Buitenland

Deense RIVM zegt dat Covid-19 geen gevaarlijke ziekte is, en wordt buitenspel gezet

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit e-mails die zijn gelekt aan de Deense krant Politiken blijkt dat het Deense RIVM het niet eens is met de corona-aanpak van de regering. De e-mails onthullen verder dat politici wetenschappelijk adviseurs onder druk hebben gezet om het gevaar van het virus te overdrijven en dat bepaalde informatie moest worden achtergehouden tot na het verlengen van de lockdown. De Deense premier Mette Frederiksen (foto) walste over haar eigen gezondheidsexperts heen, onthullen de mails.

In een e-mail die op 15 maart is verstuurd, valt te lezen: “De Deense gezondheidsautoriteit blijft van mening dat Covid-19 niet kan worden omschreven als een gevaarlijke ziekte.” De autoriteit merkt daarbij op dat de ziekte geen ernstig verloopt heeft en dat het sterftecijfer niet hoog is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op 12 maart nam het Deense parlement een noodwet aan die onder andere de macht van het Deense RIVM inperkt. Het is niet langer een regulerende instantie, maar een adviserende instantie.

Positieve cijfers achtergehouden

Er zijn ook e-mails gelekt aan de krant Ekstrabladet die laten zien dat het reproductiegetal op 20 maart 2,1 was in Denemarken, een stuk lager dan geschat (2,6). Deze informatie werd achtergehouden omdat de cijfers de regering onwelgevallig waren, schrijft The Local.

De gezondheidswoordvoerder van de Liberale Partij van Denemarken sprak van een zorgwekkende situatie. “Het is een enorm probleem als je het officiële advies dat je ontvangt probeert om te zetten in een politiek gekleurd advies.”

Hij noemde het ‘schandalig’ dat de regering ervoor heeft gekozen om de positieve cijfers achter te houden. “De burgers hebben veel vertrouwen in de autoriteiten en de overheid, maar je ziet nu dat dat andersom niet het geval is,” zei hij tegen TV2.

Deense RIVM buitenspel gezet via noodwet

De e-mails tonen dat zowel de Deense topepidemioloog Kare Molbak als Soren Brostrom, het hoofd van de Deense gezondheidsautoriteit, de nieuwe cijfers naar buiten wilden brengen. Brostrom liet echter weten dat premier Frederiksen de lockdown zou verlengen en hier dus niet op zat te wachten.

De week ervoor had ze tijdens een speech gezegd dat het reproductiegetal 2,6 was. “Als één persoon drie anderen besmet, en zij besmetten weer drie anderen, dan zijn er negen mensen besmet. Als die negen mensen drie anderen besmetten, zijn er bijna 30 mensen besmet.”

Het reproductiegetal was inmiddels al gedaald tot 2,1 en zou in haar rekenvoorbeeld hebben geleid tot 9,2 besmettingen, een aanzienlijk verschil.

Politiken doet in een uitgebreid artikel uit de doeken hoe het Deense RIVM op 12 maart buitenspel is gezet door middel van de noodwet. Zodoende kon de overheid het advies van de autoriteit – dat Covid-19 geen gevaarlijke ziekte is – negeren en ingrijpende lockdownmaatregelen doordrukken.

5 24 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
3 jaren geleden

Er is maar Een virus die alles overtreft ,dat is de Cijfervirus, die erger is dan de corona virus, de corona zelf is eigenlijk ongrijpbaar,het beweegt zich zoals het zich beweegt door de vrijen ether heen van planeet Aarde, men gaat deze vrijen beweging met cijfers te lijf, en men doet Net alsof deze virus aan een cijfer verbonden is, dat is natuurlijk gezien dwaasheid, een cijfer vergelijken men een natuurlijke Virus, die eigenlijk helemaal niet echt zo Erg is, EN dat Word het wel gemaakt door het in cijfers te berekenen, die eigenlijk veel erger is dat de corona zelf, ik noem het de cijfervirus, een virus die gemaakt is door mensen handelen en meer gevaarlijker is dan de corona, deze virus heeft al heel wat meer leed veroorzaakt dan de corona zelf,op economische en op het gebied van angst,en dat alleen maar door de cijfer zelf is ontstaan en niet door corona,de huidige machten die deze hebben veroorzaakt met behulp van rekenkamers en wetenschappers die alleen dit maar met een cijfer afdoen weten niet echt waar ze over praten,ja over de cijfer zelf weten ze genoeg ,maar deze cijfer is gelijkertijd een virus geworden erger dan de corona zelf,ook deze cijfervirus gedraagt zich in de ether als een beweging ongecontroleerd dat blijkt ook wel uit de vele tegenspraken waar landen en mensen zich van bedienen,,en men gaat deze te lijf met cijfers die al net zo onvoorspelbaar en ongecontroleerd is dan de Corona zelf, men weet niet waar het eind is en ook het begin ervan is nog een raadsel, maar niettemin de cijfer geeft een uitkomst ,ja die van een chaotische ongecontroleerde gecontroleerde onberekenbare onbetrouwbare Uitkomst , zodat men deze aanneemt voor het betrouwbare, de cijferberekening heeft een chaotische toestand veroorzaakt met als de hoofdschuldige de corona, de boosdoener van alles, en daar kan de machthebbers zich achter verschuilen en zullen ook niet zo gouw berecht worden want de oorzaak is toch de CORONA?Maar dat is natuurlijk in zijn geheel niet echt Waar ,zij ZIJN het, de beleidsmakers en de uitvoerders die alles met een cijfer beoordeeld, een cijfer waar niet eens Echt de waarheid is van wat nu Heerst, maar het beheerst wel vele dwaasheden.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Dit is voor mij ook een verrassing. Dus de politiek is hier mede schuldig aan. Volgende vraag: wie zit hier dan achter qua namen? Waarom vraag weten we al: opzet NWO via private bedrijven(CEO)/financieel reset. Wie krijgt er zo meteen een baantje bij de EU of CEO bedrijf?!

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Kennelijk doet de Deense Pers haar werk (nu) wel goed.

Hieruit blijkt ondubbelzinnig dat politici zowel de Deense als waarschijnlijk ook de Nederlandse (en overal ter wereld) naar een totalitaire staat willen. Totalitaire staten zoals van Adolf Hitler, Mao, Stalin, Lenin, Kim Jung Un, noem maar op.

Daar hebben wij 75 jaren geleden de Duitsers voor laten wegschoppen. De gestorvenen toentertijd draaien zich in hun graf om.

Zal mij benieuwen wanneer de reguliere Nederlandse Media in beweging komt.

salvar
salvar
3 jaren geleden

overal wat goed gaat werkt de regering weer tegen.
mensen ze willen helemaal niet terug naar normaal.
5G och moet kunnen.
1.5 meter blijft lekker want hebben we jullie in de tang.
hooguit 30 man mogen demonstreren dus nooit geen opstand van de burger meer.
liefst een muilkorf.
zo meteen je buidel leeg roven.
de wereld economie is al naar de kloten geholpen en dan zeggen dat het er geen plan achter zit?
vaccin over een half jaar en farma in amerika gaat het maken maar kunnen niet zeggen welke fabriek , nou simpel een fabriek van de helhond gates.
hoe ziek kan je zijn als regering dat je je eigen burgers dit aandoet en de reet lik van elite?

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x