Buitenland

Dit is de echte reden waarom schepen Oekraïense havens niet kunnen verlaten

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Omdat de Zwarte Zee nu beheerst wordt door Rusland en Oekraïense havens geblokkeerd worden door Russische marineschepen is het onmogelijk om een groot deel van het graan het land uit te krijgen, beweert Nieuwsuur. Rusland zou de blokkade alleen willen opheffen als de sancties verlicht worden.

RTL Nieuws schrijft dat naar schatting 25 miljoen ton graan het door oorlog geteisterde Oekraïne niet uit kan door Russische blokkades en daardoor dreigt te bederven. Russische oorlogsschepen blokkeren de export van graan en andere landbouwproducten uit Oekraïne, aldus RTL.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dan de NOS: “Rusland blokkeert de graanexporten via de Zwarte Zee, waardoor er voedseltekorten dreigen op de wereldmarkt.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onzin

In gesprek met hoofd van de Afrikaanse Unie Macky Sall heeft de Russische president Poetin overigens gezegd dat het ‘onzin’ is dat Rusland de graanexport uit havens niet zou toestaan.

De Amerikaanse journalist Patrick Lancaster is in Cherson, een Oekraïense havenstad aan de monding van de Dnjepr, die in de Zwarte Zee uitmondt. De stad is onlangs bevrijd door het Russische leger.

In de haven van Cherson ligt een aantal schepen voor anker. Lancaster sprak met de kapitein van de Ferahnaz, één van de schepen die niet weg kunnen. Op hetzelfde moment deelde het Russische leger humanitaire hulpgoederen uit aan de bemanning.

Mijnen

De kapitein vertelde aan Lancaster dat hij groen licht had gekregen van de Russen om de haven te verlaten en dat ze hem een veilige doorvaart garanderen. Het schip moet echter ook langs Odessa, een stad die in handen is van Oekraïne. Voor de kust van de stad ligt het bezaaid met Oekraïense mijnen.

Het gebied dat in handen is van Rusland is vrij van mijnen en kan worden gebruikt door de scheepvaart. De Oekraïense autoriteiten konden de kapitein geen veilige doorvaart garanderen. Dat is de reden dat de schepen in Cherson nog voor anker liggen. Lancaster zei nog dat de Oekraïense autoriteiten geen toestemming geven.

Veel bemanningsleden zijn inmiddels geëvacueerd door het Russische leger, aangezien de schepen al drie maanden in de haven liggen.

4.8 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Juffie
Juffie
1 jaar geleden

Russische sappers zijn bezig de zeemijnen op te ruimen. De dingen spoelen overal op de kust aan zelfs tot in Turkije.

Danny
Danny
1 jaar geleden

Ik Ben perfekt voorbereid op Wat er gaat komen ik laat ze gewoon allemaal doen de voedsel crisis gaat zeker komen Naar mijn vermoeden tegen de herfst, no problem op alles voorzien eten en water op vooraad ik verheug me op de schaapjes hun koppen als er niets meer in de rekken ligt ✌🏻🐑

Adriana
Adriana
1 jaar geleden

Ik had dit ooit gelezen: het enige bewijs dat er door de mensheid geen INTELLIGENTE buitenlandse beschavingen zijn gevonden is omdat zij geen contact met ons opnemen. Mijn God wat is de mensheid dom! En we leren het echt nooit🤡. De geschiedenis kan zich honderden keren herhalen en toch leren de meeste het nooit🙄

Marrob BE
Marrob BE
1 jaar geleden

Dit verhaal klopt.
Maar het is nog veel dramatischer dan alleen dat.
In Cherson zitten Oekraïense soldaten, die normaliter als kaptein of stuurman varen.
Ja, ook voor Nederlandse rederijen.
Maar ze kunnen niet gaan varen, want ze mogen het land niet uit.
Of je vecht of je krijgt de kogel.
Daar zou nieuwsuur eens achteraan moeten gaan.
Als een Amerikaan daar durft te komen, dan moet een Nederlander dat zeker kunnen.
Het is een drama van de eerste orde.
Maar ja, het staat in het WEF programma.
Covid, Oorlog, Hongersnood.

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x