Archeologie

De piramides van Montevecchia (video)

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2003 werd de moderne wetenschap door de Italiaanse architect Vincenzo di Gregorio geattendeerd op de trappiramides van Montevecchia.

De piramides zijn gemaakt van aarde en steen en bevinden zich op 40 kilometer ten noordoosten van Milaan en 15 kilometer ten zuiden van Lecco in Lombardije.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gedacht werd dat deze piramides waren gebouwd door moderne boeren. De stenen die her en der zichtbaar zijn onder de terrasvorm vertellen echter een ander verhaal. Onafhankelijk onderzoeker Nenad Djurdjevic ontdekte dat deze gigantische bouwwerken erg oud zijn en niet door de natuur zijn gevormd.

Cipres

Op de meest zuidelijk gelegen piramide zijn 11 cipressen gevonden die rond een altaar zijn geplant. Een cipres kan gemakkelijk 2.000 jaar oud worden. De oude Etrusken associeerden de boom met mystiek. De Etruskische koningen regeerden Rome 150 jaar lang en de Romeinen danken hun schrift, cultuur en godsdienst voor een groot gedeelte aan de Etrusken.

Ze geloofden dat de bovennatuurlijke krachten en de krachtige oliën van de boom kwade geesten verjoegen. Cypressen zouden een veilige passage garanderen naar het hiernamaals.

Levensboom

De verering van bomen door piramidebouwers is niet ongewoon. De populairste heilige boom voor de oude Egyptenaren was de tamarisk, of levensboom. De oude Maya’s vereerden de heilige ceiba en gebruikten dezelfde benaming als de Egyptenaren. De boom stond voor de verbinding tussen de kosmos (takken) en de X’ibalba of onderwereld (wortelen) terwijl de stam het leven voorstelde.

Momenteel wordt meer onderzoek verricht naar de drie piramides van Montevecchia. De derde piramide ligt grotendeels verscholen onder dichte vegetatie en moet eerst worden blootgelegd.

Er zijn nog geen officiële wetenschappelijke studies gedaan naar de piramides van Montevecchia. Een Tsjechisch tijdschrift publiceerde in 2003 satellietfoto’s en afmetingen van de piramides.

Bron: Bosnian-pyramid.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x