Buitenland

FISA-memo is belangrijkste politieke schandaal in Amerikaanse geschiedenis. Kijk hoe er wordt gereageerd op de onthullingen

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

President Donald Trump heeft de controversiële FISA-memo bekendgemaakt, waaruit blijkt dat de FBI en het ministerie van Justitie de onderzoeken in verband met Russiagate hebben ‘gepolitiseerd’ in het voordeel van het Democratische kamp.

“De hoogste leiders en onderzoekers van de FBI en het ministerie van Justitie hebben het heilige onderzoeksproces gepolitiseerd in het voordeel van de Democraten en tegen de Republikeinen, iets wat tot voor kort ondenkbaar zou zijn geweest,” tweette de Amerikaanse president.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png


De tekst geeft aan hoe de regering van Barack Obama in de aanloop naar de presidentsverkiezing van november 2016 ‘misbruik’ heeft gemaakt van een ‘vuil dossier’ om de FBI te kunnen inschakelen.

Uitgebreid misbruik

Die moest de handel en wandel van toen nog presidentskandidaat Trump en diens campagneteam nagaan om compromitterende zaken op te spitten.

Journaliste Sara Carter sprak van ‘uitgebreid misbruik van de FISA-wet’.

Het vuile dossier waarvan sprake is, is een anti-Trumpdossier niet gebaseerd op verifieerbare feiten waartoe opdracht is gegeven door de Democratische Partij en het campagneteam van Hillary Clinton, aldus de Republikeinse afgevaardigde Ron DeSantis.

KGB

Afgevaardigde Scott Perry haalde hard uit naar de regering-Obama. “Je vraagt je af, gebeurt dit in de VS of is dit de KGB?” stelde hij.

Ex-Secret Service-agent Dan Bongino, die onder Obama werkte, zei dat de FISA-memo het ‘belangrijkste politieke schandaal in de Amerikaanse geschiedenis’ is.

Politiestaat

“Obama bespioneerde Trump. Zijn team bespioneerde Trump,” zei hij. “De smeerlappen van de Democratische Partij zijn voorstander van de politiestaat.”

Bongino noemde de Democratische afgevaardigde Adam Schiff een ‘leugenachtige, manipulatieve gluiperd’ die het Amerikaanse volk heeft voorgelogen over het schandaal rond Obamagate.

Foto: Gage Wikimedia Commons

[Gateway Pundit]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Minute Repeater
Minute Repeater
6 jaren geleden

“De smeerlappen van de Democratische Partij zijn voorstander van de politiestaat.”

En de Republikeinen niet ?? Hahahaha “De hoer van Babylon” (onze zogenaamde verlosser) slaagt er goed in om er weer een ouderwetse “links vs rechts” discussie van te maken, waarbij de Republikeinen zich uiteraard niet met dat soort zaken bezig houden.

Het ergste is dat miljoenen hierin trappen, misbruikte de Obama administration FISA; jazeker maar dat geld voor elke regering. Ach ja, commentaar hebben hoe een ander FISA gebruikte, maar zoals het “oude politiek” betaamt heeft men het gemakshalve maar niet over wat zij met FISA doen en gedaan hebben. Ondanks dat ze op een aantal punten wel gelijk hebben, neem ik bevindingen van Dan Bongino en Sara Carter neem totaal niet serieus. Het is niets meer dan een gevalletje van selectieve verontwaardiging, het toont maar weer eens aan dat strijd in de US ook gestreden is en de elite alles gewoon weer onder controle heeft.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Deze gehele kwestie kon wel eens te maken hebben met het feit dat Trump maanden lang tijdens de verkiezingscampagne te kennen gaf Poetin niet als een groot gevaar te zien, integendeel. Trump was tevens van mening dat we beter met de Russen konden samenwerken om IS te bestrijden.

Ik denk dat hij hier een gevoelige snaar raakte bij iedereen die betrokken was met een internationale geopolitieke agenda waaronder Hillary Clinton. Een agenda zoals Zbigniew Brzeziński die beschreef in zijn werk ‘The Grand Chessboard’, om al het olie en het gas van landen rondom het Kaspische zeegebied van Centraal Azië te consolideren. En tot en met de agenda van de denktank PNAC, the Project for the New American Century.

rob
rob
6 jaren geleden

De mensen daar zijn door en door corrupt, met een lach vanuit een hun egomasker treden ze op alsof ze heel wat zijn ..

Marcel
Marcel
6 jaren geleden

Ik zie dat een heleboel mensen hun veerkracht zijn verloren dat het ooit nog anders kan worden. Vandaag ook weer gesprekken gevoerd hierover, waarbij het pijnlijk duidelijk wordt hoezeer de meerderheid van mensen geprogrammeerd is met een bepaald wereldbeeld dat je er gewoon niet uitkrijgt. Je hóórt de kranten, de msm in hun onderbuikopinies doorklinken, je krijgt de argumenten die je kent van de oppervlakkige, onvolledige berichtgeving.

Ik moet zeggen dat ik vandaag behoorlijk pissed raakte over wat ik telkens weer hoor en zie. Voor de mensen die alleen overtuigd worden wanneer er een Mahatma Gandhi in Amerika president wordt, dat zal niet gebeuren. Trump weet niet alles, en heeft zo zijn eigen opvattingen. Maar het belangrijkste is daar. Hij brengt de geldstroom terug naar de mensen zelf. Hij heeft de ervaring en integriteit om te doen wat nodig is. Wat er dankzij zijn administratie gebeurt (en dankzij mensen als Nigel Farage in Europa) kan het keerpunt worden dat we nodig hadden.

Ik bewonder mensen zoals zij die de shitload aan onzin die ze over zich heen hebben gekregen kunnen verdragen en toch nog functioneren. Het jezelf inzetten om de mensen te bevrijden die je eigenlijk niet waard zijn, die het eigenlijk verdienen om 8 jaar Hellary-terreur te ondergaan om de best mogelijke leermeester in het leven te krijgen: de ervaring. Ik ga nu al over m’n nek van mensen op m’n werk, in m’n omgeving, de zooi die je over je heen krijgt, de ongefundeerde onzin en het gebrek aan perspectief en veerkracht. Petje af voor Donald Trump en mensen als hij, ik zou het niet kunnen.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x