Binnenland

De VVD in Friesland is het helemaal zat: partij van Rutte ‘staat op het punt van imploderen’

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

Deze zomer breekt Mark Rutte het record van langstzittende premier van Nederland. Hij overweegt nog niet te stoppen. “Ik voel wel dat ik langzamerhand halverwege ben,” zei hij grappend tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Het kwam hem op stevige kritiek te staan. “Halverwege? Je bedoelt allang overtijd!” zei Kamerlid Wybren van Haga. “Nederland is al lang klaar met u, meneer Rutte. U bent bijna de enige in ons land die dat niet ziet. Ga nou maar,” twittert PVV-leider Geert Wilders.

“Dag Mark, je bent niet halverwege. Het Torentje is geen long stay-afdeling,” bijt columnist Marianne Zwagerman hem toe. “Halverwege?! Je bent al drie keer langs de finish.”

Grote onvrede

Het aanblijven van Rutte is allerminst zeker. Lokale VVD-fracties beginnen zich steeds meer te roeren. Zwagerman verwijst naar een brief die ter ondertekening ligt bij 20 Friese VVD-afdelingen. Zeven zouden al getekend hebben. “De VVD in Friesland is het zat,” aldus Zwagerman.

In de brief valt te lezen dat er al een langere periode sprake is van ‘grote onvrede bij de achterban en onze leden’.

Grote nederlaag

“Door het Rijk worden de provincies op pad gestuurd met een bijna onmogelijke opdracht. Een zelfgecreëerde garantie op weerstand en ontevredenheid. Dit voelen onze leden en achterban goed aan en die beginnen zich te roeren. Inmiddels hebben al een behoorlijk aantal leden het advies van onze premier opgevolgd: ze hebben hun lidmaatschap opgezegd!” staat in de brief.

“Zonder koerswijziging zullen de Staten- en waterschapsverkiezingen, en dus daarmee ook de verkiezingen voor de Eerste Kamer, uitlopen op een grote nederlaag. Met de huidige koers zal de VVD zich verder vervreemden van de achterban en een deel van de leden.”

Rutte weet dat

Statenlid en bestuurslid van BVNL Arjan de Kok reageert: “De VVD staat op het punt van imploderen. Maar gewoon doorgaan in Den Haag, alsof er geen ‘achterland’ bestaat. Hans van Tellingen, ook BVNL-bestuurder, voegt hieraan toe: “De VVD implodeert. En Rutte weet dat.”


5 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
4 maanden geleden

Zolang er gefraudeerd blijft worden met stemcomputers zal er niks veranderen.

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Het zal mij benieuwen maar de laatste 16 jaren is het vakje van de VVD altijd rood gekleurd door de mens als een gehypnotiseerde lemming.
Een trend wordt ooit een keer gebroken maar dat kan heel erg lang duren, te lang.

Edwin
Edwin
4 maanden geleden

Alleen met Trekkers krijg je hem weg

Peter Wisman
Peter Wisman
4 maanden geleden

Rutte zit al lang met zijn hoofd in Europa, waar hem een topfunctie is beloofd. Maar het tribunaal wacht op hem

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x