Straling

Oekraïense stad legt mobiele telefoonverkeer plat vanwege straling

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de stad Jaremtsje in Oekraïne is het mobiele telefoonverkeer platgelegd omdat inwoners bezorgd zijn over de gevaarlijke straling die mobieltjes uitzenden.

Het stadsbestuur heeft de contracten met de grootste mobiele telefoonaanbieders van het land, Kyivstar en MTS Ukraine, beëindigd. Daarnaast zijn draadloze basisstations in het gebied platgelegd.

Inwoners deden hun beklag over een verslechtering van de gezondheid als gevolg van straling die wordt uitgezonden door de antenne’s van de basisstations. De lokale autoriteiten bepaalden op aandringen van een groep actievoerders dat de antenne’s in de buurt van het lokale ziekenhuis niet langer mogen worden gebruikt.

Skiseizoen

Lokale hotels hebben het besluit bekritiseerd omdat ze vrezen dat toeristen wegblijven tijdens het skiseizoen, dat binnenkort opent. Mobiele telefoonaanbieders hebben de lokale autoriteiten gevraagd of ze hun basisstations in andere nabijgelegen gebieden mogen verplaatsen.

Het is niet voor het eerst dat in Oekraïne actie wordt ondernomen tegen mobiele communicatie. In 2009 besloot de stad Bilhorod-Dnistrovsky in het westen van Oekraïne om het mobiele verkeer uit te schakelen. Na een groot protest van de lokale bevolking werden de antenne’s weer geactiveerd.

Grote blootstelling

In 2011 nam de Wereldgezondheidsorganisatie het standpunt in dat straling van mobiele telefoons ‘mogelijk kankerverwekkend is voor mensen’. Het besluit volgde na een bijeenkomst van een werkgroep van het internationale agentschap voor kankeronderzoek IARC in Lyon.

Na ruim een week studeren op het beschikbare onderzoek kwam de werkgroep tot de conclusie dat bij grote blootstelling aan gsm-straling een verband met glioom (hersenkanker) niet kan worden uitgesloten.

Veel fabrikanten van mobiele telefoons, waaronder BlackBerry en Apple, waarschuwen gebruikers nu al om de telefoon voor alle zekerheid enkele centimeters van het hoofd te houden.

Bron: Ria.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bertrolli
Bertrolli
9 jaren geleden

Goede actie.

Ik vind het alleen vreemd dat men GMS/UMTS (en binnenkort ook steeds meer LTE masten) als boosdoeners ziet en vaak niet eens op de hoogte is van de zenders die men in huis haalt zoals DECT telefoons (100 pulzen per seconde) en WiFi (10 pulzen per seconde). Terwijl deze zenders in microwatt/m2 (mits je niet in de buurt van een mast woont) een veel hogere belasting geven dan een mast, zelfs geeft zulke apparatuur bij je buren hogere belasting dan een mast.
Even voor de duidelijkheid ik ben tegen masten.

Maar het “not in my backyard” principe en wel de hele dag met een smartphone rondlopen snap ik niet.
Wil je deze industrieën aan banden leggen dan moet je geen mobiele telefoon willen.

Chief
Chief
9 jaren geleden

Answer from a lady from the Ukraine:

Begin forwarded message:

Hi Chief.
It was only for 2 days. The experiment was not successful.
Cell phones work as before.

Natalia.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x