Blog

De reden waarom je als ondernemer moet kiezen voor glasvezel

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als ondernemer weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om te zorgen voor de juiste faciliteiten. Dit geldt niet alleen als het gaat om comfort, maar ook als we kijken naar de processen binnen het bedrijf.

Allereerst scheelt het je tijd, dus geld, maar zorgt het er ook voor dat werknemers minder snel geïrriteerd raken. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat de deur van het magazijn al jaren klemt bij het openen en sluiten of het internet dat traag is. Juist dat laatste is iets waar we het graag over willen hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Veel bedrijven zijn inmiddels wel overgestapt op glasvezel, maar een deel ook niet. Vooral de wat kleinere bedrijven kiezen er vaak voor te blijven zitten waar ze nu zitten, met alle gevolgen van dien. De reden waarom je als ondernemer voor glasvezel zou moeten kiezen, vertellen we je daarom nu.

Snel en betrouwbaar

Kies je voor glasvezel internet, dan ben je verzekerd van een goede snelheid en een stabiele verbinding. Twee dingen waar je als ondernemer natuurlijk blij van wordt. Wel is het belangrijk goed te kijken welke snelheid je nodig hebt, aangezien er verschillende providers zijn waaruit je kunt kiezen.

Allereerst is het dus goed te weten wat je huidige situatie is en hoeveel werknemers je bijvoorbeeld in dienst hebt. Daarnaast is het zaak te kijken naar het aantal apparaten dat gebruikmaakt van het internet, zodat je op basis daarvan voor een betrouwbare provider kunt kiezen.

Glasvezel providers hebben vaak verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen, volledig afgestemd op de behoeften van je bedrijf. Voor grote bedrijven is het aan te raden iemand op locatie te laten langskomen, zodat jullie samen kunnen kijken wat er allemaal nodig is.

Capaciteit van zakelijk glasvezel

Glasvezel biedt ook aanzienlijk hogere snelheden en capaciteit in vergelijking met andere verbindingen zoals we voorheen (A)DSL kenden. Met zakelijk glasvezel kun je genieten van downloadsnelheden tot wel honderden MB’s per seconde, wat ideaal is voor het verzenden en ontvangen van grote bestanden, het streamen van video’s en het gebruik van op cloud gebaseerde diensten.

Daarnaast biedt glasvezel voldoende capaciteit om gelijktijdig meerdere apparaten en gebruikers te ondersteunen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Ideaal dus wanneer je als bedrijf wilt opschalen en ineens van 10 naar bijvoorbeeld 15 werkplekken wilt gaan.

Goed voor de toekomst

Glasvezel is ook een toekomstbestendige keuze voor je bedrijf. De groeiende digitale economie vereist een snelle en betrouwbare internetverbinding en glasvezel voldoet natuurlijk aan deze eisen. Door te investeren in glasvezel leg je een solide basis voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf op lange termijn. Bovendien zorgt glasvezel voor flexibiliteit, omdat je gemakkelijk kunt upgraden naar hogere snelheden zonder dat er ook fysiek een enorme aanpassing nodig is.

Wel moet je er rekening mee houden dat glasvezel geen zekerheid is dat het tot in lengte van jaren blijft, aangezien de ontwikkelingen ook op dat vlak elkaar in razend tempo opvolgen. Blijf deze ontwikkelingen daarom dan ook goed volgen.

2.1 12 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
akasha
akasha
6 maanden geleden

Reklame ! Heb je een zak geld gekregen voor dit nutteloze stuk marketing?
Een artikel over Tesla’s gratis wifi en zijn toren was beter, helaas kapot gemaakt die man.
Maar ja een AI wereld vol elektraogen met scanpoortjes en digicashglobs hebben goed internet nodig. Arme robodogs hebben een goede breedeverbinding nodig. Tijd voor een bijdrage aan de oorlogsmachine.

Vilseledd
Vilseledd
6 maanden geleden

Wat is dit voor nonsens? We weten toch allemaal, dat glasvezel vanwege de grote bandbreedte wordt gebruikt om de bevolking en het MKB te controleren.

Lees ook
Close
Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x