Homepagina » Buitenland » De timing van de virusmutatie ‘is wel erg opmerkelijk’
virusmutatie
Foto: Pixabay

De timing van de virusmutatie ‘is wel erg opmerkelijk’

Opeens was daar een nieuwe variant van het coronavirus. De virusmutatie gaat momenteel rond in Groot-Brittannië en zou ook in Nederland zijn opgedoken. Viroloog Marion Koopmans waarschuwde vandaag in het NOS Radio 1 Journaal dat alleen het eisen van een negatieve test voor reizigers het gemuteerde virus niet uit Nederland houdt. Om de nieuwe variant van het coronavirus tegen te houden, is er volgens haar meer nodig. “Wat ook belangrijk is, is dat mensen als ze negatief getest zijn en daarna alsnog klachten krijgen, zich opnieuw laten testen.”

Sommigen beweren dat de virusmutatie 70 procent besmettelijker is. Wetenschappers en politici hebben gezegd dat daar nog geen bewijs voor is. Professor Carl Heneghan van de Universiteit van Oxford reageerde sceptisch. “Ik doe dit al 25 jaar en kan je vertellen dat je hier niet zomaar een getal aan kunt hangen.” Alle experts zeggen dat het daar veel te vroeg voor is, aldus Heneghan. “Ik wil eerst duidelijk bewijs zien en niet horen ‘dat we denken dat het besmettelijker is’.” Ook oud-minister Desmond Swayne zei ‘eerst bewijs te willen zien’.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC mengde zich dinsdag in de discussie. Volgens het agentschap is er ‘geen bewijs’ dat de virusmutatie resulteert in ergere klachten of een hoger risico op sterfte. Dat een variant van het virus veel voorkomt in een bepaald gebied wil nog niet zeggen dat deze variant besmettelijker is, voegde de CDC toe.

De Haagse pr-afdeling werkt overuren

In dit nieuwsartikel, dat dateert van september, valt te lezen: “Dat het virus muteert, hoeft geen reden te zijn voor ongerustheid. Er zijn al duizenden varianten van het Sars-CoV-2-virus opgedoken, en de meeste mutaties hebben weinig tot geen invloed.” Vanwaar dan alle ophef?

Volgens advocaat Henriette Nakad is er meer aan de hand. “De timing van een ‘nieuw’ virus is wel erg opmerkelijk. Net nu iedereen begint te beseffen dat de besmettelijkheid en dodelijkheid niet klopte,” schrijft ze op Twitter. “De Haagse pr-afdeling werkt overuren.”

4.9 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marion
Marion
5 maanden geleden

Ze moeten iets verzinnen om iedereen aan t vaccin te krijgen. We gooien r gewoon ff een nieuwe variant tegenaan. Wat sneu

Catharina
Catharina
5 maanden geleden

Ach ja…ze moeten wat om de leugen en angst in stand te houden he….zo voorspelbaar dit dat zelfs een blind paard het doorkrijgt

doornbos
doornbos
5 maanden geleden

Tja, de welbekende kat in het nauw. Maar, voor bijvoorbeeld mijn eigen familie maakt het allemaal niks uit hoor. Die zijn en blijven in coma. Ik denk dat er wel degelijk sprake is van ziekte. Namelijk krankzinnigheid. Voila.

Petrus
Petrus
5 maanden geleden

DeepState/Cabal zal alles doen om wereldwijd de Lock down en andere maatregelen te laten voortduren.

x

Check Also

simone

Simone (19) haalde op 1 mei het Moderna-vaccin, nu moet haar moeder haar uitvaart regelen

De 19-jarige studente Simone Scott haalde op ...

corona

Corona-uitbraak onder gevaccineerden in Enschedees verzorgingshuis: 60% positief getest

In het verzorg- en verpleeghuis De Eschpoort ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

108
0
We lezen graag je reactie!x