Binnenland

“Nederlandse overheid misleidt burgers over TTIP”

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse overheid en minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking lichten Nederlanders stelselmatig verkeerd in over de gevolgen van het omstreden vrijhandelsakkoord TTIP. Dat stelt voedselwaakhond foodwatch.

Cijfers worden selectief uit rapporten gehaald om een positief beeld te schetsen en de nadelige effecten van het vrijhandelsverdrag worden veelal genegeerd. Foodwatch vindt het schandalig dat de overheid haar burgers zo eenzijdig informeert over een onderwerp waarover heel veel mensen zich zorgen maken. In een open brief aan de minister eist de waakhond dat de overheid haar communicatie aanpast.

Recordaantal handtekeningen

Steeds meer mensen vrezen dat het verdrag een negatief effect zal hebben op werknemersrechten, de voedselveiligheid en het milieu. Tegenstanders van het verdrag vinden dat economische belangen voor die van burgers, consumenten en milieu worden gesteld. Het Europees burgerinitiatief STOP-TTIP heeft inmiddels een recordaantal van ruim 2,2 miljoen handtekeningen verzameld.

Foodwatch zet de vijf grootste misleidingen van de Nederlandse overheid op een rij. De overheid overdrijft de economische voordelen van TTIP door alleen positieve cijfers te citeren en negatieve rapporten te negeren. Ze onderbelicht daarnaast stelselmatig de risico’s voor de democratie en voor de beleidsvrijheid van bewindslieden op het gebied van volksgezondheid, milieu en consumentenrechten.

97 procent is tegen

Ten derde blijft de overheid haar steun uitspreken voor schimmige private rechtbanken waarmee bedrijven de overheid buiten de nationale rechtspraak om kunnen aanklagen terwijl 97 procent van de Europese bevolking dit niet wil. De risico’s van deze rechtbanken worden nauwelijks toegelicht.

Ten vierde maakt de overheid niet genoeg werk van het schrijnende tekort aan informatie over de onderhandelingen. Tot slot geeft de overheid een onjuiste weergave van de manier waarop TTIP door de EU en de lidstaten moet worden goedgekeurd.

Het is stuitend dat de overheid de burger misleidt met haar eenzijdige berichtgeving en het onderbelichten van de risico’s rond TTIP. Foodwatch eist daarom dat Ploumen haar communicatie per direct aanpast.

Privévliegtuig

Minister Ploumen raakte onlangs nog in opspraak omdat ze begin dit jaar samen met twee van haar ambtenaren met een privévliegtuig van Rotterdam naar Berlijn is gevlogen voor een conferentie. Totale kosten van de vlucht: 8900 euro.

Ploumen vloog op maandag 26 januari samen met haar particulier secretaris en woordvoerder naar Berlijn voor een bijeenkomst van de Gave Vaccine Alliance om te vertellen dat de Nederlandse regering de bijdrage aan de organisatie verhoogt met 50 miljoen euro naar 250 miljoen euro.

[Foodwatch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sunshine
Sunshine
7 jaren geleden

Er gaan een paar dingen door me heen als ik dit lees.
1) de overheid misleidt de burgers constant – niet nieuws
2) weet de overheid überhaupt zélf wel wat de TTIP inhoudt aangezien het dusdanig in het geheim bekokstooft wordt dat zelfs de congresleden in America het niet eens mogen inzien?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

http://www.koninklijkhuis.nl/encyclopedie/monarchie/rol-van-het-staatshoofd/

Het wordt tijd dat ons staatshoofd eens orde op zaken gaat stellen, en opkomt voor de bevolking. Dit land is beland in een bestuurlijke dictatuur waaruit binnenkort geen andere uitweg mogelijk is dan middels een revolutie.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
7 jaren geleden
Wim
Wim
7 jaren geleden

Je kan beter je schoen opeten, dan die Amerikaanse brood.

Wij zijn zo ver geschopt met glutenvrij enz…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x