niet.
Hartverscheurend is dat om te zien hoe die mensjes wegkwijnen, een hoop ellende blijft er dan nog over…ze hongeren zich zelf uit.

Maar dat zijn toestanden dat komt niet op Tv natuurlijk, neen want de angst factor moet er in blijven, al de rest doet er niet aan toe.

En weet je, die mensen komen wat verzorging en liefde niets te kort, veel personeelsleden offerden zelfs onze vrije dagen er voor op.
Maar wij kunnen die mensen hun familie-dierbaren niet vervangen.

En dat zgn vaccine, wij hebben lang genoeg gestudeerd om te weten hoe de boel in elkaar zit.
Het is geen geneesmiddel of een middel dat besmetting voorkomt, integendeel zelfs.
Wat die gasten met hun smoel op Tv komen vertellen, dat zijn geen onafhankelijken, zij zijn afhankelijk van het grote geld van big farma.

Dus ja, de bereidheid is er om ons niet te laten vaccineren en er eventueel mee te stoppen.
Als andere mensen in de algemene zorg het zelfde voorbeeld volgen, dan kunnen ze de pot op met hun vaccine dat geen kl….waard is maar wel miljarden op brengt voor de big farma maffiose.

Of denken ze daar nu echt dat het allemaal domme schapen zijn!!!
Eerst miljarden krijgen van de regeringen om het vaccine te maken, en dan moeten die zelfde regeringen nog eens miljarden geven voor dat vaccine wat gemaakt is en om het dan uit te delen…wat een klucht!!!

hans
hans
Reactie op  Philip
3 maanden geleden

indringend verhaal joh ,ik had laatst mijn zus aan de lijn en we zeiden dat we op een bepaalde manier ‘blij”waren dat dit onze ouders bespaard is gebleven. want vooral die eenzaamheid is vreselijk in zo een tehuis ondanks de goede zorg. philip zulke lange gedachtenwisselingen komen niet vaak voor hier maar zijn wel kostbaar. misschien komen we elkaar nog wel eens tegen hier of op een ander item. vr gr hans

Linda
Linda
Reactie op  Philip
3 maanden geleden

Mijn moeder zit ook in een verpleeghuis. Zij en alle 21 andere bewoners op haar afdeling zijn 3 maanden geleden positief getest. Drie zijn overleden, niet door Corona, zij stonden al met anderhalf been in het graf. De rest is een beetje verkouden geweest. Alle bewoners 80+, dementerend en rolstoelafhankelijk. Wie geloofd nog in het killervirus???? Ik alleen nog in het killervaccin.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Philip
3 maanden geleden

Mooi en realistisch verhaal, ik geloof dat jullie in de zorg hard werken en het beste met de mensen voor hebben. De kern van het verhaal is dat de gehele gezondheidszorg door Rutte en de Jonge aan banden is gelegd, en onze regering dus niet het beste, met zowel de oudere mensen als mensen die in de gezondheidszorg werken, voor hebben.

De regering doet alsof, maar het tegenovergestelde is waar. Jullie worden dus net zoals de andere mensen in Nederland bedonderd.

Het vaccineren van mensen is in feite een doodvonnis, en de mensen die dit programma steunen, verraden zichzelf.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  hans
3 maanden geleden

Ik heb een werkgever, géén baas.
Ík ben de baas over mijn lijf/ leven.

salvar
salvar
Reactie op  Philip
3 maanden geleden

echt he dat is goed wat zeer goed nieuws.

De wakkere
De wakkere
3 maanden geleden

De genocide is in gang gezet!!

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  De wakkere
3 maanden geleden

Eerst de oudere die kosten toch alleen maar geld, daarna de gehandicapten.
Alleen een geselecteerd groepje blijft over om voor de Elie ten te werken (als slaaf)

kweet niet
kweet niet
3 maanden geleden

Als de ouderen hiervan sterven en mensen met onderliggende aandoeningen, waarom geeft men dan dat vaccin?, er hoort eerst naar onderliggende aandoeningen te worden gekeken bij iedereen eer die dit vaccin laat zetten!!!, zo niet dan komt het sterven na de coronavaccin door dit vaccin punt uit!! en dat is mensen uitmoorden. Het is niet eens een vaccin het wakkert je imuunsysteem op, 2de vaccin is een sars hiv deeltje. er zit geen een deeltje van de covid 19 in.

De wakkere
De wakkere
3 maanden geleden

Maak je borst maar vast nat want het staat in de planning dat we vanaf 12 januari niet verder dan 15 km van huis mogen,dat is uitgelekt en zal bij de volgende persconferentie naar buiten worden gebracht, in Duitsland wordt het ook van kracht.
LEVE ONZE VRIJHEID!!

Edward
Edward
Reactie op  De wakkere
3 maanden geleden

Ze gaan steeds verder, wanneer is de grens bereikt voor de gemuilkorfde medemens ?

salvar
salvar
Reactie op  Edward
3 maanden geleden

tot je het loodje legt.
wil je niet luisteren helpt het leger, politie,boa,s en handhavers wel een handje.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  De wakkere
3 maanden geleden

Is Rutte dan de stille aanhanger en onderdaan van Merkel?

salvar
salvar
Reactie op  De wakkere
3 maanden geleden

ja je mag even luchten.

Henk R
Henk R
Reactie op  De wakkere
3 maanden geleden

Ook gaan alle winkels dicht dus ook de markt enzo. Alleen supermarkten en apotheken mogen open blijven. Als dan half februari covid 21 komt, gaan ze weer opnieuw beginnen , het vaccin is de uitkomst. En hoera het is maar een kleine aanpassing aan het huidige vaccin en gaat maar 3 maanden duren ( en dan gaan we echt terug naar oude normaal, ja natuurlijk ). Dit wordt de 6 maanden + lock-down om iedereen zijn immuunsysteem door het doucheputje te laten spoelen en de middenklasse de nek om te draaien. Of zoals Klaus Schwab zegt de great reset , en kill Bill z’n depopulatie voor mekaar krijgt.

Just me
Just me
3 maanden geleden

Sowieso raar om mensen die zwak op leeftijd en met onderliggende kwalen toch te vaccineren en zo hun dood te bespoedigen.

Philip
Philip
Reactie op  Just me
3 maanden geleden

Het is niet raar, het is dom en zelfs moedwillig.
Meeste van die mensen zitten al in de palliative zorg (stervensbegeleiding-verzorging-pijn medicatie etc..)

En als je dan weet dat ouderen en zieke mensen niet mochten mee doen met die zgn klinische testen, omdat men bang was voor de complicaties….zegt meer dan genoeg!!

Het is moord met voorbedachte rade, maar ja, volgens de clausule in het contract treffen ze geen schuld!!

Alex
Alex
3 maanden geleden
Edward
Edward
Reactie op  Alex
3 maanden geleden

Helaas in een corrupt land als Nederland kunnen moties gewoon terzijde geschoven worden, dat paspoort gaat er echt wel komen. Tegen de motie waren de fascisten van VVD, CDA en uiteraard D66.

salvar
salvar
Reactie op  Alex
3 maanden geleden

ik heb het net gelezen en je kan l*llen wat je wil maar denk houdt voet bij stuk.

Kees Kanis
Kees Kanis
3 maanden geleden

Ik lees veel reacties in de trant van: Het maakt niet uit welk onderzoek of bewijs er nog komt. Wij hebben onze conclusies al getrokken en verwerpen al het andere. Wij staan niet open voor een alternatieve uitleg want we weten zeker dat we het bij het rechte eind hebben. Kom op mensen, deze website is juist gemaakt om zelf na te denken over nieuws items, niet om direct zelf al je conclusies te trekken en af te sluiten voor de rest van de informatie die nog kan komen.

salvar
salvar
3 maanden geleden

Dit zijn zeer oude mensen met onderliggende ziektes,” zei Runa.
waarom ga je ze dan vaccineren als de kans groot is dat ze sterven?
laat die mensen gewoon sterven op een natuurlijke manier.

x

Check Also

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

pfizer

Voormalig vicepresident Pfizer trekt aan alarmbel: ‘Ze willen jou en je familie doden’

De overheid liegt over de coronavarianten en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

52
0
We lezen graag je reactie!x