Homepagina » Buitenland » Deense RIVM zegt dat Covid-19 geen gevaarlijke ziekte is, en wordt buitenspel gezet
deense
Foto: News Oresund CC BY 2.0

Deense RIVM zegt dat Covid-19 geen gevaarlijke ziekte is, en wordt buitenspel gezet

Uit e-mails die zijn gelekt aan de Deense krant Politiken blijkt dat het Deense RIVM het niet eens is met de corona-aanpak van de regering. De e-mails onthullen verder dat politici wetenschappelijk adviseurs onder druk hebben gezet om het gevaar van het virus te overdrijven en dat bepaalde informatie moest worden achtergehouden tot na het verlengen van de lockdown. De Deense premier Mette Frederiksen (foto) walste over haar eigen gezondheidsexperts heen, onthullen de mails.

In een e-mail die op 15 maart is verstuurd, valt te lezen: “De Deense gezondheidsautoriteit blijft van mening dat Covid-19 niet kan worden omschreven als een gevaarlijke ziekte.” De autoriteit merkt daarbij op dat de ziekte geen ernstig verloopt heeft en dat het sterftecijfer niet hoog is.

Op 12 maart nam het Deense parlement een noodwet aan die onder andere de macht van het Deense RIVM inperkt. Het is niet langer een regulerende instantie, maar een adviserende instantie.

Positieve cijfers achtergehouden

Er zijn ook e-mails gelekt aan de krant Ekstrabladet die laten zien dat het reproductiegetal op 20 maart 2,1 was in Denemarken, een stuk lager dan geschat (2,6). Deze informatie werd achtergehouden omdat de cijfers de regering onwelgevallig waren, schrijft The Local.

De gezondheidswoordvoerder van de Liberale Partij van Denemarken sprak van een zorgwekkende situatie. “Het is een enorm probleem als je het officiële advies dat je ontvangt probeert om te zetten in een politiek gekleurd advies.”

Hij noemde het ‘schandalig’ dat de regering ervoor heeft gekozen om de positieve cijfers achter te houden. “De burgers hebben veel vertrouwen in de autoriteiten en de overheid, maar je ziet nu dat dat andersom niet het geval is,” zei hij tegen TV2.

Deense RIVM buitenspel gezet via noodwet

De e-mails tonen dat zowel de Deense topepidemioloog Kare Molbak als Soren Brostrom, het hoofd van de Deense gezondheidsautoriteit, de nieuwe cijfers naar buiten wilden brengen. Brostrom liet echter weten dat premier Frederiksen de lockdown zou verlengen en hier dus niet op zat te wachten.

De week ervoor had ze tijdens een speech gezegd dat het reproductiegetal 2,6 was. “Als één persoon drie anderen besmet, en zij besmetten weer drie anderen, dan zijn er negen mensen besmet. Als die negen mensen drie anderen besmetten, zijn er bijna 30 mensen besmet.”

Het reproductiegetal was inmiddels al gedaald tot 2,1 en zou in haar rekenvoorbeeld hebben geleid tot 9,2 besmettingen, een aanzienlijk verschil.

Politiken doet in een uitgebreid artikel uit de doeken hoe het Deense RIVM op 12 maart buitenspel is gezet door middel van de noodwet. Zodoende kon de overheid het advies van de autoriteit – dat Covid-19 geen gevaarlijke ziekte is – negeren en ingrijpende lockdownmaatregelen doordrukken.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rop schreef:

  Er is maar Een virus die alles overtreft ,dat is de Cijfervirus, die erger is dan de corona virus, de corona zelf is eigenlijk ongrijpbaar,het beweegt zich zoals het zich beweegt door de vrijen ether heen van planeet Aarde, men gaat deze vrijen beweging met cijfers te lijf, en men doet Net alsof deze virus aan een cijfer verbonden is, dat is natuurlijk gezien dwaasheid, een cijfer vergelijken men een natuurlijke Virus, die eigenlijk helemaal niet echt zo Erg is, EN dat Word het wel gemaakt door het in cijfers te berekenen, die eigenlijk veel erger is dat de corona zelf, ik noem het de cijfervirus, een virus die gemaakt is door mensen handelen en meer gevaarlijker is dan de corona, deze virus heeft al heel wat meer leed veroorzaakt dan de corona zelf,op economische en op het gebied van angst,en dat alleen maar door de cijfer zelf is ontstaan en niet door corona,de huidige machten die deze hebben veroorzaakt met behulp van rekenkamers en wetenschappers die alleen dit maar met een cijfer afdoen weten niet echt waar ze over praten,ja over de cijfer zelf weten ze genoeg ,maar deze cijfer is gelijkertijd een virus geworden erger dan de corona zelf,ook deze cijfervirus gedraagt zich in de ether als een beweging ongecontroleerd dat blijkt ook wel uit de vele tegenspraken waar landen en mensen zich van bedienen,,en men gaat deze te lijf met cijfers die al net zo onvoorspelbaar en ongecontroleerd is dan de Corona zelf, men weet niet waar het eind is en ook het begin ervan is nog een raadsel, maar niettemin de cijfer geeft een uitkomst ,ja die van een chaotische ongecontroleerde gecontroleerde onberekenbare onbetrouwbare Uitkomst , zodat men deze aanneemt voor het betrouwbare, de cijferberekening heeft een chaotische toestand veroorzaakt met als de hoofdschuldige de corona, de boosdoener van alles, en daar kan de machthebbers zich achter verschuilen en zullen ook niet zo gouw berecht worden want de oorzaak is toch de CORONA?Maar dat is natuurlijk in zijn geheel niet echt Waar ,zij ZIJN het, de beleidsmakers en de uitvoerders die alles met een cijfer beoordeeld, een cijfer waar niet eens Echt de waarheid is van wat nu Heerst, maar het beheerst wel vele dwaasheden.

  • salvar schreef:

   @rop
   precies rop zo is het en niet anders.

  • rop schreef:

   Deze vele dwaasheden die dan weer zijn weerga heeft op de bevolking, de mondkapjes,de 1,5 m afstand, winkelsluiting, terrasjes moeten worden aangepast, winkelwagentjes worden
   met een ontsmettingsmiddel gereinigd,in de rij staan met de 1.5 m afstand, enzv. vele geven er gehoor aan ,maar vele zijn ook tegen dat hele maffe gedoe,horeca ondernemers nemen maatregelen gebaseerd op de 1.5 m met grote tegenzin natuurlijk,maar ze doen gewoon wat de regel nu zegt, een Eenheid met elkaar is daar niet in te vinden, om deze 1.5 m regel te ontlopen zal men met elkaar gewoon net als de boeren moeten protesteren, maar dat komt ook dat het een ieder voor zich is ,en daarmee verliezen ze ook de kracht van de Eenheid die ze kunnen zijn , Een mannetje in Den HAAG zegt en men buigt als een slaaf zijn hooft, van u wil geschieden, Een man de zeggenschap over miljoenen mensen , deze man heeft daarom ook de kracht in zich om miljoenen mensen te laten buigen, en te breken ze gehoorzamen als een slaaf, en als men niet luistert krijgt men slaag , men gijzelt miljoenen mensen en dat maar door een Mannetje , ,dat betekent dat dit mannetje de kracht van miljoenen mensen bezit, en daarmee zijn macht ook kan behouden in een samen gebundeld pakketje van Een Man. de miljoenen kracht in Een Man, natuurlijk kan deze Man dan zijn macht behouden, want hij beslist voor miljoenen tegelijk, dat is zijn Kracht, en miljoenen mensen hebben dan het nakijken ,want miljoenen mensen zijn nu een maal verdeeld, en kunnen nooit die Eenheid bij elkaar vormen ,als dat ENE MANNETJE, kon dat wel dan was het heel snel gebeurt met dat mannetje,

  • Rob schreef:

   rop, er is nog een veel ergere ziekte die het hele leven vernietigt: macht. Daarmee vat je alles samen in één woord.

 • Elise schreef:

  Dit is voor mij ook een verrassing. Dus de politiek is hier mede schuldig aan. Volgende vraag: wie zit hier dan achter qua namen? Waarom vraag weten we al: opzet NWO via private bedrijven(CEO)/financieel reset. Wie krijgt er zo meteen een baantje bij de EU of CEO bedrijf?!

  • Kool schreef:

   Wie r achter zitten? Follow the money…kijk maar naatwie het meeste geld inleggen in het WHO laatje! China (dubbel verdiend inclusief verkoop medische artikelen) maar uiteindelijk eindig je bij de Wereldbank, want r valt geld en macht meer te verdienen.

 • ProAsfalt schreef:

  Kennelijk doet de Deense Pers haar werk (nu) wel goed.

  Hieruit blijkt ondubbelzinnig dat politici zowel de Deense als waarschijnlijk ook de Nederlandse (en overal ter wereld) naar een totalitaire staat willen. Totalitaire staten zoals van Adolf Hitler, Mao, Stalin, Lenin, Kim Jung Un, noem maar op.

  Daar hebben wij 75 jaren geleden de Duitsers voor laten wegschoppen. De gestorvenen toentertijd draaien zich in hun graf om.

  Zal mij benieuwen wanneer de reguliere Nederlandse Media in beweging komt.

  • Sno schreef:

   Doe ff lekker normaal.
   Met welk doel zouden 190 regeringen dit dan doen?
   En dan nog gecoördineerd ook. 190 landen eensgezind naar een totalitair systeem. 190 landen die het nog niet eens met elkaar eens kunnen worden over veel simpelere dingen. Hou toch op met die complot onzin…

 • salvar schreef:

  overal wat goed gaat werkt de regering weer tegen.
  mensen ze willen helemaal niet terug naar normaal.
  5G och moet kunnen.
  1.5 meter blijft lekker want hebben we jullie in de tang.
  hooguit 30 man mogen demonstreren dus nooit geen opstand van de burger meer.
  liefst een muilkorf.
  zo meteen je buidel leeg roven.
  de wereld economie is al naar de kloten geholpen en dan zeggen dat het er geen plan achter zit?
  vaccin over een half jaar en farma in amerika gaat het maken maar kunnen niet zeggen welke fabriek , nou simpel een fabriek van de helhond gates.
  hoe ziek kan je zijn als regering dat je je eigen burgers dit aandoet en de reet lik van elite?

 • annoniem schreef:

  Mag ik een link leggen naar Jeffrey Epstein, zijn klanten… miljardairs, hoog geplaatsten, zeer hoog geplaatsten, macht hebbers. Pedofielen die niet een filmpje bekijken maar actief zijn.

 • rayoflight schreef:

  Zoals ik al zei de ‘wetenschap’ heeft in feite niets te vertellen.
  (Als ik denemarken lees lees ik altijd ‘clan of dan’. In die zin is Denemarken een heel special land dat is omdat denemarken land is waarin bepaalde families leven die extreem invloedrijk zijn)

  Status Quo in Wetenschappelijke gemeenschap.

  Subsidies voor projecten om zwarte holletjes in de ruimte te vinden ? Ja als de wetenschappelijke resultaten maatschappelijk nutteloos zijn kan het.
  Gaat de wetenschap echter buiten haar boekje word ze buiten spel gezet ?
  Wetenschappers zijn erg goed in theorie maar echt macht hebben ze niet omdat ze waarschijnlijk (niet willen) begrijpen dat wetenschap zonder machtsbasis niet belangrijk is.

  Ik heb diep respect voor de wetenschappelijke methode , maar de wetenschappelijke gemeenschap an sich is op z’n zachts gezegd naive.

  Zonder machtsbasis is wetenschap slechts een tool voor de NWO echter met machtsbasis is wetenschap de ergste vijand van de NWO

  Lijkt me dus dat wetenschappers hun fantastische brains eens moeten inzetten om manieren te bedenken om de NWO te bestrijden !

  Het is 5 voor 12. (de SI eenheid voor de 5 is in seconden ) 🙂

 • Mars Man schreef:

  Het feit dat er niets meer wordt gemeld over graancirkels, doet vermoeden dat corona toch erg dodelijk is voor marsmannetjes

 • anoniemBel schreef:

  When 3G came out so did SARS 😷
  WHEN 4G came out so did H1N1 😷
  When 5G made its debut in Wuhan China..So Did Covid19 😷
  Coincidence?
  Check the Dates People and see for yourself.
  The lockdown has provided the time for people to look things up and question things. They didn’t account for that part.
  People can tell that something is not right. Not enough people realised it before as they were bogged down with long hours.
  So in a sense its backfired on them as they’ll have more of a fight back now. I’ve noticed myself the more people
  are questioning things and challenging information. That part was needed for more people to wake up!

  https://www.youtube.com/watch?v=Pc2kk80mvXo&list=LL4CgFJHh78jzh6MEwOu_Ofg&index=2&t=9s
  = “Most People Have No Idea It’s Happening Now” – This Will Affect Everyone
  https://www.youtube.com/watch?v=imJw2vBETjU
  =”It’s All A SMOKESCREEN” (only a few people know about this)

 • Kool schreef:

  Lockdown…daar was het ze om te doen… mensen kapot maken financieel en psychisch, zodat ze afhankelijk worden van de staat!

 • x

  Check Also

  rivm

  RIVM erkent: In Nederland wordt immuniteit opgebouwd tegen corona

  Op 16 maart zei premier Rutte tijdens ...

  marechaussee

  Marechaussee-docent loopt mars tegen ritueel misbruik: ‘Grotere pandemie dan corona’

  Als je een voorbeeldfunctie hebt en je ...

  >