Het Complot

‘Canadese overheid snoert wetenschappers de mond’ (video)

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gepensioneerde overheidswetenschapper uit de Canadese stad Saskatoon vertelt in een exclusief interview met zender CBC dat de overheid haar en andere wetenschappers de mond snoert.

De 59-jarige Marley Waiser werkte meer dan 25 jaar voor het Canadese ministerie van Milieu en ging vorig jaar met pensioen. Nu wil ze haar stem laten horen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze komt nu pas naar buiten omdat ze bang was haar baan te verliezen. Ook was ze bang voor de eventuele gevolgen.

Antibiotica

Waiser schreef in 2011 twee papers voor het ministerie over chemische stoffen (zoals fosfor en ammonia) en medicijnen (zoals antibiotica) in de rivier Wascana Creek. De vervuilende stoffen werden niet uit het water gefilterd door de rioolwaterzuiveringsinstallatie bij de rivier.

Toen CBC contact opnam met Waiser, gooide het ministerie de deur dicht. Waiser kreeg te horen dat ze eerst een cursus mediatraining moest volgen voordat ze met journalisten over haar onderzoek mocht praten. Die mediatraining kwam er nooit.

Bureaucratische wegversperringen

Het ministerie snoerde haar in essentie de mond met behulp van bureaucratische wegversperringen. Het is jammer voor de Canadezen, zei Waiser, omdat zij baat kunnen hebben bij onderzoek van wetenschappers die het milieu bestuderen. “We moeten onze aquatische ecosystemen goed beschermen,” zei ze.

Het ministerie van Milieu wilde niet meewerken aan een interview, maar een woordvoerder zei in een e-mail niet te zullen reageren op ‘geruchten’. Het ministerie voegde toe dat onderzoekers hun werk mogen publiceren en dat ambtenaren niet de mond wordt gesnoerd.

Het kantoor van de Canadese informatiecommissaris Suzanne Legault gaat nu een onderzoek instellen naar in totaal zeven overheidsinstanties waaronder het ministerie van Milieu.

Bron: CBC.ca

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lil
Lil
11 jaren geleden

Het is telkens van hetzelfde laken en pak!Er zijn zoveel mensen die uit ANGST hun mond niet open durven te doen wanneer er iets aan het licht komt wat schadelijk is voor onze gezondheid,soms zéér schadelijk!
Vaak na jaren komt men er mee naar buiten..maar dan is er inmiddels al zoveel schade aangericht aan onze gezondheid wat zelfs sterfgevallen bekend zijn. Zolang de mensheid kiest voor DE ANGST, wordt er géén werkelijke actie ondernomen op het JUISTE moment en zijn WIJ telkens maar weer opnieuw de klos van al deze schadelijke praktijken, zo blijft geld en macht HEERSEN en REGEREN..en wordt de mensheid zieker..en zieker..het ergste is, dat de overheid dit wéét!!

In Lak’ech

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Dus als ik het goed begrijp, is het volgen van de regels van degene die jouw salaris (in dit geval via afgeperste belastinggelden) betaald, het zelfde als mondsnoeren. Het is nog altijd wiens brood men eet wiens woord men spreekt, of dit nu uit vrije wil is of omdat het je werkgever is, dat maakt niets uit. Indien mevrouw er echt mee had gezeten, had zij ontslag kunnen nemen en dan alsnog haarzelf uitspreken, het feit dat zij dit toen niet nodig vond zegt genoeg over haar en haar mentaliteit. Niet eens de moeite waard om aandacht aan te besteden.

kengai
kengai
11 jaren geleden

Brandenburg, blijkbaar heb jij totaal geen mensenkennis of altijd genoeg geld omhanden gehad.
Vraag eens 100 mensen of ze hun mond willen houden of anders eruit vliegen, dan ben ik bang dat niemand zijn mond open doet, misschien niet eens 1 op de 100.000, dat heet de wurggreep van geld.
Deze mevrouw mocht haar mond niet open doen van de regering en die hadden weer opdracht gekregen van jouw schattige milieuvervuilende industrie.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Wat ik niet begrijp is dat deze mevrouw de bevolking niet op andere manieren kan waarschuwen. Desnoods via social media, om als bevolking de handen ineen te slaan, en eens goed van zich laten horen.DESNOODS DE STRAAT OP EN MET SPANDOEKEN DE WERELD WAKKER SCHUDDEN!!!Tenslotte moeten zij toch ook gebruik maken van hetzelfde drinkwater??Ik zou zeggen SCHREEUW HET VAN DE DAKEN!!!!

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x