Het Complot

De Panama Papers: Hoe het volk wordt misleid door de westerse media

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Umberto Eco onthult in zijn nieuwste boek Numero Zero hoe de westerse media het nieuws manipuleren. Hij citeert de redacteur van een krant: “Laten we gewoon verdachtmakingen blijven verspreiden. Iemand is betrokken bij schimmige zaakjes, en hoewel we niet weten wie het is kunnen we diegene toch bang maken. Dat is voor ons genoeg. Op dat moment hebben we ons geld al verdiend.”

Dat is precies wat er gebeurde toen alle westerse media tegelijkertijd een artikel publiceerden over de Panama Papers. Die documenten zijn gelekt door een schimmige organisatie die de International Coaliton of Investigative Journalists (ICIJ) wordt genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het heeft er alle schijn van dat dit een operatie is geweest van de westerse geheime diensten in een poging bepaalde regeringen omver te werpen, zo stelt de Canadese advocaat Christopher Black. Het belangrijkste doelwit was natuurlijk president Poetin, om hem in het Westen af te schilderen als een crimineel.

Propagandacampagne

Wie werden er nog meer op de korrel genomen? De FIFA, omdat het wereldkampioenschap voetbal in 2018 wordt gehouden in Rusland; Lionel Messi, mogelijk omdat hij weigerde één van de dochters van president Obama te ontmoeten toen hij een bezoek bracht aan Argentinië; Jackie Chan, vanwege zijn steun aan de Communistische Partij van China; en verschillende mensen die door de VS op de zwarte lijst zijn gezet omdat ze zich hebben ingelaten met Noord-Korea, Iran, Hezbollah, Syrië en andere vijanden van Amerika, aldus Black.

Onder hen vinden we de Oekraïense president Porosjenko, misschien omdat ze hem beu zijn; de premier van IJsland, ongetwijfeld omdat hij bankiers in de gevangenis heeft gegooid; Hosni Moebarak, die heeft geclaimd dat hij door de VS is afgezet; de vermoorde Gaddafi; en de Chinese president Xi Jinping, vervolgt de advocaat.

Geen Amerikanen of NAVO-leiders, hoewel de vader van David Cameron wel voorbij komt, misschien als tik op de vingers omdat de Britse premier een referendum laat houden over de EU. Als Groot-Brittannië de EU verlaat, zal de invloed van de VS in Europa afnemen.

“Deze informatie is niet vrijgegeven om de burgers te informeren, maar om bepaalde regeringen omver te werpen of zwart te maken,” zegt Black. “Het is een propagandacampagne waarbij informatie wordt gebruikt om de aandacht van de massa te trekken. Verhalen over rijken die hun geld verstoppen kunnen goed worden gebruikt om onrust uit te lokken en overheden te destabiliseren, zoals we in IJsland hebben gezien. Het maakt niet uit of de informatie klopt of niet.”

Rijke en machtige individuen

Black merkt op dat de ICIJ onder het Centre For Public Integrity (CFPI) valt. Deze organisatie wordt gefinancierd door onder meer de Ford Foundation, de Open Society Foundation van George Soros, het Rockefeller Brothers Fund en het Rockefeller Family Fund, oud-voorzitter van de Federal Reserve Paul Volcker en vele andere rijke en machtige individuen.

In de adviesraad van de CFPI zit onder meer Geoffrey Cowan, van 1994 tot 1996 directeur van het Amerikaanse Information Agency en lid van de Council of Foreign Relations, de Amerikaanse denktank waarin verschillende oud-directeurs van de CIA, oud-ministers van Buitenlandse Zaken en mediafiguren zitten.

In de adviesraad zit ook Hodding Carter III, die onder president Carter onderminister van Buitenlandse Zaken was en later journalist werd voor grote westerse media zoals de BBC, ABC, CBC, CNN, NBC en PBS.

Dan heb je nog Edith Everett, directeur van Gruntal and Company, één van de oudste en grootste investeringsbanken in New York City; Kathleen Hill Jamieson, die gespecialiseerd is in het gebruiken van media om politieke campagnes en verkiezingen te beïnvloeden; Sonia Jarvis, een advocaat die ooit samenwerkte met president Clinton; Harold Hongji Koh, die tussen 2009 en 2013 onder president Obama werkzaam was op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken; Harvard-professor en goede vriend van Obama Charles Ogletree; en oud-directeur van ABC News en lid van de Council on Foreign Relations Ben Sherwood van Disney Media.

‘Ze gebruiken de leugen als wapen’

Ook een opvallende naam in de adviesraad is Christiane Amanpour, de oorlogspropagandist van CNN die enkele dagen geleden nog een medewerker van de ICIJ interviewde over de Panama Papers en deed alsof ze er helemaal niets over wist. Ze interviewde in werkelijkheid een lid van haar eigen organisatie, maar zei daar niets over. Haar naam staat niet op de website van de CFPI, maar verschijnt wel in het laatste jaarrapport.

De bestuursraad van de CFPI bestaat uit onder meer Peter Beale, de oud-directeur van CNN.com die voor Reuters, de London Times en Microsoft werkte; Arianna Huffington van de Huffington Post; en Bill Kovach van de New York Times.

Het moge duidelijk zijn dat dit geen onafhankelijke groep is die graag de waarheid naar buiten wil brengen. Dit is een groep propagandisten die onder het mom van journalistiek het volk misleiden namens de Amerikaanse overheid en geheime diensten, aldus Black.

Hier heb je de informatie die CNN, The Guardian, de BBC, CBC, New York Times en alle andere media je niet willen geven. De rol van de westerse media is niet het informeren van het volk, zegt Black, maar ‘mensen leren hoe ze moeten denken’, en dus manipuleren.

Zoals schrijver Jose Saramago zei: “Ze gebruiken de leugen als een wapen.” Het wordt volgens Black tijd dat deze mensen eens worden ontmaskerd en zich verantwoorden voor de manier waarop ze het volk misleiden.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
8 jaren geleden

De bedoeling van de openbaarmaking van de link naar de ijslandse premier moge duidelijk zijn lijkt mij. Hij kon er op wachten met de kennis die hij zelf al lang had en dat maakt zijn val extra dom. Als je de grote jongens aan wilt pakken moet je zelf meer dan brandschoon zijn.

faith
faith
8 jaren geleden

Moet je de grote jongens, zoals ze zichzelf noemen, wel aanpakken?
Ze zijn nogal dommig bezig, iedereen heeft ze door, de paniek moet gigantisch zijn.
De ene paniekvergadering na de ander, maar ze blijven in hun rol (waan idee) van iedereen te slim af zijn.
Wat niet zo is want de dollar is per 19 april niets meer waard, dan zijn ze hun status als supermacht, die ze zichzelf ook al op valse gronden hadden aangemeten, de status supermacht, kwijt.

Eerlijk duurt het langst, dat hele imperium bestond bij de gratie van leugens, verdraaingen, chaos en verwarring.
Darbij zijn er twee soorten nieuws, de msm en het alternatieve nieuws die elkaar faliekant tegenspreken.
Het alternatieve nieuws volgende is het zo te zien pay back time now voor de zgn. snelle boys.

daarbij zijn er twee soorten nieuws die elkaar tegenspreken.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

De hebzucht regeert.

Toussaint
Toussaint
8 jaren geleden

Uiterst merkwaardig dat geen Amerikaan wordt genoemd terwijl in de VS de meeste superrijken wonen. Ook de Royals buiten vooralsnog buiten beeld, terwijl ook deze vaak in dit soort zaken vooraan bungelen.Als er 1 land in Centraal Amerika goed door de VS in de gaten wordt gehouden, is ’t Panama vanwege ’t kanaal.Als Soros 1 v/d financiers is, moet je extra alert zijn.Even Mabel bellen?

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x