Homepagina » Binnenland » “Nederlandse overheid misleidt burgers over TTIP”
"Nederlandse overheid misleidt burgers over TTIP"

“Nederlandse overheid misleidt burgers over TTIP”

De Nederlandse overheid en minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking lichten Nederlanders stelselmatig verkeerd in over de gevolgen van het omstreden vrijhandelsakkoord TTIP. Dat stelt voedselwaakhond foodwatch.

Cijfers worden selectief uit rapporten gehaald om een positief beeld te schetsen en de nadelige effecten van het vrijhandelsverdrag worden veelal genegeerd. Foodwatch vindt het schandalig dat de overheid haar burgers zo eenzijdig informeert over een onderwerp waarover heel veel mensen zich zorgen maken. In een open brief aan de minister eist de waakhond dat de overheid haar communicatie aanpast.

Recordaantal handtekeningen

Steeds meer mensen vrezen dat het verdrag een negatief effect zal hebben op werknemersrechten, de voedselveiligheid en het milieu. Tegenstanders van het verdrag vinden dat economische belangen voor die van burgers, consumenten en milieu worden gesteld. Het Europees burgerinitiatief STOP-TTIP heeft inmiddels een recordaantal van ruim 2,2 miljoen handtekeningen verzameld.

Foodwatch zet de vijf grootste misleidingen van de Nederlandse overheid op een rij. De overheid overdrijft de economische voordelen van TTIP door alleen positieve cijfers te citeren en negatieve rapporten te negeren. Ze onderbelicht daarnaast stelselmatig de risico’s voor de democratie en voor de beleidsvrijheid van bewindslieden op het gebied van volksgezondheid, milieu en consumentenrechten.

97 procent is tegen

Ten derde blijft de overheid haar steun uitspreken voor schimmige private rechtbanken waarmee bedrijven de overheid buiten de nationale rechtspraak om kunnen aanklagen terwijl 97 procent van de Europese bevolking dit niet wil. De risico’s van deze rechtbanken worden nauwelijks toegelicht.

Ten vierde maakt de overheid niet genoeg werk van het schrijnende tekort aan informatie over de onderhandelingen. Tot slot geeft de overheid een onjuiste weergave van de manier waarop TTIP door de EU en de lidstaten moet worden goedgekeurd.

Het is stuitend dat de overheid de burger misleidt met haar eenzijdige berichtgeving en het onderbelichten van de risico’s rond TTIP. Foodwatch eist daarom dat Ploumen haar communicatie per direct aanpast.

Privévliegtuig

Minister Ploumen raakte onlangs nog in opspraak omdat ze begin dit jaar samen met twee van haar ambtenaren met een privévliegtuig van Rotterdam naar Berlijn is gevlogen voor een conferentie. Totale kosten van de vlucht: 8900 euro.

Ploumen vloog op maandag 26 januari samen met haar particulier secretaris en woordvoerder naar Berlijn voor een bijeenkomst van de Gave Vaccine Alliance om te vertellen dat de Nederlandse regering de bijdrage aan de organisatie verhoogt met 50 miljoen euro naar 250 miljoen euro.

[Foodwatch]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  http://www.koninklijkhuis.nl/encyclopedie/monarchie/rol-van-het-staatshoofd/

  Het wordt tijd dat ons staatshoofd eens orde op zaken gaat stellen, en opkomt voor de bevolking. Dit land is beland in een bestuurlijke dictatuur waaruit binnenkort geen andere uitweg mogelijk is dan middels een revolutie.

  24 likes
  • Richard schreef:

   Welk staatshoofd? Toch niet die frauderende uitkeringstrekker met dat blonde wijf he?
   Dan kunnen we beter met zijn allen de zee inlopen.

   5 likes
  • Ton Nuiten schreef:

   Of het staatshoofd even orde op zaken zou willen stellen? Denk je wérkelijk dat ons staatshoofd (koning Willem-Alexander) nu wérkelijk iets zou gaan ondernemen wat tegen de belangen van de Bilderbergers ingaat en zich op zo’n wijze in de eigen vingers te snijden? Zeer waarschijnlijk niet! Hij is immers een der vele invloedrijke leden van dit genootschap! Op sommige websites worden de Bilderbergers weliswaar als een soort van aparte entiteit behandeld, maar die echter evenzeer nauw betrokken zijn bij alles wat TTIP aangaat; vele leden van Bilderberg zijn tevens lid van de Council of Foreign Relations. (CFR) Een rijzende ster binnen Bilderberg is Klaus Kleinfeld van Alcoa met zijn Business Roundtable. (BRT) Hij is ook nauw betrokken bij TTIP. Nee, Willem-Alexander zal wat de handelwijze van minister Lilianne Ploumen betreft, waarschijnlijk niets ondernemen. En mocht dit tegen alle hoop in, wél het geval ijn, dan zal dit meer iets zijn van “make believe” dan dat hij wérkelijk iets zou ondernemen. (zie https://www.youtube.com/watch?v=LDtQkN5NkJs) En die encyclopedie, ja, die zal het uiteraard wel goed brengen, doch waarvan ik vermoedt dat die eerder koninklijke fictie te verkondigen heeft.

   5 likes
 • PIETJE schreef:

  Ons staatshoofd beste herman is een pop en heef niets te vertellen ! Hij en zjin äanbiddelijke misdadige vrouw Zorregiata wiens vaders mensen dumpte op zee ! “strijken 110 miljoen op om de boel gaande te houden ! Het is Ratje Rutte en de achtergrond die de boel draaiende houden en en zeker de boel in de achtergrond Fharma, Wapen, Banken want die hebben de macht snap je dat nog steeds niet hoop dat je het nu begrijpt !!! Dacht niet dat ik nog duidelijker kan zijn ! Hoe dom kan iemand zijn !!!!

  14 likes
  • EllenB schreef:

   Dat is gewoon niet waar.
   Beatrix maakt deel uit van de Illuminati, en trekt dus zelf aan de touwtjes.
   Haar vader heeft de BIlderberg Groep opgericht.
   Ze bezoekt deze meetings zelf regelmatig.
   Ze bezit naar schatting triljoenen. Mede door haar aandelen in Shell en BP.
   Toch moeten wij haar, en haar familie, en het onderhoud van al die paleizen betalen.
   Belasting betaalt ze ook niet.
   Eerlijk ? Ik dacht het niet.

   Nee, deze vrouw is veel machtiger dan we denken.
   Ze staat hoog in de piramide van de machtigste mensen ter wereld.
   Ik schat dat ze in de raad van 300 zit.

   17 likes
 • Sunshine schreef:

  Er gaan een paar dingen door me heen als ik dit lees.
  1) de overheid misleidt de burgers constant – niet nieuws
  2) weet de overheid überhaupt zélf wel wat de TTIP inhoudt aangezien het dusdanig in het geheim bekokstooft wordt dat zelfs de congresleden in America het niet eens mogen inzien?

  28 likes
 • Paulsater schreef:

  Beste mensen,

  Gelukkig ontwaken er steeds meer mensen, maar of het er genoeg zullen worden?
  Waarschijnlijk zal in de komende vakantiedagen, nog net voor het zomerreces even gauw TIPP er doorheen gejast worden in de 1ste en 2de Kamer. Op dezelfde achterbakse manier als destijds met de invoering van de euro: gewone Nederlanders hebben hierin geen enkele stem!
  Net als de uitbreiding van onze staatsschuld door het helpen van de banken. Direct door de overnames van banken tegen bespottelijk hoge bedragen, ten tweede door de lening aan Griekenland (lees 90% voor de Griekse bankiers / europese bankiers ).
  Waarom denkt u dat PIM FORTUYN dood gemaakt moest worden?????
  Pim was veels te gevaarlijk voor de haagse maffia en onze royalties en onze EU/NAZI-/Bilderbergvriendjes.
  TIPP komt er wel…………………….en de drama’s daarna die de nederlandse belastingbetalers heel veel geld gaan kosten ook.
  Ook onze gezondheid wordt hiermee verkwanselt voor vele decennia………depopulatie en Big Pharma…
  What a beautiful world, living as State 53 off the United States of America.

  13 likes
 • PIETJE schreef:

  By the way ze hoeven ook geen belasting te betalen zoals jij en ik !! Dus denk eens na !!

  7 likes
 • exegese schreef:

  Uit alles blijkt dat onze overheid heel andere belangen dient dan die van hun onderdanige belastingbetalers op wiens kosten en mandaat ze hun smerige plannen ten uitvoer kunnen brengen. Stemmen bij toekomstige politieke verkiezingen op wie dan ook van het hele corrupte zootje in den Haag is dan ook puur een criminele daad, een daad van verraad aan hen die wel nadenken en ze die kans nooit en te nimmer met hun medewerking zouden geven. Laat dat nou voor eens en voor altijd duidelijk zijn. Wanneer dringt dat nou eens door tot de massa ?

  7 likes
 • Richard schreef:

  Een overheid die ons niet misleidt.
  Dat zou pas nieuws zijn.

  5 likes
 • Wim schreef:

  Je kan beter je schoen opeten, dan die Amerikaanse brood.

  Wij zijn zo ver geschopt met glutenvrij enz…

  3 likes
 • Ron Blauw schreef:

  Ze denken dat de Nuchtere Hollander c.q. Nederlander achterlijk is.

  Het is 100% duidelijk: TTIP gaat niet over handel. en vergroot onze vrijheid helemaal NIET.
  TTIP = VOC 2.0

  En dan tig keer heftiger; totale dwangbuis.
  Digitale overheid, EPD, ‘Smart Globalization’, ‘Smart Cities’, ‘Smart Mobility’; ‘Global Compact’, ‘Project Syndicate’, ‘Project INDECT’, ‘Crowd Control’,From Factual Education to Global Mind Control
  A “Common Core” for a Global Community; ‘NUL democratie; NUL vrijheid.

  Hillary: ‘Economic NATO’.

  Na tekenen blijven de kleine lettertje van het ‘verdrag’ nog zeker 4 jaar onder embargo. Inderdaad: een duidelijke samenzwering: Tegen de mensheid.

  Afkappen die fascistische samenzwering!

  Tip voor Foodwatch, en andere oprechte burgerinitiatieven: politiek, dwz. in redelijk debat, is dit niet te winnen. Juridisch misschien nog wel – staat en/of de individuele ambtsdragers aanklagen.
  zoals een Erik de Vlieger doende zou zijn.
  ‘vrijHandel’ en ‘Duurzaamheid’ zijn codewoorden van de VN (de globalisten) voor de VN-Heilstaat, het 4de Rijk.

  http://www.project-syndicate.org/commentary/transatlantic-and-transpacific-free-trade-trouble-by-joseph-e–stiglitz
  http://corporateeurope.org/international-trade/2016/01/dangerous-regulatory-duet

  0 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >